Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jedenaście pazurów

Przytkane ucho.

Polecane posty

Co jakiś czas, od dobrych kilku miesięcy przytyka mi się ucho. Nie lubię lekarzy, więc ociągam się z wizytą, ale pewnie nie będę miała wyjścia. Może jednak przed wizytą, ktoś skory do pomocy, zaproponuje jakieś domowe sposoby?

Gość prosisz i masz
kupujesz w aptece otinum, zakraplasz ucho na kilka godzin by rozmiękczyć woskowinę. Po tym idziesz pod przysznic i wlewasz ciepłą wodę do ucha, potem mydlisz, przyciskasz dłonią małżowinę i kręcisz dłonią by wymyć wnętrze ucha. Po wymyciu przystawisz słuchawkę do ucha i płuczesz. Po wypłukaniu i wstrząśnięciu głową ucho/uszy powinno się odetkać!!!! Ja po takim zabiegu poszedłem na kontrolę do laryngologa, a on: co p. duupę zawraca, ja tu nic nie widzę. Powodzenia.

Gość luiż
yy... a więc jak chyba włożyłam sobie za daleko wacik do czyszczenia uczu i eż mi si zatkało. mam 14 lat. Więc dajcie porady bz apteki i lekarza! czekam :)

Gość tez tak miałam
wlewasz do ucha zwykla wode utleniona, kladziesz sie na boku-zeby "pobyła "troche w tym uchu.Woda utl. rozpuszcz cały syf z ucha, słychac jak szumi w uszach i ciut swedzi;-)ale poprawa gwarantowana!!!