Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola34

Spiace dziecko

Polecane posty

Gość ola34

Witajcie Moje dziecko ma 14 lat. I jest problem bo cały czas jest spiace, wstaje rano do szkoły( jak kazde) ale jak przychodzi to odrazu kładzie sie spac. Nawet jak go obudze do robienia zadania ,to po 15 min jak wchodze do pokoju syn śpi na biurku. Robiłam mu badania ,wszystko wporzadku, moze ktoras z Was miała podobny problem ??? jaka moze byc przyczyna jego spania ? Juz nie wiem co z nim zrobic :( dziekuje pozdrawiam

Gość malza
zrob badania jeszcze raz dla pewnosci ,jesli jest na cos chory lepiej wykryc to wczesniej ,daj do konsultacji wyniki do kilku lekarzy nie do jednego ,wiem co mowie, a moze po prostu brakuje mu jakiegos suplementu ,podawaj mu magnez moze sie obudzi hehe

Gość ola34
malza dziekuje a powiedz mi jakie badania oprocz podstawowych powinnam zrobic ?? bo to nie jest normalne zeby dziecko cały czas spało, w szkole pani mowi ze jak siedzie na lekcji to mysli o 'niebieskich migdałach " wogole nie mysli co sie dzieje .

Gość serdela
wiek dojrzewania, ja tak miałam i mam do dzisiaj , w dzięń lubię spać a po nocy się uczę i robię na przykład lekkie porządki . Jestem typem soewy , w dzień się męczę w nocy żyję.

Gość ola34
serdela ja powiem szczerze ze tez tak mam , tzn jak rano sie budze to jestem spiaca, tylko ze ide spac o godzinie 2 w nocy ale moj syn nie siedzi nocami tylko kładzie sie o 21-22 i rano ciezko mu wstac.

Gość malza
badania wszystkie ,badania hormonalne - tarczyca ,badania na nerki - badanie moczu,dobowa zbiorka ,pobieranie krwii ,gazometria lub zwykle -potas ,sod, fosfor,kreatynina,wapn i niewiem moze jeszcze jakies sa z okregu nerek ,wiesz co najlepiej popros o pelen pakiet ,po prostu zbadac go calego,i koniecznie konsultacja u kilku lekarzy . Moj tata ciagle tak spal teraz ma 49 lat ale jego rodzice nie zwracali na to uwagi ,w wieku 25 odkryto przy rutynowych badaniach ostra kamice nerkowa ,tak wiec trzymam kciuki, moze to po prostu dojrzewanie a moze cos groznego ,trzymaj sie!

Gość malza
nie wiem moze jeszcze badania wykazujace czy to nie jest cukrzyca, ale nie zanm sie na tym ,musialabys popytac jakie robi sie wtedy badania lub wyczytac w necie ,co do badan na nerki ,wszystko rowniez wyczytasz w necie ,co do tarczycy takze, wszystko sobie wypisz ,idz do swojego lekarza i popros o skierowanie na te badania bo niepokoji cie zachowanie syna (nadmierna sennosc) przynajmniej bedziesz wiedziala na czym stoisz ,a jak wszystko bedzie w normie ,odetchniesz z ulga a syn przebadany jak trzeba :) Pozdrawiam Ps .Jesli wykaze ze w badaniach brakuje sodu i potasu ,a w moczu za duzo bialka (co charakteryzuje sie bialym osadem ,burzynami ,mozesz to sprawdzic ) nalezy prawdopodobnie znalezc dobrego nefrologa- wyrownac gospodarke kwasowo -zasadowa ,no ale jak mowie to po prosostu moze byc dojrzewanie

Gość malza
hehe musze sie nauczyc czytac ze zrozumieniem ,napisalas ze robilas badania, heh ,no ale mysle ze nie zaszkodzi to co napisalam a pomoze ,a moze on jest taka sowa?

Gość fhhhhhhhhhhhhhhhhhf
a moze to narkolepsja?? to przypadłość która powoduje zasypianie wszedzie i o każdej porze

Gość albo narkomania...
Nie przyjmij tego jako atak na Ciebie czy Twoje dziecko ale w tym wieku niestety często zaczynają sie eksperymenty w różnego rodzaju substancjami odurzającymi. Sprawdzałaś ten trop?

a próba cukrowa? może coś nie tak z tym... Poza tym, któraś z forumowiczek pisała o narkotykach, ale nie sądzę, żeby to było TO. Natomiast w internecie są doskonałe atykuły dotyczące narkotyków i ich działania. Z tym, że nie ma co nastawiać się z góry na tą ewentualność. Moja siostra, będą dokładnie w tym wieku co Twoe dziecko, miała taką przypadłość. Wracała ze szkoły, kładła się spać, wstawała odrobić lekcje i z powrotem spać. Lepiej było TYLKO w okresie letnim. Potem miała problemy z anemią... ale to po tym okresie dojrzewania i z powodu nadmiernego odchudzania Czasem tak jest w okresie dojrzewania, że organizm jest zmęczony i dzieciaki potrzebują dużo snu. Myślę, że nie ma co panikować za bardzo. Moja siostra z tego wyrosła. :) (aaa dodam, że mój mąż ma tak od zawsze!) Teraz zauważam nadmierną sennoć u mojej 13-letniej córy, szczególnie podczas miesiączki. Nie przeszkadzam jej i pozwalam spać po szkole. Głowa do góry mamo, będzie dobrze. :)

Gość malza
jestescie niepowazne ,na prawde ,uwazacie ze to jest takie smieszne? bo ja osobiscie nie! i sorry ale wasz poziom jest zenujacy ,a wzmozony sen to objaw wielu ukrytych chorob ,a jesli ma sie dziecko to lepiej wykluczyc kazde ale . chyba jestescie stukniete!

Olu, znalazłam taką stronę, może pomoże... http://www.sen-instytut.pl/index.html Mój mąż kwalifikuje się do terapii, bo ma nadmierną senność, wręcz patologiczną. Niestety... nie dam rady go przekonać, żeby poszedł się przebadać u neurologa lub psychiatry... jest z tych, którym ci lekarze kojarzą się źle. ALE to kwestia wychowania.