Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość panna zmarzluchna

Jak zlikwidować cienie pod oczami?

Polecane posty

Gość panna zmarzluchna

Mam dosyć ładną i zdrową cerę, nie chciałabym jej niszczyć fluidami i wszelkiego rodzaju pudrami ale niestety nie mogę inaczej, moją zmorą są cienie pod oczami, bez makijażu maskujacego wyglądam koszmarnie. Poradźcie co zrobić.

Gość lalka25
ja zawsze uzywam korektora w plynie The Body Shop,jest naprawde swietny i bardzo delikatny dla skory wokol oczu.

Gość timbim
Cienie pod oczami mogą byc spowodowane wieloma czynnikami: -anemia -choroby nerek -słabe krążenie -niewyspanie -niedotlenienie Ale też mogą wynikac po prostu z tego że masz pod oczami cienką, prześwitującą, jasną skórę, mocno unaczynioną. Wtedy ani wietrzenie pokoju przed snem ani inne triki nic nie dadzą. Możesz wypróbowac żele do pielęgnacji oczu poprawiające mikrokrążenie, ale nie licz na cuda. Są też kremy, które zawierają mieniace sie perłowe drobinki, mogą one odbijac swiatło i lekko maskowac sińce. Odradzam używania zbyt często korektorów bo wysuszają one skórę i przez to mozesz szybciej nabawic sie zmarszczek (inna sprawa że jeśli się już ma zmarszczki pod oczami to wszelkie fluidy, korektory i pudry jeszcze bardziej je podkreślają) Dostosuj kolor ubrań: unikaj fioletów gdy nie jesteś opalona, odcieni błękitu, generalnie tych zimnych barw. Ciepłe barwy: beże, pomarańcze, morelowe, róże sprawiają że wygląda się korzystniej, cera wygląda na wypoczętą. Możesz używac kremów brązujących, przy opaleniźnie sińce pod oczami są mniej widoczne.

Gość panna zmarzluchna
Ha, korektorow mam od groma. Chodzi o zlikwidowanie cieni spod oczków.

Gość panna zmarzluchna
Dzięki za rady.... Z zieloną herbatką sprobuję:-)

Gość panna zmarzluchna
Timbim - masz rację, wydaje mi się że robia mi się zmarszczki mimo 27 lat:-(

Gość super rada/