Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aga225

staramy sie o dzidzie i mam pytanko....

Polecane posty

juz drugi spoznia mi sie miesiaczka,dzis rano robilam test i nic.Czy jest mozliwe ze test sie pomylil i jestem w ciazy?

Gość megi_22
ale co drugi? dzien tydzien...

Gość kakakakakaka
jest mozliwe

Gość megi_22
proponuje zrobic pani test hcg z krwi. jest najbardziej pewny a wynik okresla mniej wiec na jakim etapie jest ciaza

Gość megi_22
lub jej brak

drugi dzien :) ,mam dlugie cykle 30-31 dni ale zawsze jak juz to dostaje miesiaczke wczesniej o dzien dwa niz pozniej

JEST TAKA MOŻLIWOŚC. JAK JA ROBIŁAM PIERWSZY TEST WYSZEDŁ UJEMNY, A DRUGI DODATNI- URODZIŁAM CÓRKĘ. Z DOŚWIADCZENIA TEŻ WIEM , ŻE BADANIA B-HCG TEŻ SĄ OMYLNE. WYSZŁO MI , ŻE JESTEM W CIĄŻY A NIE BYŁAM.

Gość megi_22
testy z apteki nigdy nie sa w 100% pewne i dosc czesto zdarza sie ze zle wychodza ostatnio w aptekach pojawil sie test na hcg z moczyu - podobny do tych ciazowych ale nie moge powiedziec jak dobre sa ja np nie jestem przekonana do kupnych testow i dlatego polecam test hcg z krwi jesli chodzi o koszty to sa one mniej wiecej jednakowe

a ile dni po spoznionej miesiczce robilas pierwszy i drugi test?

przebywam za granica i niewiem czy tu tak na zyczenie by mi zrobili taki test krwi:(

Gość megi_22
przed pierwsza ciaza tez robilam testy ciazowe z apteki raz mi wyszedl ujemny, drugi raz pozytywny wtedy to wlasnie dowiedzialam sie od znajomej o tescie na hcg i jestem do niego przekonana pozytywnie w tej chwili jestem juz w drugiej ciazy i tez robilam tylko test hcg

JA ROBIŁAM TESTY ZARAZ JAK TYLKO SPÓŹNIAŁA MI SIĘ MIESIĄCZKA. A CO DO TESTÓW Z KRWI- TO ZROBISZ JE W KAŻDYM LABORATORIUM ODPOŁATNIE , KOSZT 35 ZŁ.

Gość megi_22
to w takim razie sprubuj ponownie za pare dni wykonac test z samego rana. Najwczesniej mozna robic test ciazowy jakies 2-3 dni po terminie spodziewanej @

Gość megi_22
cena chyba zalezy od miejsca zamieszkania bo ja np placilam tylko 15 zl

dziewczyny, ja wiem ze nie umeicie sie doczekac na info o ciazy ale spokojnie, dwa trzy dni spoznienia to nie pzresadzajmy, tak od razu testy robic, ja co prawda test zrobilam dwa tygodnie poz sponienius ie okresu, ale zrobilam go tylko dla potwierzdenia bo czulam objawy ciazy juz wzcesniej :)

moze spytam o taki test w aptece moze tu maja taki Jeszcze chcialam dodac ze karmie jeszcze mojego synka piersia to znaczy odstwiam go po malutku,moze to tez ma wpyw,

Gość megi_22
no tak to prawda ze nie zawsze warto sie spieszyc. ja test hcg wykonalam poczatkiem tego tygodnia spodziewajac sie pozytywnego wyniku poniewaz tez mialam rozne obiawy a ostatnia @ mialam poczatkiem wrzesnia

JEŻELI SPORADYCZNIE KARMISZ DZIECKO, TO MOŻESZ BYĆ W CIĄŻY. TYLKO CAŁKOWITE KARMIENIE ZABEZPIECZA.

myszko ale nie kazdy czuje ze jest w ciazy zwlaszcza na poczatku,ja w kazdej chwili moze mnie wziac na mdlosci jak sobie cos wmowie....

Gość nie ma możliwości że
beta się myli. poprostu byłaś w ciąży i być może nastąpiło samoistne poronienie.U zdrowej kobiet ok. 50% ciąż się tak "ulatnia".czasami nawet o tym nie wiemy, bo poronienie może wypaść w 1 dzień miesiączki. A beta HCG utrzymuje się we krwi jeszcze kilka-kilkanaście dni.

TYLKO , ŻE JEDNOCZEŚNIE ROBIŁAM TEST W DWÓCH RÓŻNYCH LABORATORIACH I RÓZNE WYNIKI- A CIĄŻY BRAK.

kolejny mit! Ja karmiłam "niesporadycznie" i tak jak miliony innych kobiet zaszłam w ciążę.

no chyba że tak-może pomylili próbki. Swoją drogą, po co robić równocześnie w dwóch laboratoriach?

racja ale ja tej miesiaczki nie mam,wiem ze jak wystepuje samoistne poronienie to zaraz potem wystepoje miesiaczka....

ROBIŁAM W DWÓCH RÓŻNYCH LABORATORIACH, PONIEWAŻ MIAŁAM JUŻ DOŚWIACZENIE Z BŁĘDNYMI WYNIKAMI TESTÓW- DLA PEWNOŚCI.

tak jak planowałam, po 3 miesiącach.