Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vanessa.36

Ból zębów podczas mycia

Polecane posty

Gość Vanessa.36

Może ktoś z Was miał podobny problem?Nie jestem w stanie dokładnie umyć zębów bo czuję wszystkie nerwy.Jeszcze bardziej mnie boli jak w tym samym dniu zjem owoce.Ale przeciez nie moge z nich rezygnować :-(

Gość Arkadi
Ja cierpaiałem na taki problem dopóki nie odwiedziłem stomatologa. Poszedłem tam z myślą że chyba połowe zębów będą mi wyrywać a pozostała połowe leczyć, ale okazało się że wszystkie są zdrowe... A powodem była nadwrażliwość szyjki zębów.

Gość rref
i co Ci na to poradzil bo ja wlasnie mam taki problem nawet dzis zalozylam topik o szyjkach ale nikt mi nie odpisal boli mnie wjednym zebie jak diabli nawet jak lekko dotkne np. paznokciem

Kiedys powiedziałam mojemu stomatologowi o tym a on przepisał mi maść na wrażliwe zęby.Ale niestety nie wykupiłam bo mi przeszło.A teraz znów.Gdybym umyła zeby po kwasnym owocu to chyba z bólu wyciągnełabym kopyta. Arkadi przepisał Ci coś?

Gość rref
upppppp

Gość Potwierdzam
to nadwrażliwość, mi pomaga Sensodyne. Jest Jeszcze Elmex do nadwrażliwych zębów. Jeśli to nie pomoże wizyta u dentysty konieczna. Będzie mógł zastosować jakiś preparat (nie pamiętam nazwy) , w ostateczności nakłada się plomby na nadwrażliwe miejsca - o ile są bardzo odsłonięte