Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lauscha

Kupowac mieszkanie czy budowac dom?

Polecane posty

Czy uwazacieze w dzisiejszych czasach lepiej jest wybudowac dom czy kupic mieszkanie. Co jest bardziej oplacalne wedlug was? Cena ksztaltuje sie okolo 200 lub 250 tys

lepiej wybudowac dom, moj wuj tak zrobil i wszyscy mu zazdroscimy pomyslu i .. odwagi? :)

Gość zdaniem*faceta
Jeżeli masz własną działkę budowlaną to buduj dom ale musisz pamiętać, że łatwo nie będzie.

Jak masz gdzie to buduj dom. Tylko, że w tym momencie ceny działek są zawrotne, więc te 250 tyś raczej na działkę i dom nie styknie. Oczywiście zależy gdzie. Ale generalnie pewnie, że lepiej dom.

Nie mam jeszcze dzialki koszt dzialki w mojej miejscowosci to jakies 30 lub 40 tys Mam pewne obawy co do budowy bo zawsze moga byc jakies dodatkowe koszta to jednak spore ryzyko

moim zdaniem dom 1.jest tanszy 2.mozesz miec duzo wiekszy metraz niz mieszkanie 3.nie bedzie problemu gdzie kogos wcisnac po imprezie;p Ja osobiscie juz mam kupiona działke brakuje na nim tylko pieknego domku,chociaz wiem ze to jeszcze troche potrwa,ale nie zamieniła bym domu na mieszkanie chociaz przez całe zycie mieszkałam w bloku.

ja właśnie siedzę przy kominku w moim nowym małym domku i jest super!!!obok las,jelenie,nisko niebo-mieszkam na wzgórzu.do sypialni zagląda ksiezyc...nic bardziej niebianskiego.jak masz działkę to buduj!zaden sąsiadci nie podskoczy!!!

ceny mieszkan tak ida w gore ze cie chyba taniej wyniesie budowa domu fakt, dzialka moze byc droga ale czy nie placilabys co miesiac z 1000zl oplat? wez sobie podlicz to tak przez 40lat mieszkania w bloku i zobacz ze to sa podobne koszta a domek masz swoj, masz od razu ogrodek, mozesz maly basen wstawic:) masz na pewno taras, jest o wiele lepiej:) poza tym zawsze ten dom mozezs komus dac w spadku a mieszkanie ktore nie jest twoje nie bardzo..

Gość PARIS26
siostra miesiadz temu kupiła mieszkanie 54metry, dwa pokoje i dala 360tys. Polecam oczywiście domek budowac

Gość PARIS26
Do Dryguśki, co masz na myśli piszac ZADEN SASIAD CI NIE PODSKOCZY

mieszkałam w wiezowcu.jedna cicha(dzieci spały)impreza i juz policja pukała do drzwi... Domek mam ogrodzony i spokój...

dryguśka--> a tak z innej beczki ile cie wyszło wybudowanie domu?

Gość mysle realniee
z jednej strony miec dom, to luksus wiekszego mieszkania. ale kto sie bedzie zajmował domem? malowanie wewnatrz, czyszczenie pieca do centralnego, ładowanie wegla do piwnicy, oproznianie szamba, utryzmanie ogrodka, w tym koszenie trawy , mycie okien zewnatrz i wewnatrz, sprzatanie metrażu, i tak mozna w nieskonczonosc wymieniac. Pytanie: KTO ma to robic? i kiedy? zakładamy, że oboje małżonkowie pracują. Weekend to mogłby byc wypoczynek. Tylko proszę bez głodnych kawałków, ze robota koło domu w sobotę to wypoczynek. zeby nie bylo sama mam dzialke ale ona jest 50 km od duzego miasta, w ktorym chcialbym w przyszlosci pracowac. dlatego sama nie wiem jeszcze jak postapie.