Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalamanaaa22

chce wrocic doPL bo mam dosc nieprzyjemnosci ze strony rodakow

Polecane posty

Gość zalamanaaa22

jestem w Uk od 3 miesiacy i mam dosc nieprzyjemnosci ze strony innych Polaków pracuje na polskiej linii w fabryce i tylu wyzwisk i klotni jeszcze nigdy wczesniej nie widzialam superwajzerem jest polka która pomiata kazdym i kazdego wyzywa . mysle sie zwolnic z tej pracy bo jest okropnie tragedia co sie dzieje czemu my polacy jestesmy dla siebie tacy zli i zawistni ??? zamiast trzymac sie razem to sobie tylko szkodzimy

jedyna rada na to - nauczyc sie jezyka i zaczac pracowac w angielskim srodowisku. Lub jakimkolwiek innym, byle nie polskim i bylebys byla w stanie sie po angielsku dogadac. Od \'zawsze\' pracuje z anglikami i nigdy, nigdy nie mialam problemow.....i tylko mnie ciarki przechodza, co by bylo, gdybym musiala pracowac w fabryce czy innym podobnym srodowisku.

Gość parabolka.
Załamana no taki jest ten nasz naród.Meksykanie,włosi,indyńczycy....wszyscy trzymają się razem a Polak Polakwoi to tylko kłdy pod nogi będzie podkładał.Nie szukaj w emigrantach z tego samego co kraju co Ty poparcia tylko rób swoje.

Gość zmien prace
i to najlepiej tam gdzie nie pracuja polacy lub jest ich garstka

Gość parabolka.
No to własnie miałam na myśli,świetnie że każdy wie o co chodzi:):)

Ja nie mieszkam w Uk tylko w Irlandii i przez dwa miesiace pracowalam w supermarkecie z Polakami i nie tylko i milo okres ten wspominam pod wzgledem towarzyskim.Wiekszosc Polakow byla dosc mila,mialam z kim ponarzekac na Girtych i Leppera :)Teraz pracuje tylko praktycznie z Irlandczykami i moje lanche nie wygladaja tak fajnie i wesolo. Ale wiem tez z doswiadczenia,ze Polacy za granica potrafia byc prawdziwymi swiniami i dlatego nie mam wielu znajomych Polakow.

no właśnie ja mam podobne doświadczenia jak ewelina przez wakacje byłam w Anglii, pracowałam z wieloma Polakami i nie tylko i mam dobre wspomnienia jeżeli chodzi o atmosferę w pracy ludzie byli w porządku, bardzo pomocni na początku jak nie wiedziałam gdzie co zrobić

Gość tak naprawde
bo najgorzej jak taka zakompleksiona panienka z Polski zostanie nagle superwizorem. woda sodowa do glowy uderza, a pewnie musiala sie przespac z przynajmniej jednym fagasem zeby ta prace dostac. slyszalam ze to samo maja dziewczyny w pubach, gdzie jedna sypia z managerem lub wlascicielem i zarzadza innymi. potrafia byc sukami

Gość przeciez ...
indyńczycy.... ja pierdziele sam kwwiat inteligencji wyjechał parabolka z taka wiedza to tylko mozesz w fabryce na produkcji za robota robic

cyt;\"\"tragedia co sie dzieje czemu my polacy jestesmy dla siebie tacy zli i zawistni ??? zamiast trzymac sie razem to sobie tylko szkodzimy\"\" Tym właśnie różnimy się od innych nacji i to nas Polaków gubi za granicą!!!

Wydaje mi sie,ze w Irlandii nie jest az tak okropnie,bo w glownej czesci patologia polska wyemigrowala do Anglii. Moze latwiej bylo dostac w Anglii prace.Nie mowie,ze w Dublinie wszyscy Polacy sa po studiach i maja nienaganne maniery,bo tak nie jest,ale chyba sa troszke przyjazniej nastawieni do swoich rodakow. Slyszalam z roznych opowiesci co wyprawiaja Polacy w Anglii i pomimo tego,ze jestem mloda dziewczyna,to trudno mi bylo uwierzyc,ze tak sie zachowuja Polacy,gdy wyjada z kraju.Po prostu najzwyczajniej w swiecie wstyd mi za nich.

Wszystko zalezy na jakich sie trafi ludzi. Poza tym moze nie widac tego z wierzchu, ale we wszystkich nacjach sa sprzeczki. Brazylijczycy mowia o sobie dokladnie to samo co Polacy: rodak za granica predzej ci zaszkodzi niz pomoze. Dlatego chyba najlepszym wyjsciem jest towarzystwo miedzynarodowe.