Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomocy prosze

Pomozcie mi wybrac!!tylko szczere argumenty

Polecane posty

Gość Pomocy prosze

No wiec mam taki głupi problem jestem tegoroczna maturzystka !Chce dostac sie na studia! ale kompletnie nei wiem co mam zdawac to wahanie mnie dobije :( nie moge sie zdecydowac chce dobrze ja zdac wiec pomozcie mi co uwazacie za lepsze i dlaczego !! Do wyboru mam WOS I HISTORIE blagam pomozcie !! wiem glupi temat ale chyba osiwieje :(

też tak miałem-wziąłem cały materiał położyłem obok siebie i wybrałem to czego było najmniej( w tym przypadkubiologię) ale możesz to błyskotliwe rozwiązanie zastosować u siebie!! :-) pozdrawiam

Gość mnmnmnmn
po 1 to z czego czujesz sie lepiej a po 2 to co jest wiecej punktowane na studiach na ktore chcesz sie dostac ale wydaje mi sie ze wos i historia maja jednakowa skale

Gość zdawaj to z czego masz
egazminy na studia. bedzie ci sie latwiej przygotowac do egazminow. na jakie studia sie wybierasz?

O matko... Ja zdawałam historię rozszerzoną. :p Jeśli masz jakies pytania to chętnie odpowiem. :D

Gość Pomocy prosze
Angolek --> kto polerował bile rumakowi króla Jana III Sobieskiego podczas odsieczy wiedeńskiej ?

Gość Pomocy prosze
ja juz nie mam egzaminow na studia! Chciała bym sie dostac np na Kulturoznastwo albo Polonistyke...no chyba ze bede zdawac historie to moze prawo administracyjne... Angolek no wiec mam pytanko dotyczace wypracowania !! Bo tego najbardziej boje sie w historii :/ tzn chodzi mi o twoja opinie czy jak juz siedziałes w swojej ławce pełen stresu na maturze to czy przypomniałeś sobie wszystko wiedziałes jak zaczac i czy pisałes daty!! No własnie wszystko jest do wykucia ale chce zdac ja dobrze DZIEKUJE ZA ZROZUMIENIE I POMOC :( :(

Gość Pomocy prosze
a ta wczesniejsza wypowiedz to nie ja :D

Gość Pomocy prosze
Ehh ...kazdy kto zdawał mature wie co ja przezywam co...no nic chyba fakt musze sama wybrac ale ciezka to decyzja uwazam ze lepiej zdam wos ale wtedy musze zapomniec o Prawie i o POLONISTYCE z drugiej jednak strony Hitoria przyda mi sie tez do jezyka polskiego na maturce...

Gość jak chcesz po studiach
zarabiac na siebie to odradzam studia typu kulturoznastwo. hobbystycznie mozesz studiowac jak juz masz zawod w reku

Gość Pomocy prosze
no właśnie :( tak chce pracowac Zostaje jeszcze socjologia albo np psychologia tylwe kierunkow mysli w głowce a ja jestem jeszcze taka gówniara a mam decydowac o całym swoim zyciu :(

Gość sabrinaaaa czarownica
ja zdawałam matematykę rozszerzoną ,to dopiero był odważny krok :o najpierw wybierz sobie studia a dopiero później przedmioty

Gość Pomocy prosze
no właśnie :( tak chce pracowac Zostaje jeszcze socjologia albo np psychologia tylwe kierunkow mysli w głowce a ja jestem jeszcze taka gówniara a mam decydowac o całym swoim zyciu :(

Gość Pomocy prosze

Jestem w tym momencie szczera i powiem Ci tak- ja byłam (jestem) kiepska z historii. Zawsze miałam 2. :p Wiem wiem nie ma się czym chwalić, no ale cóż... Zdecydowałam się na rozszerzoną historię, bo WOSu nie lubiłam jeszcze bardziej a coś zdawać musiałam. :) Nie miałam rewelacyjnych wyników- z podstawowej dostałam 47%, z rozszerzonej 57%. Bez komentarzy proszę. :p I powiem Ci tyle, że wypracowanie nie jest wcale takie straszne jak to wszyscy przedstawiają. :) Jesli chodzi o podstawę to tam wypracowanie pisało się łatwiej, bo jeśli już na serio nie wiedziałaś co pisać to mogłaś zerknąć do tekstów źródłowych z poprzednich zadań. :) A na rozszerzeniu akurat miałam jakis temat zwiazany z architekturą, więc szczególnych dat tam nie zawierałam, bo po prostu nie było takiej potrzeby. :)

Gość Pomocy prosze
A ty jestes kobietka no sorka ...No ja tez zawsze miałam 3 wos mnie własnie nie kreci nic:( ale moze pojde na łatwizne no dziekuje bardzo:) A mozna wiedziec co studiujesz??:)

A no jakby to powiedzieć... Hmm... Coś całkowicie niezwiązanego z historią. :p Reklama, marketing i te sprawy. :p

hej jak tez w tym roku zdaje mature i zdaje wos do tej pory miala byc to biologia tak sie zapieralam ale jednak wybralam wos a na studia chyba pojde na resocjalizacje jak wszystko sie ulozy

Gość pomocy prosze
Wszyscy zdaja ten wos:) No nic zastanowie sie jeszcze ale dziekuje ...i chyba tez wybviore wos bedzie łatwiej i mniej...

chyba nie bardzo ci pomoglam :) nie wiem co ci doadzic wos chyba latwiejszy mniej nauki to zalezy od ciebie bo jesli chodzi o studia to wos i historia maj podobna punktacje

Gość Pomocy prosze
nom wiem ze własnie maja podobne :) Ale nie na prawo :) boje sie ze pozniej jak zdam historie i nie dostane sie na prawo bedzie mi ciezko dotsac sie na inne studia :) zobaczymy musze sie przespac Z WOSEM :) i Historia :(

Gość ale na prawo jest potrzebny
i wos i historia :O

Gość Pomocy prosze
nie na prawo w lodzi:)

caTch resocjalizacje jako kobiecie Ci odradzam-nie znajdziesz nigdzie pracy (chyba, że masz plecy) albo chcesz być kuratorem sądowym, ale aplikacja dość ciężka i trzeba mieć najlepiej dodatkowy papierek. pozdrawiam:-)

zdawaj wos :) latwiejszy, a potem jak sie zdecydujesz na jakies studia typu socjologia to bedzie jak znalazl. (no i uczac sie bedziesz miala wieksze pojecie o swiecie i polityce :P co sie potem przydaje)

jak wybierzesz wos, to oprocz "zwyczajanej" nauki, ogladaj duzo wiadomosci, badz na biezaco, interesuj sie, czytaj gazety typu newsweek itp.

Gość Pomocy prosze
termin mnie goni a ja nadal neiw iem...chyba zostane przy tej historii juzza daleko to wsyzstko zaszło...w ten wekeend chybajakies czary odprawie zeby i sie przysniło...moze sa jacys maturzysci tegoroczni którzy zdaja wos albo historie i powiedza mi dlaczego akurat wybrali jeden z tychprzedmiotów :) dzieki wszystkim za pommoc :*