Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jestem w osmym miesiacu-porobily mi sie straszne sine rozstepy,smarowalam oliwka po kazdej kapieli ale robia sie coraz wieksze...cholera co robic

słyszałam o dobrym kremie na świeże rozstępy... chyba garniera... zaraz sprawdzę

heh.. gerber-krem przeciw rozstępom ok. 25 zł.. pomyliłam z garnierem ;)

ja smarowalam oliwka i kremem z zjaii, urodzilam 3tyg temu i dalej smaruje, ale widze ze rozstepy sa coraz bledsze i mniej widoczne

mi wlasnie trzeba na takie świerze...zeby nie tylko zapobiegac ale i je likwidowac powoli chyba kupie ten gerber

pozatym stosuje oliwke,cholerka czy to sie tak caly czas bedzie powiekszac do porodu ponad miesiac...

ja np rozstepy mialam na udach, posladkach i piersiach, brzuch mialam czysciutki, a na DWA tyg.przed porodem wyszly mi na brzuchu i sa najgorsze! sino-czerwone:(

hej dziewczyni a czy jak mam rozstępy przed ciążą to czy po bedę jeszcze większe?:(

Gość upppp
a czy wczesniej stosowałaś coś? czy zaczełas odkąd sie pojawiły rozstępy? I nie mów dzidzius najwazniejszy - ty tez jestes wazna!!!

Po ciąży nie będą większe - ja używam pharmaceris - tocoreduct -- krem na istniejące rozstępy. Rozstępy powoli bledną i się spłycają. Ale nie wiem jak by wyglądaly, gdybym nie uzywała kremu :)

u mnie rozstępy pojawiły się nagle w wieku dojrzewania i smarowałam jak już pjoawiły sie najwiecej mam na biodrach blisko brzucha i boje się ze po ciąży mój brzuch to b.ędzie dramat:(:(:(

dzięki myra ja używałam z inncy firm ale spróbuje tego kremu skoror mówisz ze jest dobryps. twój synuś jest prześliczny

przed ciąża nic nie stosowalam czasami balsam od 4 miesiaca zaczelam oliwke wsmarowywac przewaznie po kazdej kapieli,pojawily mi sie niedawno nawet nie wiem kiedy...

Tylko on jest dość drogi - ok. 35 zl. Ale tez dość wydajny - tubka na ok 1 miesiąc starcza, zależy ile smarowania :) W imieniu synka - dziękuję :)

niestety pojawianie się rozstepów jestpodobno genetyczne. Smarowanie moze sprawić, ze bedą mniejsze ale im nie zapobiegnie. Ja do 8 miesiaca nie miałam nic, a potem tak mi sie brzuch porozlaził, ze szok. Tylko, ze ja sie nie smarowalam zbyt reguarnie, bo mialam przedwczesne skurcze i nie wolno mi bylo masować brzuszka.

żaden krem nie zlikwiduje już istniejących rozstępów!!!!!!!!!!!! w cuda nie wierzcie ,jedynie wyrówna je tylko kolagen do kupienia na allegro około 200 zł to mi pomogło ,ale nie zlikwidowało bo cudów nie ma !!!! Fissan to tragedia tłusty i ciężki do rozsmarowania no i jeszcze Mustela ,ale do stosowania od 4 miesiąca

Gość elenasss
fissan tragedia trudno sie rozprowadza i mało go jest, narazie stosuje tylko oliwke:) ❤️ 24 tc ❤️

Ja używam \"Ziajki\" firmy Ziaja i do tej pory (tfu tfu i odpukać w niemalowane) niema śladu po jakichkolwiek zmianach skórnych, w tym rozstępach. No, ale mam jeszcze 5 tygodni więc... nie, nic nie mówię:) Choć bardziej jestem skłonna wierzyć w to, że rozstępy się po prostu dziedziczy. Moja mama nie miała (i nie ma) więc też na to liczę (tym bardziej, że smaruję tylko jak mi się przypomni - bo konsekwencja to nie jest moja najmocniejsza strona:)

Gość Mama_Zosi
Ja polecam krem gerbera - dobrze się wchłania i rozstępów po nim nie ma, no chyba,ze ktos jest bardzo uwarunkowany genetycznie, to wtedy i święty Boże nie pomoże....

Zmartwię cię, ale na powstałe już rozstępy nie poradzi już ŻADEN kosmetyk!! Całą ciążę dzień w dzień smarowałam sie fissanem i mustelą i co? Cały brzuch mam pokryty bliznami!! Jestem 4 m-ce po porodzie i wygląda to już ciutkę lepiej, ale już nigdy nie wróci do stanu sprzed ciąży. Każda kobieta, która go widzi-współczuje mi :( Kiedyś miałam śliczny plaski, jedrny brzuszek, dlatego teraz jego wygląd tak szokuje. Nie wierzę w cuda. Ale dla spokoju sumienia smaruje się róznymi pierdołami typu dax czy eveline. Może kiedyś, po urodzeniu drugiego dziecka zdecyduje sie na laser...

Gość ja mialam ten balsam
gerbera na rozstepy i niestety nie pomogl mi wcale :(

czy mogę już od samego początku ciąży smarować brzuch i piersi kremem przeciw rozstępom?? jestem w 2 miesiacu... Wolalabym zapobiegac niz leczyc:)

chyba możesz smarowac, tylko używaj takich przeznaczonych dla kobiet w ciąży. Ja nie mogłam za duzo smarowac, bo miałam przedwczesne skurcze, a masowanie je zwięszało. Pod koniec ciąży zaczęła mnie najpierw bardzo niemiłosiernie swędzieć skóra. I zaczęły sie robić rozstępy. Jak urodziłam to nie mogłam natłuscic skóry, była niewiarygodnie sucha i bardzo długo trwało zanim zaczęła być gładka. No ale rozstępy mam. W stroju nie wyjde. Chociaz bledną, to juz cos. Pozdrawiam.

Gość zzzzzzzzzzzz
ja od początku ciąży stosowałam oliwke a od 4 miesiąca fissan a rozstrępy i tak się pojawiły. Od miesiąca stosuję krem Vichy przeciw rostępom i na już istniejące i nie robi ich się już tyle co przedtem więc podejrzewam że skutkuje bo jak używałam fissanu to i tak robiło ich się coraz więcej. Chce jeszcze kupić krem MUSTELA taki na rozstępy i blizny ponoć pomaga i żel MUstela poporodowy żeby skóra nie została na brzuchu obwisła bo obawiam się tego. Czy któraś używała MUSTELi??