Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urodzinowa mama

Przekąski dla dzieci

Polecane posty

Gość urodzinowa mama

Dziewczyny. Organizuję przyjęcie urodzinowe dla 4latków. Napiszcie jakies fajne przepisy na przekąski. Z góry -wielkie dzięki🌻

Gość urodzinowa mama
I nic:(

wiesz gotowac nie potrafie ale sama mam 3 latka i wiem co lubi robie mu kolorowa galeretke (warstwami 1 smak zawsze mieszam z serkiem homogenizownym wychodzi ptasie mleczko) kolorowe usmiechniete kanapki mieszam smaki sokow uwielbia banana z czarna porzeczka salatke owwocowa no i jak urodziny to upiecz ciasteczka przekladane drzemkiem lub z kolorowa posypka dzieci lubia takie bajery no i ocywiscie tort ja zawsze kupuje lekki owocowy z bita smietana

to nie mojego autorstwa, ale miałam gdzieś w plikach więc podam :) W związku z tym, że dzieciaczki podczas swoich bali nie siedzą i nie delektują się jedzeniem a raczej wszystko jest zabawą proponuję: 1) Kolorowe kanapeczki z długiej bułeczki pokrojonej w kromeczki. Tu łatwo wyczarować różne zabawne buźki (z szyneczki, ogórka, pomidorka, papryki, szczypiorku, grzybków i wszystkiego co możliwe). Ważne że będzie kolorowo i apetycznie 2) Koreczkowe jeżyki na jabłuszkach. Robisz koreczki z pokrojonych w kostkę ok. 1 x 1cm kawałeczków zółtego sera, chleba, ogórka, wędlinki i wszystkiego co się da nabić na wykałaczkę. Następnie wykałaczkę z jedzonkiem wbijasz na jabłuszko. Pracę powtarzasz aż jezyk przybierze postać jeżyka. 3) Może jadalne muchomorki z jajka i pomidorka. Zcinasz czapkę z pomidorka i nakładasz na stojące jajeczko. Kropeczki robisz z majonezu, a trwkę ze szczypiorku. 4) Słodki Melonowy koszyczek: kupujesz słodkiego melona np Galię, lub cuantalupa (nie wiem czy dobrze napisałam). Odcinasz z niego górną część tak żeby powstała rączka koszyka. Brzeg koszyczka możesz dodatkowo ponacinać tak powstała taka ładna tareczka (jak grzbiet u smoka) Miąsz wydrążasz specjalną łyżeczką żeby powstawały kuleczki. Następnie do koszyczka wrzucasz albo samego melona albo sałatkę owcową z melona i innych smacznych owocków. Koszyczek gotowy. 5) Zamiast melonowej sałatki (ktora podczas zabawy niechcący może znaleźć się na podłodze) możesz tez zrobić koszyk z owocami - mandarynki, winogrona, jabłuszka. 6) Poza tym dzieci lubią chipsy, paluszki, etc. 7) Jakis soczek do picia przez słomeczkę. 8) Muzyczka wg upodobań dzieci i..... zabawa na całego. Smacznego i życzę dobrej zabawy !!!!

Gość urodzinowa mama
Dzięki dziewczyny.🌻 Blondyna. Niestety zaden z linków się nie otwiera,ale poszukam w google. A znacie przepis na jamnika z parówki??? Jakoś nie mogę przypomniec sobie-jak się go robi.

Gość urodzinowa mama
podnosze