Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mira0001

mięśniaki,a ciąża

Polecane posty

Gość mira0001

Witam Proszę o poradę.Może ktoś mądry będzie umiał udzielić mi porady dotyczącej możliwości zajścia w ciążę przy wykrytych męśniakach trzonu macicy.Niedawno dowiedziałam się ,że mam dwa 3,5-4 cm mięśniaki na tylnej stronie trzonu macicy,jest ona powiększona i zniekształcona..Mam 37 lat, jedno dziecko(14 letnie) i jakoś ciągle odkładałam kolejną ciążę ,bo zawsze było coś ważniejszego.Miesiąc temu miałam usunięte polipy kanału macicy ,wkładkę wewnątrzmaciczną(trzecią z kolei) i pobrany z mięśniaków materiał do badania.Wynik jest dobry.Od zabiegu ciągle źle się czuję, mam mdłości,boli mnie brzuch i jestem osłabiona.Podejrzewałam nawet ,że może już jestem w ciąży ,bo miesiączkę zamiast pełny tydzień miałam tylko 1,5 dnia.Zrobiłam test ale niestety wyszedł negatywny,teraz czekam na kolejną miesiączkę i zaplanowaną wizytę u lekarza. Pozdrawiam. Mira

Gość tez mnie
to bardzo interesuje.czy majac misniaki mozna zajsc w ciaze i donosic??

Gość tez mnie
upupuuppp

Gość piszcie
napiszcie cokolwiek

Gość baska60
Witaj! Ja miałam usuniętą macicę z mięsniakiem ale ze mną leżała dziewczyna 30 lat nie miała jeszcze dzieci to usunięto jej tylko mięśniaki a macicę zostawiono i planować ciąże mogła za pół roku od zabiegu.Dobrze czasem zmienić lekarza,a może w twoim miescie jest klinika gdzie przyjmują lekarze na kasę chorych,poszukaj w interne.pozdrawiam

Gość mira0001
Dzięki za odpowiedź. U mnie wiele się zmieniło. Mięśniaki dosyć szybko rosły i przemieszczały się,więc zostałam zoperowana. Usunięto mi mięsniaki, a macica pozostała w całości. Narazie jestem na zwolnieniu lekarskim, jak juz wszystko się wygoi zobaczymy co los przyniesie... Serdecznie pozdrawiam