Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Graszka11

Izrael i Jordania

Polecane posty

Gość Graszka11

Moja mam chce leciec do Izraela i Jordani, marzy o tym zeby zobaczyc ziemie swieta. Czy ktoras z Was tam byla i moze mi powiedziec jak najlepeij to zorganizowac i jakie biuro podrozy wybrac?

Gość urszulka77
najczesciej latam na wycieczki z alfa star i jestem z nich zadowolona, poszukaj na ich stronie ofert wycieczek do izraela, napewno maja chyba dwie obizadowe.

Gość
Polecam. Wycieczka życia. Cokolwiek by nie wybrała niech sprawdzi przewodników, którzy będą oprowadzać wycieczkę na miejscu. Jeśli w Jerozolimie mają się zajmować tym tamtejsi żydzi polskiego pochodzenia, to nie warto. Mają specyficzne podejście do tematu i historii.

Takie objazdówki ma wiele biur. To zależy co Twoja mama chce zobaczyc, musi porównać sobie programy. Musisz też pamiętać, ze nie może mieć w paszporcie pieczątki np. z Libii. Biura: Triada, Alfa Star, Exim Tours, Rainbow Tours, Logos Tour i wiele innych pewnie. Niektóre mają połączone również z Syrią (polecam). Niedługo wejdą oferty na lato. Triada np. ma juz first minute na lato 40%. Ja z takiej oferty korzystałam juz chyba ze 3 razy i jestem zadowolona. Poczekaj na Rainbow Tours. Jeśli Twoja mama nie lubi spędzać dużo czasu w autokarze ( bo z tym musi sie liczyc na takiej wycieczce) to moze pojechac do Sharm El Sheikh i stamtad wykupic w biurze lokalnym (lub w tym z ktorym pojedzie) wycieczke do Izraela. Trzeba tylko podliczyc koszty i zobaczyc co bardziej sie opłaca. Napisałam wyżej, ze Triada ma takie oferty, ale mimo, ze ja z nimi byłam na 4 objazdówkach to polecam, ale tylko w 50 %. Ostatnio mają coraz więcej wpadek i nie wywiązują sie z umowy. Chociaż przewodników mają naprawdę świetnych i wygadanych. Angelica 🖐️

Gość ruti23
Usp.. chyba moja wiadomosc sie nie pokazala. Tez wlasnie niedlugo wybieram sie do Izraela, ja wybralam biuro Alfa Star, wyjezdzalam juz z nimi i mam do nich zaufanie. Program wycieczki wyglada obiecujaco, mam nazieje ze wszystko z niego zostanie zrealizowane. Juz nie moge sie doczekac wyjazdu :)

Gość larinka
Ja byłam z mężem w tym roku. Wszystko było jak trzeba. A wrażenia z wycieczki niezapomniane.

Gość nic tam ciekawego
fajniej jest w Egipcie

Gość laluńka
tzn gdzie? Piszesz o Sharm czy Hurghadzie?

Byłam w styczniu w Egipcie, w Sharm, Sharm to typowy, zeuropeizowany kurort, czysta komercja, w sumie nic ciekawego, ale dla szukających rozrywki idealne miejsce - kasyna, dyskoteki na każdej ulicy ;), oczywiście w części turystycznej, no i rzędy hoteli. To także raj dla nurków. Podobno Hurghada jest lepszym miejscem wypadowym, bliżej jest do Luksoru. Do Jordanii jechałam z Sharm i potem z Taby statkiem. Byliśmy w Petrze 1 dzień z Alfa starem, Wkurzało mnie, ze droga była strasznie długa i uciążliwa, a w Petrze spędziliśmy mało czasu, trzeba było biegać po wąwozie :O, ale i tak warto zobaczyć miasto wykute w skale. Przewodniczka była kiepska...

Gość Ariel Szaron
שָׁלוֹם Zapraszamy do NAS, bo brakuje NAM taniej sily roboczej. שמע ישראל

Gość byłam w Jordanii
Byłam i w Jordanii i w Izraelu. Jeśli Twoja mama marzy o tej podróży to warto się tam wybrać. W Izraelu byłam z Triadą ale tego biura nie polecam choć tanie ponieważ ostatnimi czasy jakoś usług pozostawia wiele do życzenia a szkoda bo byłam z nimi na kilku wycieczkach objazdowych. W Jordanii byłam z Rainbow Tours i raczej to biura bym poleciła bo hotele na objeździe mają zdecydowanie lepsze. Byłam z nimi niestety tylko raz ale było na tyle dobrze że w przyszłym roku też się wybiorę. Nie polecam Alfa Star bo podobnie jak Triada zaczynają olewać turystów i bywa różnie wiem bo znajomi byli w zeszłym roku wykupili hotel 4-gwiazdkowy a mieszkali w 2gwiazdkach a rezydentka uciekła i nie było z nią kontaktów. Na wycieczkach objazdowych dużo zależy od tego jaki jest pilot. Jeśli ma wiedzę i lubi pracować z ludźmi to mama będzie zadowolona ale to jak gra w totka. My w Jordanii mieliśmy rewelacyjnego pilota ale w Izraelu kobieta była tragiczna i cały autobus jej nie lubił. Ważna też pora roku najlepiej jechać tak najdalej w maju bo później są straszne upały i gorzej się zwiedza. A Izrael moim zdaniem wart zobaczenia.

Gość anedzinka
Rok temu byliśmy z mężem na wycieczce w Egipcie i tam wykupilismy sobie wycieczkę fakultatywna do Ziemi Świętej. Bylismy tam tylko 2 dni,a le bardzo nam sie podobało. Zobaczyliśmy te najwazniejsze miejsca, najciekawsze. A kąpiel w Morzu Martwym...to dopiero była frajda ;)

Gość myszuczka
Moja ciocia z wujkiem byli w Jordani i wrócili zachwyceni tą wycieczkę, aja też miałam z Nimi leciec, ale niestety tuż przed wyjazdem złamałam noge :( Mam nadzieje, że za rok uda mi się w końcu tam dotrzeć :)

Gość mez
witam, chciałabym lecieć na Wielkanoc na objazdówkę Izrael i Jordania- prawdopodobnie z RainbowTours-pobyt w Tabie( brałam pod uwagę Eximtours-pobyt w sharm i Sky club-też sharm..) Czy był ktoś na takiej wycieczce? Bardzo proszę o pomoc w wyborze,jak i doradzeniu mi, czy warto jechać w czasie takich świąt,czy lepiej przełożyć o 2 tygodnie bo słyszałam,że mogą być różne problemy np. ograniczenia w jedzeniu.. Aha hotel,który brałam pod uwagę w Tabie to Sofitel-czy dobrze???

Gość Kasikowa
Byłam w Izraelu z biurem Rainbow Tours na wycieczce Izrael - Nie tylko dla pielgrzymów. Też mi się marzyła od dłuższego czasu taka wycieczka, a znalazłam tanią ofertę, do tego moja koleżanka mi polecała, bo była rok wcześniej. Wspaniała sprawa - plan wycieczki ułożony jest tak, żeby obejrzeć wszystko, co warte jest obejrzenia. Do tego samo biuro spisało się na medal. Przewodnik - pierwsza klasa. Mogę polecić z czystym sumieniem.

Gość ChocoChanel
Też byłam z biurem Rainbow Tours na wycieczce Izrael Jordania. Polecam wszystkim - wycieczka nie jest droga a można zobaczyć naprawdę wiele. Ciekawa alternatywa dla religijnych wycieczek, gdzie program - jak wiadomo - jest okrojony do miejsc świętych.

Gość mamawtrasie30
Ja Izrael zwiedziłam na zorganizowanej wycieczce Mozaika Izraela z konsorcjum i byłam, w sumie wciąż jestem, pod ogromnym wrażeniem bogactwa smaków i kolorów tego kraju oraz tej niesamowitej mieszkanki kultur i religii. Polecam każdemu wybrać się tam chociaż raz w życiu.