Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

co to jest...

psycholog- był ktoś?

Polecane posty

Gość kaszmirorjnkvbf
tak, bardzo mi pomogl. Nie ma sie czego wstydzic. mase ludzi chodzi

Gość dr.
jest jakiś darmowy?

Gość kaszmirorjnkvbf
pewnie, tylko musisz iść do takiego co przyjmuje w przychodni mającej umowę z NFZ.

a orientujesz sie może jak jest z kolejkami??? Wiem że w każdym mieście inaczej...ale jak u ciebie?? A mogę zapytać z jakim problemem byłaś? Choć pewnie nie chcesz pisać o tym na forum... Ja sie trochę boje że mnie nie zrozumie...:-(

Gość kaszmirorjnkvbf
napisz do mnie na poczte jakkolwiek_tak@interia.pl to Ci odpisze jutro moze bo terazmusze leciec!!

Gość ja bylam u psy..
ja trafilam najpierw do psychiatry bo mialam gleboka depresje. Lekarz podjal leczenie farmakologiczne, wyprowadzil mnie z depresji ( tej powaznej gdzie jedyne o czym sie mysli to samobojstwo i nic ale to zupelnie nic sie nie robi a tylko lezy lezy lezy ps. nawet myta bylam przez osobe mna sie opiekujaca bo i ten wazny element sie zatracil jak i wiele innych ale nieistotne bo nie o tym mam pisac ) Pozniej jak juz czulam, ze zyje, znaczy sie widzialam zycie wokol mnie i nawet zdazalo mi sie wstac z lozka itd procz psychiatry skierowana zostalam do psychologa. W przychodniach jest psycholog z NFZ tylko trzeba sie o niego zapytac w rejestracji ;) Niestety czas oczekiwania to naogol od miesiaca do 2 miesiecy i tak jest z kazda kolejna wizyta ( identycznie z pscyhiatra chyba ze stan zdrowia wymaga czesciej to czasami ludzcy lekarze prosza by miedzy wizytami sie jakos wtrynic ;) Psycholog hmm no coz: to ktos taki kto nie bedzie Cie leczyc farmakologicznie ( od tego jest psychiatra ) kto poslucha wyslucha pogada.. podejme wspolna prace nad Toba tzw psychoterapie pokieruje Toba w tym sensie co mozesz jeszcze zrobic bys poznala lepiej siebie np testy terapie grupowe etc ( na terapie grupowe wymagane jest zazwyczaj skierowanie od psychiatry ale i bywa, ze wystarczy od lekarza pierwszego kontaktu ) Ogolnie duzo by tu pisac o psychologu bo to szerokie spektrum niesienia pomocy. To co najwazniejsze mysle to to, ze on leczy tak jakby dusze kiedy psychiatra leczy tak jakby fizycznosc tej duszy. Do psychologa chodza ludzie z problemami zycia codziennego ( np smierc kogos bliskiego, zle samopoczucie, kompleksy itd itp ) ale i osoby uzaleznione ( narkotyki alkochol itp ) oraz ludzie z zaburzeniami osobowsciowymi, zaburzenia zywienia bulimia anoreksja, zaburzenia lekowe, nerwica... itd itp to serio szerokie pole by je opisywac.. Moze napisz po prostu czemu Ty myslisz o pojsciu, co Ci jest itp.. a wtedy bedzie prosciej. Jedyne co dodam.. idac do takiej osoby trzeba liczyc sie z tym, ze w gabinecie powinno sie mowic prawde i tylko prawde choc nie wiem jak okrutna brutalna wstydliwa by ona nie byla bo by uzyskac pomoc trzeba grac w otwarte karty a taki psycholog, psychiatra, terapeuta nie jest od tego by oceniac, moralizowac itd ( oni tego nie robia ) lecz od tego by pomoc.. Czesto psycholog pomaga poznac Ci samemu siebie a co za tym niesie poznac problemy i ich przyczyny. Oj ale duzo by tu pisac :)

kaszmirorjnkvbf --------- napisałam do ciebie na maila kaszmirorjnkvbf -------- mój problem wiąże się z zaburzeniami lękowymi...

kaszmirorjnkvbf --------- napisałam do ciebie na maila kaszmirorjnkvbf -------- mój problem wiąże się z zaburzeniami lękowymi...

Gość to sem ja
ja u psychiatry

Gość ja bylam u psych..
jestem.. bywam z doskoku zaburzenia lekowe.. no coz pewno utrdniaja Ci zycie codzienne.. ale nie wiem czy jest sens pisac bo nie wiem czy jeszcze jestes.. jak cos to pisz ja odnajde i napisze ;)

Gość 2 razy - porażka
za każdym razem, standardowa rozmowa, zakończona na pytaniu: "jakie ma pani objawy"?, po czym następowało wypisanie recepty na antydepresanty, finito, basta.. nie pójdę już, leków nie biorę, nie chcę sie oszałamiać

Gość akka22
ja bylam u psych..--------------- jestem dziś prawie cały dzięn więc jak będziesz to pisz... Sory za te posty wyżej - złośliwość rzeczy martwych...:-)

Gość ja bylam u psych..
no wiec.. tu jakas osoba opisala, ze za kazdym razem wygladalo to tak samo.. jakie ma pani objawy i recepte na leki.. no coz.. cos sie chyba komus pomylilo.. psycholog nie jest od wypisywania recept.. nawet nie moze tego czynic.. a jesli ten ktos byl u takiej osoby to musial byc to lekarz + psycholog bo czesto lekarze sa tez psychologami ale wowczas nalezy zadac sobie pytanie czy sie bylo u psychooga czy u psychiatry bo skoro ta osoba opisala, ze tak wygladaly jej wizyty no to coz... do autorki topiku skoro masz zaburzenia lekowe to warto Ci pojsc do psychologa.. porozmawiac na ten temat, moze uda Ci sie poznac ich przyczyne, skad sie biora, jak sobie z nimi radzic, poznac caly schemat owych zaburzen lekowych.. Niekotre osoby maja zaburzenia lekowe przy depersji inne maja tzw nerwice lekowa inne jeszcze cos.. To wszystko jest do ustalenia co Ci jest.. Psycholog taki moze porobic z Toba testy i na ich podstawie cos okreslic ( chociaz testy to nie znaczy od razu wyrok, sluszna racja ) Zaburzenia lekowe moga byc tlamszone przez leki, mozna sie leczyc farmakologicznie jednak na ogol podstawa lezy w terapii bo w koncu skads one sie biora.. Nie wiem co Ci pisac.. napisalas tak ogolnikowo.. ani nie opisalas swoje nei wiem - przebiegu zycia.. albo od kad co i jak itp.. Pisz jak chcesz.. bede wchodzic ;) Moze masz fobie spoleczna, moze masz nerwice no multum roznych takich.. psycholog pomoze a nie zaszkodzi ;)

Gość ja bylam u psych..
a jak nie pomoze to na pewno nie zaszkodzi :) glowa do gory :) Bede tu zagladac

Myślę że w moim przypadku jest to na tle nerwowym... Mogę napisać jak się to objawia itp ale wolałabym nie na forum (mam złe doświadczenia) Mogłabyś podać mi twojego maila??? Chciałabym z kimś pogadać a widzę że troche wiesz na ten temat...

Gość ja bylam u psychologa..
podaj mi maila a opisze i tak bedziesz miala namiar do mnie ;) co do forum.. hm tu i tak jestes anonimowa, w koncu to forum :) a jesli ktos robi sobie jaja, badz ubliza, wystarczy go olac.. moim zdaniem mozesz smialo pisac tutaj.. od tego jest forum ( ono jest anonimowe ;)

ja bylam u psy.. ------------ To mój mail: zuzia_22_23@o2.pl jeśli możesz to napisz... Nie chce pisac na forum bo nie chce potem czytać jakichś głupich komentarzy...

ja bylam u psych..------------- wysłałam ci maila ale nie jestem pewna czy doszedł bo mi poczta szwankuje :-O Jeśli nie dostałaś to napisz to wyślę jeszcze raz...

Gość ja bylam u psych..
nic nie dostalam ;)