Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DELIKA

PROSZE WAS POMOZCIE

Polecane posty

Gość DELIKA

musze napisac na srode referat pt.siarka i tlen jako surowiec chemiczny stosowany do produkcji wyrobow kosmetycznych'' i nie moge nigdzie nic znalezc na ten temat:(jak tego nie napisze to bede miala niezaliczona prace kontrolna:(macie jakies stronki???z gory dziekuje

Gość kicam sobie
a jaki to kierunek??:> brzmi znajomo:)

Gość DELIKA
kosmetyczny ,bylabym bardzo wdzieczna za pomoc

Gość kicam sobie
ja niestety nie moge pomoc, za malo wiem na ten temat. za wczesnie jeszcze:)

Gość DELIKA
aha amoze ktos inny pomoze??blagam was o pomoc :(nie ma nawet w bibliotece nic na ten teamt jestem zalamana:(prosze was

Gość anetkaaaP
malo tego, jak na razie tylko to znalazlam Siarka(S, Sulfur) - makroelement, wchodzący w skład kości, mięśni, zębów, włosów, paznokci, skóry. Przy niedoborze siarki występuje nadmierne rogowacenie naskórka, łamliwość i wypadanie włosów, choroby paznokci, złe samopoczucie, katarakta. W kosmetyce używa się siarki mineralnej(strąconej i koloidalnej) oraz biosiarki. Njadrobniejsza i najważniejsza z punktu widzenia kosmetyki jest siarka koloidalna, powstająca w wyniku zakwaszenia roztworu tiosiarczanu sodowego i stabilizowana koloidami ochronnymi(białkiem, żelatyną, kleikiem skrobiowym). Siarka koloidalna wchodzi w skład mydeł i szamponów leczniczych. Maseczki siarkowe oczyszczają pory skóry, działają antybakteryjnie i przeciwzapalnie, przeciwłojotokowo, przeciwgrzybiczo. z tej strony http://cosmetic.pl/pro/wydruk.php?grupa=6&cr=3&kolej=0&art=1133975540&dzi=1132319932 http://www.bryk.pl/teksty/liceum/chemia/chemia_nieorganiczna/12911-charakterystyka_tlenowc%C3%B3w.html na tej 2 stronie musisz sobie poszukac moze cos jest

Gość DELIKA
dziekuej ale nigdzie nie ma wiecej:(nie wiem skad to wziac

Gość DELIKA
do nic trudnego-dzieki za stronke ale tam nic nie ma

Gość DELIKA
dzieki nic trudnego:)jak znalazlas ten alfabet??moze bedzie os o tlenie tylko mi podaj stronke ja sobie poszukam

Gość nic trudnego
w zwiazkach chemicznych zazwyczaj siarka wystepuje w polaczeniu z tlenem czyli siarkowodory odnosnie tlenu to tez info sa zawarte na tych stronkach

Gość DELIKA
dziekuje bardzo:) kurde jeszcze tlen masz moze???

Gość nic trudnego
no poszukaj na www.google.pl wpisz tlen w kosmetyce, albo zastosowanie tlenu w kosmetyce i ci wyskoczy lista

Gość gość
Kosmetyki siarczkowe są bardzo dobre, ale też trzeba uważać na to jakie się kupuje. Mi się sprawdza dr Duda na pewno, to jest w sumie dość niewielka rodzinna firma ale wybór kosmetyków mają szeroki. Od szamponu, przez odżywkę, po żele do cery trądzikowej i preparaty do leczenia łuszczycy. Wszystko naturalne, przebadane, w ogóle wymyślone przez farmaceutę z Buska Zdroju od którego cała firma i cała produkcja kosmetyków się zaczęła.