Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mama31

Jak wasze dzieci znosiły wasz rozwód?

Polecane posty

Gość smutna mama31

Pytam bo czeka mnie to i już widzę że z moim dzieckiem coś się dzieje.Jak pomóc takiemu dziecku.Proszę o rady.

nie buntowac przeciwko ojcu.Rozmawiac normalnie o rozwodzie ,nie unikac tematu.

Gość smutna mama31
Tak to wiem ...

po prostu spytaj otwarcie czy chcialoby porozmawiac na ten temat. Namawiaj meza do czestszych kontaktow z dzieckiem/ale nie przy dziecku/,w koncu rozwod wzial tylko z Toba.

Gość smutna mama31
Ma 9 lat córka

Gość trt4
moje dziecko zaczelo sie moczyc w nocy i trwalo to do 10 roku zycia ..wina ex nie umial z kultura odejsc..

Gość buła
moja córka dobrze zniosła rozwód, ojciec nigdy sie nia nieinteresował wiec niebardzo sie przejeła

Gość moja też się niby nie
przejęła ale teraz jako 21 -letnia osoba nie bardzo umie sobie radzić z emocjami więc to moze byc złudne,że dziecko nie przezywa

musisz córeczkę zapewnić, ze tata nadal ja kocha i zawsze bedzie kochał i bedzie jej tata i kiedy tylko bedzie chciała to bedzie mogła sie z nim zobaczyć. Oczywiscie jeżeli mo zesz ufac męzowi i jemu tez zalezy na zrowym rozwoju swojej córki. Jeżeli mu nie ufasz i nie bedzie się troszyczył o dziecko, to moze inaczej nalezy porozmawiac z dzieckiem - jeżeli chce wogóle na ten temat rozmawiać. Ale nigdy żle nie mów o jej ojcu w jej obecnosci.

Gość smutna mama31
Ja martwię się o to żeby nie odbiło się to na niej za bardzo w przyszłości

Gość byłam w zwiazku
myślę że nie nalezy martwić sie na zapas , czyli o to co będzie później . jeśli dobrze to rozegrasz teraz to będzie oki , rozwód rodziców zawsze boli , burzy dotychczasowy świat , i dziecko wg siebie traci jednego z rodziców , ja w tym czasie bardzo dużo uwagi poświecałam dziexcku , spędzałam dużo czasu z nim aktywnie , często wyjeżdżaliśmy , spotykaliśmy sie z rodzina i znajomymi , jednym słowem w pierwszym okresie zapełniałam czas , pozwalałam dziecku na smutki czy płacze ale nigdy nie pozwalałam aby mnie widziało w gorszym nastroju ( nie oznacza to że ćwierkałam od rana jak radosny ptaszek ) , nie bagatelizowałam pytań ale odpowaidałam oględnie , nikgdy też nie wciągałam dziecka w swoje sprawy , świat dorosłych , czy sytuacje z byłym mężem,. myślę że dziecko w tym okresie bedzie bardzo potrzebowało twojego wsparcia , ciagłego zapewniania że jest bardzo ważne , okazywania uczuć . minęlo kilka lat , niem am problemów z dzieckiem , dawno pogodziło sie z zaistniałą sytuacja , co bedzie w przyszłości ? nie mam pojęcia wiem jedno że będę wtedy wspierać je nadal , tłumaczyć , będę obok.

Gość tttttttttooooooooooo
Jak będziesz płakac, a będą chwilę że będziesz nie ukrywaj tego przed dzieckiem. To bliska Ci osoba, ma prawo wiedzieć co czujesz. Będzie wiedziała, że nie musi być sama taka "dzielna" i że też może pozwolić sobie na łzy. A poza tym - "szczęśliwa mama szczęśliwe dzieci". Z czasem zaczniesz się uśmiechać, żyć pełnią życia. Choć nikt nie mówi, że będzie lekko. Ale będzie widziała Ciebie taką, jaka jesteś naprawdę. A wierzę, że będziesz bardziej radośniejsza. Tak było u mnie i jest nadal.

Gość była żona na szczęście
Trele morele z tym dobrym tatusiem, o którym należy mówic dobrze... Jak mój eks wali pięściami po oknach i mnie wyzywa od najgorszych w obecności syna- to też mam gadac głupoty o jego dobrym sercu? Nie gadam!!!! Mówię synowi, że jego stary to psychopata, kłamca i zdrajca, i że prawdziwy facet tak się nie zachowuje!!! Bo taka prawda!!!

Gość henk1
Tego niezrozumieją,więc niosę dalej mój krzyż i cieszę się każdym dniem bo przynajmniej będe miał coś tam co ciężko wypracowałem. (czasami jestem nawiedzony i wyobraz sobie ,że w rok po śmierci Ojca Świętwgo byliśmy znów razem).Nie żyjemy dla siebie!!!!! nasz obowiązek To dożywienie Brata tj.ciało a reszta to podrzędnośc i nasze odpowietrzenie się!!!!!

Gość henk1
Tego niezrozumieją,więc niosę dalej mój krzyż i cieszę się każdym dniem bo przynajmniej będe miał coś tam co ciężko wypracowałem. (czasami jestem nawiedzony i wyobraz sobie ,że w rok po śmierci Ojca Świętwgo byliśmy znów razem).Nie żyjemy dla siebie!!!!! nasz obowiązek To dożywienie Brata tj.ciało a reszta to podrzędnośc i nasze odpowietrzenie się!!!!!