Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cobraaa

Pękłą prezerwatywa, ale... pomóżcie!

Polecane posty

Gość cobraaa

Witam! Wczoraj współżyłem razem ze swoją dziewczyną i niestety podczas stosunku pękła prezerwatywa. Sprawa wygląda tak, że najpierw mieliśmy jedno zbliżenie, doszedłem (guma cała- wytrysk po wyciągnięciu), trochę przerwy, kolejna gumka i znów sbliżenie, niestety tym razem gumka pękła co niestety okazało się dopiero po stosunku :( W sumie znów wyciągłem przed ale wytrysk był w pobliżu, niby nic nie prysło ale sam nie wiem :( Dziewczyna miała pierwsze krwawienie 22 października, czyli wychodzi na to że jest akurat jakoś środek cyklu... Używam prezerwatyw unimila ze środkiem plemnikobójczym. Ja mam 21 lata dziewczyna w grudniu 18 i nie chcemy mieć narazie dzieci. Jakie jest ryzyko że zaszła w ciąże? Oraz co polecacie w tej sytuacji bo my już sami nie wiemy i martwi to nas. Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi.

Gość jet
musicie jak najszybciej zwłatwić recepte na tabletki można je wziąć do 72 godz od awarijnego zajscia i ciąży napewno nie będzie

Gość mexican
jakies ryzyko zawsze istnieje.najlepiej,jak pojdziecie do lekarza i opiszecie co sie stało,wg mnie lepiej dmuchac na zimne.mój chłopak zawsze powtarza,ze 'gumki unimila sa dziurawione fabrycznie'-->lepiej sie 'przerzucic'na durex.a najlepiej to pomyslec o bardziej skutecznej metodzie antykoncepcyjnej:) nie wiem ,czy pomogłam,ale mówie,ja bym poszła do lekarza:)

mi pękla w piątek.podobno nie mam dni plodnych,bo bylam dzien po okresie,ale tym sposobem mama zaszla w ciążę i mam mlodszego brata.byla 6 dnia cyklu i myslala ze to nieplodne.ja mam podobnie.tylko ze jestem od was starsza parę lat.i co ja mam zrobic.nie wzielam tabletki!!!

Gość deggialka
mi tez pekla durexa tylko, ze ja zazylam postinor :) mysle, ze jednak trzeba sie przezucic na tabletki, bo prezerwatywy sa jak ruletka :/

Gość cobraaa
Udało się nam w ciągu pierwszych 24 godzin załatwić Escapelle. Ostatnio okres miała 22 października, teraz dostała 17 listopada i niby wszystko OK. Jak myślicie, jest jeszcze jakaś szansa że jest w ciąży? Czy to raczej mało prawdopodobne. Nie za bardzo chce robić test ciążowy bo się boi wyniku, ale chyba lepiej znać prawdę wcześniej niż żyć w ciągłej niepewności i stresie... jednak nie mogę jej przekonać. Mam nadzieję, że jak teraz dostała normalnie okres to wszystko będzie ok i ciąży nie ma.

nie wiem.powinnam wziac 3 listopada tabletki postinor.pekla mi gumka.teraz musze czekac do 26listopada na okres.tragedia . ale nie chce brac wczesnoporonnych.boje sie ich.ale psychika bylaby pewna przynajmniej

Gość ana-87
nam tez pekl durex a niby takie dobre!!! nie jestem ale stracha mial moj ja jakos od poczatku wiedzialam ze nie zaszlam smialam sie ze to instynkt

nie będziecie przeżywać tym podobnych "schiz" jeśli zastosujecie się do prostej rady: proponuję: -prezerwatywę ze srodkiem plemnikobójczym [gdyby doszło do niewidzialnego urazu mechanicznego gumki] + mieć w zanadrzu "pigułkę po" [Postinor, Escapelle, na receptę] gdyby gumka pękła lub zsunęła się. Pozdrawiam! :)