Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Animia

wiszący, wbudowany w ścianę sedes - praktyczny?

Polecane posty

Witam, remontuję łazienkę i chcę zamontować w niej właśnie taki jak w tytule sedes :). Jaki jest w praktyce? Czy jak się coś zepsuje, to trzeba pruć ścianę? Mój tata jest dosyć cięzki czy to aby na pewno dobry pomysł?

Ahaaa... Kurczę... :D Bo one najlepiej wyglądają w łazienkach... Z drugiej strony jak mają mi pruć ścianę... :O

ja się zdecydowalam na geberit i nie mysle o tym co bedzie w sumie cala armature mama w scianach i nie moge sie zastanawiac nad kazda rura i nad kazda mozliwa katastrofa bo bym oszalala

u mnie niestety sie nie dziala juz mniejszy przycisk:-o-woda sie leje non stop ,u kolezanki podobnie,a tyle kasy wywalilam na to badziewie. Wyglada estetycznie,ale co z tego.

ano własnie - cholera ale ja miałam w lipcu 2 x zalane mieszkanie wiec mysle ze swoj zapas pecha juz wyczerpalam

Nie znam sie, ale czy te podwieszane ustępy nie montuje sie jakoś tak, aby w razie czego, był dostęp do spłuczki ukrytej w ścianie?

jest głucha płytka na silikon ale to chyba zalezy co za awaria wystapi, czasem ta mala dziura moze nie wystarczyc

Przecież we wszystkich spłuczkach, prędzej, czy później coś nawala. Nie długo będzie u mnie remont łazienki i właśnie chciałam kupić taką muszlę. oj, będę stała nad monterem (czyli moim kochaniem :D ), aby zrobił to tak, żeby można było się tam dostać w razie awarii.

A jak można zrobić to tak, żeby można się było dostać w razie awarii? :O

Do spłuczki wbrew pozorom można się dostać przez dziurę po przycisku. Nie trzeba zaraz pruć ścian. Oczywiście nie jest to zbyt wygodne, ale daje radę. Ja mam u rodziców ponad 5 lat, u siebie 2 sztuki ponad 3 lata i nic złego się nie dzieje. Więc bez paniki. A wygląda nieporównanie lepiej, no i nie ma tego wiecznie brudnego paseczka dookoła muszli. Dodam jeszcze, że kupowałam wszystkie 3 na promocjach w Castoramie takie najtańsze stelaże. Nie ma różnicy w wytrzymałości tego sprzętu itd. Natomiast zazwyczaj gorsze wzornictwo przycisków, no i u mnie sama muszla też była w zestawie, więc nie ma wyboru. Ale stosunek cena/jakość przekonał mnie w 100%

Aha, wg sprzedawców \"udźwig\" 300kg. Aż taki ciężki to tata raczej nie jest :)

Gość wchodzę do gry
300 kg netto, czy brutto i czy to jest maksymalna i dopuszczalna waga klocka czy rzyci ?

No nie jest, ale to też kwestia, jaką wagę nadaje samo \"spadanie\" ;) z siedzonkiem na sedes :). Dla bezpieczeństwa, lepiej ostrożnie :). Już kupiona :D. Dzięki bardoz za pomocne komentarze:*.

Gość amelia098
Takie sedes dobrze się sprawdza w małych łazienkach. Zajmuje mniej miejsca a uzyskaną pod nim przestrzeń można wykorzystać np na szafkę. Kupiłam właśnie podobną ceramikę w Trzebnicy, gdzie właśnie obsługa sklepu uświadomiła mi ten fakt. http://daf-trzebnica.pl/ Jako kobieta nie mam zmysłu technicznego, ale mam za to inne. :)