Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość filecka

Jakie zwierzątko polecacie??

Polecane posty

Gość filecka

niedługo zamieszkam sama i chciałabym jakiegoś zwierzaczka do towarzystwa.Jakie polecacie oprócz pieska(nie bdzie kto miał z nim wychodzic)?

Gość łee
może fretka? z tym że one też powinny być codziennie wypuszczane z klatki na kilka godz.. coś jak pieski z tym że nie muszą chodzić na dwór ;) a jak coś mniej kłopotliwego to świnka morska, moja pierwsza była tak do mnie przywiązana że jak ją wypuściłam chodziła za mną po całym domu :)

Gość filecka
ale fretki to straszne gryzonie wszystko niszczą i obgryzają.Na świnkę to chyba za stara jestem.....:) a ma tu ktoś jakąś patszynę?może kanarek?

ja polecam żółwia morskiego, one sa takie fajne, male zielone i nie drogie ;) FAJNIE SIE ZAJMOWAC TAKIM ZWIERZAKIEM, ZMIENIA MU SIE WODE, KARMI SIE, MOZNA GO WYCIAGAC Z WODY :) I MAJA TAKIE FAJNE MALE AKWARIA Z PALMA :) FAJNA OZDOBA WW MIESZKAMIU :)

Gość bryjka
zdecydowanie świnkę morska, moja reagowala na imie, chodzila po calym mieszkaniu, gdy cos chciała nadepywala na pantofel, pokazywala mordką szafke gdzie byly swinkowe smakolyki, a jak maż zawolal do niej: chodz na piwo, leciała szybciutko, dosłownie, bo bardzo reagowala na tonację głosu meża. Mowilam nawet w zartach ze nadawają na tych samych falach. Niestety, zdechla po 6 latach........

Gość filecka
to chyba zdecyduje się na świnkę albo kota:) myslalam też o rybkach ale nie dają żadnej przyjemności chyba poza amą ich obserwacją przez akwarium....

Gość łee
bryjka a jaką miałaś tą świnke? gładkowłosą, rozetke, długowłosa czy jeszcze jakąś inną? bo moja pierwsza była gładkowłosa i bardzo przywiązana do domowników, druga rozetka już taki dzikus był czasami nawet nas gryzła jak sie wsadzało ręke do akwarium :D nie wiem czy to zalezy od rasy czy co.. :o

Gość bryjka
Moja byla gladkowlosa, spokojna, teraz mam 2 , rozetka to dzikus, kopie łapką z boku jak jej cos nie pasuje, a druga gladkowłosa spokojna, ale nie taka przywiązana jak ta co zdechla. Ona robią cos zawsze razem, wspólnie a nas jakby ignorują. Tamta byla sama i nas traktowała za kolegow

Gość łee
to może faktycznie te gładkowłose bardziej da się oswoić :) a co do 2 świnek w domu to normalne że wolą sie zająć sobą niż włascicielami :D dlatego nie chce mieć na razie 2 psów ;)

kota lepiej nie brać bo przynoszą do domu na łapach ziemie i zeschniete liście... wiem cos o tym, mam trzy koty :(

Gość marinaaaaaaaaa
koty sa najlepsze,maja zwirek gdzie sie zalatwiaja i nie trzeba z nimi wychodzic na spacery,milusie sa i kochane,sama mam dwa :)

Gość
świnka morska, ale koniecznie dwie tej samej płci, bo jednej będzie smutno...

Gość koszatnica koszatnica
nie wali tak jak inne gryzonie,oswaja się szybko

Gość bryjka
ja jestem uczulona na koty i inne tam, a na świnki nie, dzieci chcialy to mamy....

Gość niania franiaa
napewno nie polecam swinek morskich,chomikow czy krolikow,trzeba codziennie sprzatac klatke no i jeszcze moze sie zostac pogryzionym,poprzytulac sie nie bardzo mozna

Gość niania franiaa
niewazne co wezmiesz-miej swiadomosc ze ono bedzie z toba wiele lat-na wakacje trzeba je zabrac lub zapewnic opieke w domu,zwierze to duza odpowiedzialnosc

Gość bryjka
a my mamy 2 i jezdza z nami na wakacje... nad morze, ze Ślaska prawie 600km, ale jezdzimy w to samo miejsce na kwatery i się znamy, w tamtym roku ta co zdechla jechala ostatni raz, byl upał ale jechalismy nocą

jeśli coś rozumnego i miłego w dotyku, to kota x 2 jesli tylko miłego, to królika x 2 jeśli bez dotykania, ale ładne, to rybki przy zakupie jakiegokolwiek trzeba sie zastanowić: czy jest kasa na zakup (zwierzaka, akcesoriów) czy jest kasa na utrzymanie (żarcie, żwirek, sianko itd) czy jest kasa na leczenie czy jest czas dla zwierzaka (zabiegi pielęgnacyjne, zabawa) co z wyjazdami/wakacjami

Gość bryjka
bratowa ma koszatniczkę, to zboczone zwierzaki, stoi taki koszatniczek i ssie często swoje genitalia, sam sie zadawala, a pfe