Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaryssa

Jak to w końcu jest - LEPIEJ NAWILŻAĆ CZY NATŁUSZCZAĆ?

Polecane posty

Gość Klaryssa

Jakich kremów używac o tej porze roku? Cera sucha.

Gość tez chciałabym wiedzieć
:-)

Gość Klaryssa
Nikt nie wie? :)

Moim zdaniem w mieszkaniu tylko nawilżać, natomiast przed wyjsciem na mróz natłuszczać:)

Gość iflonka ma
calkowita racje. na mroz nie nalyz nawilzac

Gość Klaryssa
No tak, ale jak wychodzenie z tłustą, świecącą twarzą nie jest zbyt komfortowe... Myślałam, żetłuste kremy są bardziej na noc.

Gość zalezy od twojej cery
uzywaj kremow odpowiedznich dla twojej cery

gdzies czytałam ze nawilżające kremy maja duzo wody w sobie(składnik kremu) co wiadomo moze spowodowac dodatkowe "podmrażanie" skóry ;) i mrożenie jej dodatkową warstwa skaldnika kremu.

Gość Klaryssa
A znacie jakiś dobry? :)

niestety ciezko tak doradzic jakis krem ja np moge tylko uzywac takie zwykłe kremy z prostych składników :/ musisz sama poszukiwac dla siebie odpowiedniego inaczej sie nie da bo to co dla mnie dobre dla Ciebie moze byc zatykające pory albo uczulające.

a ja się niczym nie paciam - zawsze później tego żałuje, ale nie mogę się przemóc. Mam bardzo tłustą cerę i dodatkowe pacianie się kremem tłustym wywołuje we mnie obrzydzenie.

Gość niebieksooookaa22
hmmm... ja słsyzałam ze woda zawarta w kremach po kilku minutach po nałożeniu na skóę, wyparowuje, wię cnie ma mowy o "podmrażaniu" no ale jednak wolę nei experymentować i narazie stosuję krem Hipp, a później jakiś półtłusty (tzn. w mrozy)

Znam bardzo dobry krem półtłusty:) proszę bardzo, oto on: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13205 w ogóle, wszystkie kosmetyki tej firmy, których dotychczas używałam to po prostu cud:) nie wiem jak wcześniej mogłam bez nich funkcjonować i męczyć swoją biedną cerę innymi, które wyraźnie szkodziły mojej cerze, a nei pomagały:O są po prostu doskonałe:)

Gość niebieskooookaa22
fajny ten krem, ale nie dla mieszanych lub tłustych, no chyba, ze ich nie zapycha parafina i gliceryna ;)

Gość wysokie obcasy26
kremy półtłuste z filtrami uv spf minimum 15

Dotychczas zapychało mnie dosłownie wszystko, mało - uczulało prawie wszystko:O więc długo zwlekałam z kupnem tego kremu czego bardzo żałuję, bo już dawno skończyłyby się moje problemy z cerą:) a tak samo sceptycznie byłam nastawiona przez tę parafinę, niepotrzebnie:) warto chociaż spróbować, bo jeśli krem rzeczywiście nie nada się do twarzy, to na pewno będzie świetny na szyję:)

Gość niebieskooookaa22
hmm.. no to by trzeba było wypróbować :) a do szyji to i ja często kremy przeznaczam, te któe się nei nadają do twarzy ;)

Gość czekoladowa chwila
ja jak nie naloze o tej porze roku jakiegos tlustego kremu to strasznie mi zimno w twarz tzn czuje takie szczypanie na twarzy. narazie uzywam kremu poltlustego z iwostinu, a jak przyjda przymrozki to chyba na tlusty sie przerzuce albo na ten z filtrem 50 (tez jest tlusty)

Gość Iwostin też ma tłusty krem
w swojej ofercie:)

Gość Aniulka2224
Najlepiej jest i nawilżać i natłuszczać-dlatego polecam Ci nabyć krem nanobase

Używaj kremu ochronnego na zimę !! Nie są one aż tak tłuste, jak krem tłusty czy półtłusty. Dostępne są w każdej drogerii :)

Gość zima natluszczac
latem nawilzac ;) Starsze osoby bardziej natluszczac, mlodsze bardziej nawilzac. Tak z grubsza ;)