Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaq

cilest najskuteczniejszym środkiem antykoncepcyjnym?

Polecane posty

Gość maaq

Parę razy usłyszałam, że cilest jest najbardziej skuteczny jeżeli chodzi o zapobieganie ciąży. Jak go brałam, to słyszałam - aaaaaa cilest, to poważny środek, bardzo skuteczny itd. To znaczy, że co? że ysamine, diane, marvelon, harmonet itd... są słabsze w działaniu. To w takim razie po co istnieją na rynku, skoro jest cilest? Może mi to ktoś wyjasnić?

Gość No proszę Cię
Znam kilka osób które mają dzieci z tabletek cilest. Także one są raczej najmniej skutecznym środkiem antykoncepcyjnym.

Gość maaq
też słyszałam o jednym przypadku, ale nie o to mi chodzi. Skąd ta opinia, że cilest to "poważny" środek anty? To znaczy, że co, że Logest no jest do dupy? albo yasminelle?

Gość No proszę Cię
Nie wiem skąd ta opinia, ja nigdy takowej nie słyszałam. Raczej że cilest jest do du.py.

Gość WCALE TAKI DO DUPY NIE JEST

Nieprawda. Cilest jest skuteczny i to bardzo. Biore juz 10 miesiecy i dzieci z tego nie mam. Osobiscie nie wierze ze zachodzi sie w ciaze biorac regularnie. Te wszystkie wpadki przy tabsach sa z zapominalstwa i notorycznego spozniania sie! Poza tym cilest ma duza dawke hormonow, wieksza niz np Yasminelle wiec przez to jest skuteczny.

A juz pisanie ze sie zna KILKA osob z dziecmi z tabletek to paranoja.. Chyba ze wszyscy maja skleroze i biora jak im sie przypomni..

Gość WCALE TAKI DO DUPY NIE JEST
JA BIORE PONAD PÓŁTORA ROKU ANI RAZU NIE ZAPOMNIAŁAM ZAZWYCZAJBIORE O TEJ SAMEJ GODZINE I TEZ NIE MA Z TEGO DZIECI.ZDADZAM SIE Z AGNIESZKA_1987

Gość guzik prawda a nie szczera pra
nie mam ant. chroniącej w 100% -wiara w taką skuteczność to jedno a fakty to drugie. badania wykazują, że przez rok stosowania metody hormonalnej (dwuskładnikowe jednofazowe) - 2 na 1000 kobiet zajdzie w ciążę. Przy nie przestrzeganiu ulotki zajdzie w ciążę 60-80 kobiet na 1000 w skali roku. Nie jest więc prawdą, że zajdą tylko te, które nie stosują się do zaleceń ale nie zmienia to faktu, że takie zjawisko jest rzadkie. należy jednak mieć na uwadze, że tabletki są przyjmowane na szerszą skalę,niż 1000 kobiet, w związku z czym i ciąż będzie więcej.

ogarnijcie jedną rzecz- wszystkie pigułki są tak samo skuteczne ! tak samo. tylko jak wiadomo kazda kobieta jest inna wiec przykładowo u kobiet otyłych pigułki z małą dawką hormonow moga byc mniej skuteczne. ciąza moze sie zdażyc przy kazdych pigułkach, ale wszystkie maja taka sama skuteczność.

Gość ahahahaha
ale ja znam naprawdę przykłąd koleżanki, która nie zapomniała ani jednej, żadne tam wymioty biegunka itd. Brała wszystkie, była w stresie przed sesją i ma ślicznego bobaska- ale była tak zaskoczona i wściekła, że zastanawiała się nad podaniem koncernu do sądu!BYŁA wściekła, pamiętam to. Twierdziła, że nie po to wydawała kasę, nastawiała budzik, nie piła alkoholu, żeby coś takiego ją spotkało.

Gość ahahahaha
Brała regularnie co do dnia przez 2 lata- to ja już sama nie wiem. Nie jest to sosba która by mnie okłamała, była panikarą, ani opowiadała mi pikantne bajeczki, bo nie jest osobą żądną sensacji i węszącą światowy spisek pt- po pigułach się wpada. Już sama zgłupiałam

Gość jagooo
ahahahahaha kolezanka pewnie zapomniala ze pigulki nie daja 100% pewnosci...proces by przegrala

Gość jagooo
poza tym jest wiele rzeczy ktore oslabiaja lub zaklocaja dzialanie pigulek...moze o tym tez zapomniala

Gość ahahahaha
ja w to wierzę, że nie dają 100 % właśnie, to koleżanki powyżej twiwerdzą , że to NIEMOŻLIWE, a ja twierdzę, że i tak własnie się zdarza

ja tam bralam 1,5 roku yasmin i jakoś nie wpadlam a przyznam ze zdazylo mi sie zapomniec tabletki... ;/ ale jakos w ciazy nie jestem teraz przerzucilam sie na yasminelle i jest ok a jak bralam ciclest 3 miesiace to przytylam 5 kg;/ wiec jak dla mnei to te tabletki to kompletna kicha

ahahahaha a co mam mowic ta Twoja kolezanka skoro zaszla biorac regularnie? Pewnie tak powiedziala zeby sie uspraiwedliwic i zeby wstydu nie bylo ze brala a zaszla.. Jak zyje nie slyszalam o zadnej wpadce przy tabsach, tym bardziej przy regularnym braniu. Duzo czynnikow wplywa na to ze dzialanie antykonc. sie zmniejsza, pewnie nie uwazala na to jakie leki czy witaminki lykala rownoczesnie. Fakt, cos jest z tym cilestem ze na wadze przybywa ale to nie oto chodzi przeciez w tym dzialaniu antykoncepcyjnym nie? Lepiej miec 3kg wiecej niz 3kilogramowego bobasa..

Hej, ja brałam cilest przez 3 lata, zazwyczaj o tej samej porze dnia, choć parę razy w ciagu tych 3 lat zdażylo mi sie wiziąć z 12 godzinnym opóźnieniem. DZiecka nie mam, obecnie od 4 miesiecy nie użya\\wam ju tabletek

Gość mQQ
no to ja już znam pierwszą wpadkę po tabsach- i nie dam sobie wmówić, że przy rwgularnym braniu to się może nie zdarzyc- wszystko jest możliwe- nie twierdzę,że pigułki są do kitu, nie działają- owszem działają , ale wypadki też się zdarzają nawet przy regularnym braniu.

ile osob tyle opinii tabletki powinny byc dobierane indywidualnie do organizmu i na kazda z nas inaczej dzialaja - nie sugeruj sie takimi wypowiedziami

Gość cilest87
dziewczynki macie moze zbedna recepte na cilest????blagam bo mi na dniach potrzebna!!!moge zaplacic!

Gość ja ich nie brałam i nie wiem
ale moja ginka (z resztą dobra znajoma ) mi ich nie polecała bo miała już 3 mamusie na tych tabletkach.

Gość VViolka
wszystkie tabletki dwuskladnikowe w takim samym stopniu zapobiegaja ciazy. A co do cilestow- bralam je 6 lat z malymi eksperymentami z innymi tabletkami, ale cilesty byly dla mnie najlepsze jesli chodzi o samopoczucie itd.

Gość Juustyssiaa
Powiem wam jedno jak biorę Cilest i czuję sie po ich dobrze. A co do wpadek to najlepiej całą winne zrzucić na skuteczność tabletek bo tak najwygodniej. Nikt wam sie nie przyzna że zapomniał wziąść albo za długa przerwa była między jedną a drugą tabletką bo przecież nie zrobi z siebie głupka z którego każdy będzie się śmiał ze tak nie rozważny jest.. Ludzie weście się zastanówcie co piszecie! Bo to jest po prostu śmieszne! A to jak działają tabletki które bardziej a które mniej to nie robi żadnej różnicy ile ma hormonów bo kiedyś brałam novynette które ma mniej hormonów od moich aktualnych i w ciąży nie jestem. A weście pod uwagę to że novynette kosztuje ok 27 zł a cilest ok 12 zł a obydwoje działają perfekt :)

Gość NinjaKID
Czesc, sprzedam cilest . Mam 3 listki,ważn. lipiec 2011 . mail: lindt5@o2.pl

JEDEN preparat może działać na 20 różnych sposobów na 20 różnych kobiet:) Ale skuteczność jest taka sama wszystkich środków, no, może mninipigułek [tylko z progesteronem] troszeczkę niższa.