Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awe

EGIPT W LISTOPADZIE - byłeś/aś? DORADŹ!

Polecane posty

Gość awe

Witam, 22 listopada wybieramy się z naszym dwulatkiem do Hurghady. Może macie doświadczenia w tym zakresie i też o tej porze roku. Dla mnie to pierwszy wyjazd późną jesienią w cieplejsze miejsce. I do tego z maluszkiem. Dlatego proszę, powiedzcie: 1. Jaka jest tam naprawdę wg Twojego doświadczenia pogoda? Czy spokojnie można się nastwić na plażowanie? 2. Ubrać dziecko do samolotu 'na cebulkę' tak, aby móc go potem na miejscu rozebrać do krótkiego rękawka? Czy konieczne byłyby tez np. krótkie spodenki? Przeżyje w założonych na drogę jesiennych butach, czy zmieniac mu przed wysiadką na sandałki? 3. Co z prowiantem na drogę? Podobno egipskie linie lotnicze szaleją z kontrolami i najlepiej kupic jakieś przekaski na strefie bezcłowej, aby zapakowali w jakies tam worki? 4. Co na pewno mogę, a czego z pewnością nie moge mieć w bagażu podręcznym? Dzieki wszystkim ,którzy rozwieja choc kilka moich wątpliwości. Pozdrawiam

Gość awe
Podnoszę, bo mi bardzo zależy:)

Możesz się wybrać, czemu nie? Listopad jest ciepłym miesiącem, ale potrafi być strasznie zdradliwy. Musisz zaopatrzyć się w polar, bo może nieźle zawiać. popołudniowo - wieczorne wiatry są silne i szybko obniżają temperaturę na dworze, ale czegóż wymagać od listopada?

Gość moi rodzice
są teraz i pogoda super. Ciepło i cudownie ciepła woda. Uważaj na maluszka. Ja byłam w Egipcie i zawsze miałam zemstę. Kup od razu po przylocie antinal (dla dziecka w syropie) i codziennie podawaj jemu i sobie. Już zazdroszę Ci tych wakacji. Egipt jest cudowny :)

Gość pracowalam w biurze
podrozy i bardzo duzo ludzi lecialo zima do egiptu, wszyscy zadowoleni, opalisz sie z pewnoscia. Niektorzy wlasnie jadacy z dziecmi wybierali hotele, ktore maja podgrzewana wode w basenie :)

Gość awe
Dzięki kochani:) Do 'moi rodzice' Czy ten lek, o którym piszesz nie jest dostępny u nas? Domyślam się, że jest przeciwko 'rewolucjom' żołądkowo-jelitowym?

Gość awe
Szczerze mówiac, nie wpadłam na to z ta basenową wodą. Ale morska za to lepsza, czyt. cieplejsza?

bagaż podręczny - z reguły może mieć wymiary 55 x 40 x 23 cm oraz ważyć maksymalnie 8 kg, powinnaś wcześniej zadzwonić na lotnisko i zapytać dokładnie. Co możesz mieć w bagażu : paszport i jakikolwiek drugi dokument identyfikacyjny, wszystkie ważniejsze dokumenty, bilet, pieniądze, karty kredytowe, przybory toaletowe, coś do pisania, słownik, książkę, leki - o ile jakieś przyjmujesz, aparat, laptop. Tylko tak żeby nie przekroczyło maksymalnej liczby kg.

Pozdrawiam i miłego udanego urlopu🌻 Jak masz czas to skocz do pediatry twojego maluszka i spytaj się co powinnaś zabrać z lekarstw a co nie...zawsze pod ręką dobrze mieć i się nie błąkać po nieznanych lekarzach w razie w... Pa pa dużo słońca

ja bylam na wyspach kanaryjskich rok temu w listopadzie.w egipcie nie bylam.mnie sie wydaje ze woda w basenach jest bardziej do ozdoby niz do kapieli dlatego jest taka zimna.bo jakby byla ciepla to basen bylby wiecznie pelny ludzi i czesto trzeba by bylo wode zmieniac.woda w atlantyku cieplejsza byla od tej w basenie.nawet baltyk jest cieplejszy od tych basenow.a morze czerwone nad ktorym m.in.egipt lezy jest najcieplejsze na ziemi.

Gość awe
Kurczę, ale jestm miło zaskoczona, że sa takie kochane ludziki jak Wy:) Dzięki za wszystkie wypowiedzi i oczywiście cały czas chętnie czytam, więc prosze się nadal wpisywać, jeśli ktoś coś jeszcze wie:)

Gość vanessa paker
Wróciłam właśnie z Egiptu byłam od 3.10 do 17.10. Pierwszy tydzień był bardzo ciepły, ale za to drugi chłodniejszy i dość krótkimi dniami o 17.15 już robi się ciemno. Może już nie było zbyt ciepłe, więc pomyśl jakie może być w listopadzie (chyba nie do kąpania). Nad morzem wiało, ale na leżaczkach dało się wytrzymać. Wieczorami już było dość zimno, jak na Egipt chodziłam w bluzeczkach z długim rękawem (co prawda nie polar, tylko płócienna). A poza tym było BOSKO! CUDNIE! Zazdroszczę. Ech..... pojechałabym jeszcze raz. Byłam w Hurgadzie w Daharze - hotel Empire Beach. Pozdrawiam

Gość vanessa paker
Sorry za pismownię może napisałam żle ma być oczywiście MORZE. Sorry jeszcze raz...........

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin