Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kacha149

zasiłek rodzinny i dodatek-wychowawczy

Polecane posty

Gość Kacha149

Witam Jestem od roku na urlopie wychowawczym,otrzymywałam zasiłek rodzinny wraz z dodatkiem,niestety zapomniałam w terminie złożyć kolejnego wniosku i pieniądze za wrzesień i pażdziernik przepadły.Może ktoś jest w podobnej sytuacji i udało mu sie odzyskać te pieniądze-prosze powiedzieć jak.Pozdrawiam.

Gość napisz podanie
i powod dla ktorego nie złozylas.....

Gość zasiłek
rodzinny wynosi 48zł a dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu przebywania na urlopie wychowawczym 400zł jeśli dochody nie przekaczają 504zł na osobe (sprawdz lepiej to kryterium bo nie jestem pewna) zasiłku nie można odzyskac wstecz, do zeszłego roku mozna było w tym juz nie (w przynajmniej w moim wypadku tak było)

Gość rebusik
Wychowawczy powinni Ci dac wstecz ale o dodatku rodzinnym nie masz co liczyc.

Rebusik nie jest mozlwie wypłacić wychowawczy bez rodzinnego jesli nie nalezy sie rodzinny nie ma wtedy żadnych dodatków niestety

Gość rebusik
Przez 3 lata dostawałam zasiłek wychowawczy bez dodatku rodzinnego

Kacha przykro mi ale niestety nie wyrównają ci wychowaczego jest taki przepis że od daty złozenia wniosku i tyle trudno Po prostu nie złozyłas pewnie dokumentów na nowy okres zasilkowy, który rozpoczyna sie 1 września

rebusik ale na pewno pobierałas wychowaczy przed majem 2005 bo wtedy weszła nowa ustawa o świadczeniach rodzinnych i dodatkach

Gość rebusik
no w sumie masz racje od 2001....

no właśnie rebusik a ta ustawa sie zmienia jak szalona pozdrawiam

moze jednak nie wszystko stracone ja wtym roku złożyłam papiery z miesięcznym opożnieniem mówię tu o rodzinnym pieni ądze po prostu dostałam z miesięcznym opóżnieniem razem z kolejnym miesiącem. Najlepiej jednak jak zadzwonisz do odpowiedniego urzedu w swoim miescie i tam Cię na pewno już dokładnie poinformują jak to wygląda u Ciebie....powodzenia