Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasieczka

co zrobic, pomozcie drogie mamusie

Polecane posty

Gość Kasieczka

moja coreczka za tydzien skonczy 3 latka, nie chodzi juz w pampersach pol roku ale w nocy dopiero od 2 miesiecy nie zakladam jej pieluch, wczesniej miala. ale mimo to prawie zawsze budzi sie mokra, codziennie musze prac cala posciel. Jak ja oduczyc?? czasem w nocy ja wysadzam do nocnika, ale wtedy rozbudzona place i nie zawsze chce. na wieczor nie daje jej nic do picia, a zaraz przed snem idzie zrobic sisiu do kibelka. A mimo to sie moczy. Meczy juz mnie to, bo lozko codziennie mokre. Jak ja oduczyc? bardzo prosze o pomoc bo sama se nie umiem poradzic. A wiem ze macie juz jakies doswiadczenia w tych kierunkach. z fory dzieki za odpowiedz

Gość mamciapiecioletniejali
JA pamietam że jak corka zaczela siusiac na nocnik zakladalam jej na noc pampersy i dopiero jak zobaczylam ze kilka dni z kolei pampers byl suchy zrezygnowalam z tego. Ale to bylo 3 lata temu i nie pamietam ile czasu to trwalo moze zakladaj jej jeszcze na noc pieluche

Gość aaaaa555
ja równiez zakładałabym pieluchę nadal,a poza tym wszystko tak jak mówisz.Przyjdzie dzień,że pampers będzie suchy.Niektórym dzieciom trudno jest w nocy kontrolować sikanie choć w dzień robią to od dawna

Gość Kasieczka
to myslicie ze powinnam wrocic do pieluch? na poczatku nie robila w nocy jak jej sciagnelam, a teraz... ale ma juz 3 latka czy nie jest na to za duza??

Witaj Moj synek jak mial 2 lata,przestal chodzic w pampersie,ale na noc jeszcze mu zakladalam.Jak mial 2.5roku (akurat byla wiosna) przestalam zakladac mu na noc.Wieczorem nie dawalam mu zbyt duzo pic i przez pare dni budzilam go w nocy ale to i tak nic nie dalo bo czasem 2razy w nocy zmienialam posciela,le po paru dniach sam zaczal wstawac w nocy siku.Nic na sile,kazde dziecko jest inne,wiec niebawem i Twoja corka nie bedzie potrzebowala pampersa :) Powodzenia

dziewczyny dobrze pisza zakladaj jeszce na noc pampersa najwidoczniej jeszce potrzebuje, moja cora raz popuszczala w nocy raz nie, byl tydzien ze lozko suche a pozniej znow je moczyla. U mnie wyrosla bardzo pozno z nocnego moczenia bo miala 4 latka. Moja cora czesto sygnalizowala vhec zalatwienia sie, krecila sie w lozku czasami budzila sie z placzem tuz przed checia zalatwienia sie. Pozniej zalapalam o co chodzi i mialam bardzo plytki sen. Z wiekeiem wyroslka ale trwalo to dlugo.

Wstyd mi pisac ale moja mama miala podobny problem ze mna :p Pamietam w swoim lozku podkladana pod przescieradlo folie.... A mialam problemy z siusiu bo balam sie w nocy samej isc do toalety (lub na nocnik) a wstyd mi bylo mame budzic. Wiec to chyba jakis opór psychicznie. Na szczescie przeszlo mi jak mialam isc do przedszkola.

Gość Kasieczka
o kurcze... to chyba faktycznie nie mm wyjcia i pampersy nieuniknione. No coz, trzeba bylo sie spodziewac ze tak bedzie. no ale trudno, dzieki z rady, zobacze jeszcze ale pewnie tak zrobie

Po co męczyć siebie i dziecko? Nie można kogoś oduczyć sikania w nocy - niby jak? Albo ma jeszcze za mały pęcherz, albo do końca nie kontroluje zwieraczy. Zakładaj pieluchę na noc a zdejmij dopiero wtedy, kiedy przez cały miesiąc rano będzie sucha. Dzieci są różne - córka spała już bez pieluchy jak miała niecałe 2 latka i nigdy nie zdarzyło jej się zsikać, a synek ma prawie 2,5 roku i sika w nocy w najlepsze. Po co wszystkich stresować? 3 letnie dziecko jest już na tyle duże, że może być upokorzone tą sytuacją, tym bardziej, że zmieniając pościel na pewno jej przygadujesz... Załóż pieluchę i traktuj sprawę normalnie, a jak przyjdzie na nią czas, przetanie sikać, albo zacznie się budzić w nocy, zanim nastąpi potop...

Gość nie wiem jak u nas
ale za granicą są takie specjalne pieluchy treningowe pull-up są specjalnie zrobione tak by wygląday jak majtki, dziecko je może wielokrotnie podciągac i sciągac w dól po bo zamiast nalepianych skrzydełek z boku mają elastyczne wstawki jak gumki dziecko dostaje sygnał ze już "jest duże" i nosi "dorosłe majtki" a w razie potrzeby może samo siadac na nocniczek czy iśc do toalety sprawdz czy Pampers nie produkuje takich pielucho-majtek dla dziecka taka "zabawa w dorosłośc" jest dobrą motywacją by nauczyc się kontrolowac pęcherz, no i staraj sie nagradzac dziecko za każdą "suchą noc" może jakas specjalna tablica w pokoju z nakleklejkami które dziecko moze samo nalepiac a jak uzbiera np 7 suchych nocy to jakaś zabawka w nagrodę ?!

Dla mnie nagradzanie za takie rzeczy to kompletna bzdura, jeżeli dziecko nie ma na to wpływu, to tylko je wpędzisz w stres, jeżeli nie sprosta. Ale każdy robi, jak uważa.