Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalibra

zaczynam walkę z cerą-izotek,kto ze mną?

Polecane posty

Gość Kalibra

Witam Czy są tu jakieś osoby,które tak jak ja zdecydowały się na lek na trądzik izotek? I tak jak ja będą brały izotek? Chciałabym się wymieniać spostrzeżeniami, Zdecydowałam się ,ponieważ już od końca podstawówki walczę z cerą.bezskutecznie

Gość asiulla_25
jutro beda 3 tyg. kiedy biore izotek. biore dziennie 20mg wiec dawke minimalna, troche wysuszaja mi sie usta, jesli chodzi o pogorszenie cery to nie zauwazyłam czegos specjalnego, raczej sypie jak zawsze...poprawy tez jeszcze nie ma, ale wszystko przede mna.

Gość agus99
jutro ide na badania i jezeli wszystko bedzie ok to zaczynam w przyszlym tygodniu..chetnie bede tu zagladac..pozdrawiam

Gość gfsdgdedh
etam to wszystko bajer i naciaganie ludzi

Gość Kalibra
Witam Widzę,że ktos wpada:) Nie pisałam nic bo dopiero 12list.byłam u dermatologa z decyzją,że chciałabym rozpocząć kurację.nie ukrywam,że w międzyczasie jeszcze czytałam dużo na temat tego leku na forach,czasami mnie to odstraszało,ale zdecydowałam.będę robic regularnie badania,w razie jakichkolwiek negatywnych zmian po prostu przerwę Jutro ide na badania,Pani dr wypisała mi ich chyba 7 w piątek wyniki będę miała,mam się skontaktować z dr,podać jej wyniki i powie czy mogę już wykupić receptę Odnośnie tematu,ponieważ już nie mogę zmienić,ale poinformuję,że jednak nie będę brała izoteku a CURACNE.Pani dr mówiła,że to to samo,tylko tańsze,jeszcze dzwoniłam do apteki i Pani farmaceutka potwierdziła słowa dermatologa

Gość Kalibra
Żeby wszystko było jasne i klarowne umieszczam badania,które trzeba wykonać: 1.morfologia 2.glukoza 3.AST 4.ALT 5.bilirubina całkowita 6.trójglicerydy

Gość Kalibra
asiulla>>>tak jak pisałaś wszystko przed Tobą Aguś>>> mam nadzieję że będziesz zaglądać Ja dam znac jak po badaniach

Gość Kalibra
Widzę,że nie ma za dużego zainteresowania tematem,mam nadzieję że się to zmieni:) Ja już po badaniach,miałam dobre,potwierdziła to zarówno moja internistka jak i dermatolog Dziś będę brała już 3 tabletkę,20mg Miałam brać 2x2o mg,ale żeby tak od razu nie atakować organizmu zaczynam od 20mg-ustaliłam to z dermatologiem

Gość asiull_25
no wiec dzisiaj jest równo m-c kiedy biore izotek, badanie pierwsze odebrałam w czwartek i jutro ide do dermatologa po kolejne opakownie. skóra troche mi sie przysusza no i usta, ale nie ma tragedii, pewnie dlatego ze dawke mam małą. mam nadzieje ze jutro wynegocuję wiekszą :) napisze po wizycie u lekarza...pozdr. dla izetokowców :)

Gość Kalibra
Ja jestem po 3 tabletkach,więc co do efektu na razie wypowiadać się nie mogę A jak to jest z Waszymi wizytami u dermatologa? czy chodzicie co miesiąc? Ile kosztuje wizyta? U mnie 80zł,ciekawe czy za każdym razem będzie brała aż tyle, ale pewnie tak

Gość Kalibra
Dziękuje za pozdrowienia:)i nawzajem

Gość Aknerormin
U mnie kuracja trwa już 2 tygodnie :) Do dermatologa chodzę w publicznej przychodni więc chociaz na tym zaoszczędzam. Wizyty będą chyba co miesiąc ponieważ trzeba robić badania i konsultowac wyniki z dermatologiem.

Gość Kalibra
Aknerormin >>>i jak po tych 2 tyg.? Jakie macie dawki?

Izotek czyli Izotrexin?? Ja go uźywalam na pryszcze, skuteczny ale bardzo mocno wysusza skórę więc radzę uważać:) Pozdrawiam:)

Gość Kalibra
izotek a isotrexin to co innego,jedno maśc drugie sillne tabletki

Gość asiulla_25
no i po wizycie u dermstologa....badania pierwsze w porządku, zwiększyła mi Pani doktor dawkę z 20 mg na 30 mg dziennie...bede zdawac relacje na bierząco...

Gość Kalibra
Ja badania miałam przed braniem curacne,później też mam robić To dobrze,że masz badania w porządku,a ile płaciłaś za nie?

Gość Kalibra
Dziś 5-ta tabletka, zauważyłam od rana,że już jest coś nie tak z moimi ustami,zaczerwienione,suche,pomimo,że od samego początku używam pomadki ochronnej

Gość asiulla_25
za opakowanie 30 tabletek po 20 mg płace 126 zł, a opakowanie 10 mg 86 zł...

Gość asiulla_25
jesli chodzi o usta to nie przejmuj sie... jak wiesz z pewnoscią to efekt uboczny który wystepuje u wszystkich...jaką masz dawkę?... u mnie tez wysychały na początku ,ale ja miałam dawke 20 mg wiec mała, nie było u mnie tragedii. dzis wziełam pierwszy raz 30 mg wiec zobaczymy jak bedzie dalej....narazie mam wrazenie ze syfki przestały wyskakiwac...a te ktore mam od x czasu zaczeły sie wchłaniac...mam nadzieje ze mi sie nie wydaje :)) hehe...

Gość Kalibra
miałam mieć 40mg,ale pani dr doszła do wniosku,że zaczniemy od 20mg więc biorę 20mg a ile płacisz za badania? i jeszcze mam pytanie jak się zabezpieczasz?

Gość asiulla_24
ja płace 84 zł a w to wlicza sie: próba ciązowa, lipidogram, bilirubina, ALT i AST. badanie robie w prywatnym laboratoriul w rejonowej przychodni... dowiadywałam sie najpierw ile kosztuje w LUXMED-zie to mi pani podliczyła, ze ten same badania kosztowałyby mnie 176 zł, wiec jest zdecydowana różnica. skąd jestes? zabiezpieczam sie tabletkami Jasminelle.

Gość Kalibra
To kupa kasy:( Ja teraz miałam za darmo,ale za następne też będę musiała płacić. Ale ja trochę inne robi,pisałam o nich na początku wątku. Ja jestem z okolic Torunia

Gość Kalibra
Rozumiem,że korzystasz tylko z tabletek? Ja na razie też jedno zabezpieczenie,ale chce dołączyć drugie Dziś 6 dzień usta suche,poza tym specjalnego wysypu nie mam,również nie mam zbyt wielu nowych,jest znośnie

Gość asiulla_25
ja pierwsze badania zanim zaczełam brac izotek tez robiłam bezpłatnie, ale jak poszłam do lakarza rodzinnego zeby mi przepisała badania pom-cu brania izoteku to niestety mi odmówiła, bo powiedziala ze ona jako lekarz rodzinnny moze przepisac takie badania gora dwa razy do roku, a raczej jeden niestety....tak sobie wymyslil szanowny pan religa...

Gość asiulla_25
tak ja korzystam tylko z tabletek antykoncepcyjnych...

Gość Aknerormin
Mi pękały kąciki ust ostatnio, ale udało się to opanowac. Dziewczyny, piszcie jakie bierzecie dawki na kg masy ciała, bo to, ze łykacie 20 czy 30 mg niewiele mówi.

ja skonczylam brac izotek 1.5 roku temu a bralam przez 4 mies po 2 tabl dziennie. syfy nie wrocily i mam nadzieje, ze nie wroca. wyleczylam sie calkowicie a mialam tradzik rozowaty i przed izotekiem probowalam wszystkiego :o usta tez mialam wysuszone, skora mi z ust jakby schodzila takimi platkami. wazelina pomaga, nic wiecej :)

Gość asiulla_25
no wiec ja waże 50 kg, przy dziennej dawce 30 mg wychodzi ze biore 0,6 mg/kg w kwestii wysuszonych ust, polecam Tisane, kosztuje ok 5 -8 zł w aptece, dla mnie rewelacja...i nie meczy mnie jej smak,jak w przypadku szminek niektórych, które i tak nic nie dają... wiem ze w trakcie brania Izoteku nie mozna sie opalac, a czy ktos sie orientuje czy mozna sie opalac po zakonczeniu kuracji? czy trzeba odczekac?

Gość Kalibra
Ja biorę na razie za mało,ale nie chciałam od razu atakować organizmu 2 tabletkami,tak ustaliłyśmy z dr póżniej mi się zwiększy dawka,na razie przez miesiąc mam brać 20mg,a ważę ok58kg po prostu Julka >>>miło czytać takie wiadomości:) oby już nigdy nie wróciły z opalaniem nie wiem jak to jest,może tak conajmniej m-ąc trzeba odczekać,ale o to trzeba zapytać osobę kompetentną A jak u Was z alkoholem? Bo ja powiedziałam sobie,że nie będę nic piła,choć nie wiem czy to ma jakikolwiek wpływ