Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam mały problem

Miesiączka - jak to właściwie powinno być?

Polecane posty

Gość mam mały problem

Zazwyczaj mam regularne cykle (pomiedzy 30 a 32 dniami, zazwyczaj 31). Trwają 7-8 dni, co jest dośc meczace. Ale nie o tym. Mam bardzo bolesne okresy, czuje sie slaba i czesto mnie tak jakby "paralizuje" z bolu. Mam swiadomosc, ze wiele kobiet przez to przechodzi i to gorzej niz ja, ale ja juz sobie nie daje rady :(. Odkad zaczelam wspolzyc (od jakiegos 1,5 miesiaca, raz w tygodniu, czyli rzadko) miesiaczce dodatkowo towarzysza potworne bóle głowy i mdłości. Kiedyś krew była brązowawa - teraz ma odcień krwistoczerwony.Pojawiły się również lekkie plamienia między miesiączkami. Powinnam się z tym wybrać do ginekologa? Czy któraś z was tak miała? :O Z góry dziekuję :).

Gość zdecydowanie do gina
masz długie cykle i długie miesiączki, nie wiem ile masz lat, może młoda jeszcze jesteś nie wiem ale może powinnaś wyregulowac cykle hormonami, te obfite miesiączki mogą też byc sygnałem jekis chorób, niedoboru hormonów albo endometriozą, na pewno warto to sprawdzic bo takie silne bóle nie są normalne, tak jak nie są normalne takie długie cykle zazwyczaj miesiaczka trwa około 5 dni z czego 3 pierwsze dni to dni najsilniejszego krwawienia

Gość bzdurabzdura....
miesiączka ma prawo trwać 7-8 dni sama miesiaczkuję od 18 lat i moje @ trwają zawsze 7 dni

Gość no to ty też masz problem
miesiączki zazwyczaj trwaja u kobiet 3-5 dni takie długie, i na dodatek obfite, moga doprowadzić do anemii

Gość ooooooooooooola
miałam podobne problemy z miesiączką - po dlugiej diagnozie stwierdzono endometrioze.

Gość mam mały problem
czy endometrioza to dokuczliwa i ciężka dolegliwość? :O

Gość entalka
ja mam dość długie cykle bo mam 34-36 dni i moje okresy trwaja 5-7 dni

Gość ooooooooooooola
Endometrioza to paskudna choroba nie do wyleczenia a na dodatek prowadzi do bezpłodnosci. Lepiej żebys jej nie miala.http://serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51165,,,,37394197,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html

ja rowniez mam dlugie cykle bo az 35 dni i dlugie miesiaczki 7 dniowe. bardzo mnie przy tym boli brzuch. tryle ze zadnych plamien nie mam. i nic u mnie nie stwierdzono takiego. ale mysle ze powinnaśsie koniecznie skonsultowac z lekarzem. Lepiej dmuchać na zimne pozdrawiam

Gość mam mały problem
tłumaczę sobie, że to tylko zapalenie, ewentualnie nadżerka. dodam, że podczas współżycia za każdym razem pojawiła sie krew i okropny ból przez kilka nastepnych dni niemożliwe, żeby to cały czas krwawiłą błona, musiała być w końcuprzerwana, a ból i krew wciąż i to coraz wiecej za każdymm razem :O

Gość upppppppppp
koniecznie odwiedz lekarza jak najszybciej .

Gość mam mały problem
"U trzech na cztery pacjentki chore na endometriozę lekarze z początku nie podejrzewają tej choroby. Dolegliwości uznawane są albo za bolesne miesiączki, albo za inną przypadłość. Dopiero gdy ból, plamienia czy też niemożność zajścia w ciążę nie poddają się zaleconej terapii, kobieta trafia na badania, wykrywające endometriozę." Czy mogę zarządać od ginekologa owego badania juz przy pierwszej wizycie (prywatnej)?