Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihaha

___Czy kleszcze wyjdzie sam?______

Polecane posty

Gość ihaha

Mojemu narzeczonemu coś zrobiło sie na szyi, już jakieś 1,5 tygodnia to ma. Wczoraj zauwazyłam, ze to ma czarne w środku i pomyśleliśmy, ze to moze kleszcze. wiadomo, ze z tym nie żartów, więc pojechaliśmy na pogotowie. oczywiście pan doktor nie miał czasu i odesłał go z kwitkiem. Kazał przyjechać w dzień. Tylko, ze mój narzeczony ma taka prace, ze w dzień nie ma możliwości pojechac. Co teraz? Czy ten kleszcz (o ile to kleszcz) usunie sie jakoś sam w końcu?

Gość nie wyjdzie
niestety. trzeba go wyrwać. Uwaga: tylko NIE smarujcie go czasem jakimś tłuszczem - niektórzy tak robią bo wtedy kleszcz "odpada". Tyle że wcześniej zwraca całą zawartość do krwi człowieka a to może być b. niebezpieczne.

Gość gdyby to był kleszcz
to miałby wielki sinobiały bąbel na wierzchu. Kleszcz sam nie wyjdzie, trzeba go usunąć. A na dokładkę sprawdzić czy nie ma boreliozy. Innego lekarza tam nie macie?

skoro pracuje to wybierzcie sie na ostry dyzur - czynny cala dobe - tylo w kolejce troche postoicie albo doprywatnego lekarza

to nie kleszcz w takim razie, tylko jakiś ropień czy tam wrzód

siedzi 2 tygodnie i dopiero teraz reagujecie?

Gość ihaha
no ale wrzód by nie miał chyba czarnej kropki na czubku. Dopiero teraz reagujemy, bo do tej pory to było małe i mój narzeczony traktował to po prostu jak krostę, a teraz się sporo powiększyło i siuę temu przyjrzałam

bo z opisu wygląda jak zainfekowana "krosta"

Gość to zrób test z krwi i wszystko
a ten malutki pajączek nazywa się kleszcz a nie kleszcze... To tak na marginesie, bo myślałam, że się pomyliłaś, ale skoro powtarzasz to znaczy, że tak myślisz :-)

Gość ihaha
oczywiście, ze to literówka:) Nie mam pojęcie skąd to "e" wzięło sie tam tyle razy :D

Gość _granatka_
to nie kleszcz sądząc po opisie poza tym gdyby to był kleszcz to już by odpadł sam po napiciu się, no a gdybyście wyciskali (macie chore pomysły - gdy się nie wie z czym ma do czynienia, nie wyciska się!) to byście go zabili po prostu niszcząc odwłok