Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marghi

aspiryna -pomocy

Polecane posty

Dziweczyny czy ktoraś z Was brala aspiryne w ciązy-w pierwszym trymestrze?Mi kazała ginekolog brac profilaktycznie pół aspiryny dziennie.Boje sie,bo wszyscy moeią,ze aspiryny w ciąży nie powinno się brac.Prosze odpiszcie

Marghi!!! Zaraz skopie Ci tylek. W tej chwili lap za telefon i zadzwon do mojej gin!!!!!!!! Nie ma co gdybac. Kazda z Nas moze miec inne zdanie a prawda jest taka, ze nie jestesmy ginekologami. Wysylam Ci na poczte numer do niej. Buziaczki!!!!

Tu masz przydatne linki - pierwszy odnoście w ogóle leków w ciąży i ich klasyfikacji pod względem zagrożenia, a w drugim jest o poronieniach i jest wspomniana aspiryna właśnie: http://www.potomek.pl/leki_w_ciazy_free.html http://www.poronienie.pl/gr_leki_art1.html \"Nie stosuj również aspiryny, która zwiększa ryzyko krwawienia podczas ciąży i porodu\"

Gość jeszcze raz....
Leczenie małymi dawkami aspiryny poprawia rokowanie ciąży, natomiast połączenie aspiryny i heparyny w sposób istotny zwiększa szansę urodzenia zdrowego dziecka. Odsetek żywych urodzeń przy leczeniu tylko aspiryną wynosił 42, podczas gdy przy połączeniu aspiryny i heparyny wzrósł aż do 71 proc. Taka kombinacja umożliwia prawidłową implantację zarodka we wczesnym okresie ciąży i zapobiega zmianom zakrzepowym w naczyniach macicy i łożyska. Badania w Warszawie robi Samodzielna Pracownia Krzepnięcia Krwi i Hemostazy Instytutu Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie, prof. Stanisław Łopaciuk (badania na przeciwciała antykardiolipinowe)

No widzisz i w koncu ktos napisal cos madrego. Tak to czasem jest, ze leki sie laczy z innymi i daja inny fekt.

Jeśli masz problemy z ukladem krzepnięcia i ryzyko wytworzenia zakrzepów w łożysku to bezwzglęnie musisz być na lekarz zmniejszających wykrzepianie - m.in. aspirynie w małej dawce. Słuchaj tylko Swojego lekarza!!!! Czasem lek jest koniecznością, a raczej mniejszym złem

Meggi - to nie o to chodzi,ze leki połączone zdziałają cuda tylko są czasem wskazania do stosowania danych leków!!!! BO nie u każdej kobiety aspiryna może być podana i muszą być ku temu powody

Meggi u mnie nie stwierdzono nic tylko profilaktycznie kazala mi gin brac pół aspiryny.Teraz przyszedł do mnie mąż z aspiryna500mg a jak ją przedzielę na pól to będzie 250.To mi się wydaje dużo i chyba jej nie wezme.Ja to musze skonsultowac z innym ginekologiem.Ja sie boje dziewczyny,że sobie zaszkodze.Dali mi tą aspiryne tylko dlatego ,że poronilam 2 razy,a badania jakike zrobiłam to wyniki mialam wszystkie dobre

Meggi u mnie nie stwierdzono nic tylko profilaktycznie kazala mi gin brac pół aspiryny.Teraz przyszedł do mnie mąż z aspiryna500mg a jak ją przedzielę na pól to będzie 250.To mi się wydaje dużo i chyba jej nie wezme.Ja to musze skonsultowac z innym ginekologiem.Ja sie boje dziewczyny,że sobie zaszkodze.Dali mi tą aspiryne tylko dlatego ,że poronilam 2 razy,a badania jakike zrobiłam to wyniki mialam wszystkie dobre

doris nie o tym pisalam!!!! Dziewczyna ma dylemat i potrzebuje odpowiedzi. Moim zdaniem trzeba sluchac lekarza a nie tych wszystkich wpisow. I sa leki ktore daja rozne efekty w polaczeniu z innymi, i nie chodzi mi tu o jakies cuda. Moj Maz np. na serce zazywa po pol dwoch roznym tabletek i w polaczeniu daja lepszy efekt niz osobno. To raczej jest logiczne co napisala. Marghi!!!! Wyslalam Ci ten numer, zadzwon do niej jak czujesz taka potrzebe.

Jednym z najczęstrzych powodów powtarzających się poronien są problemy z krzepnięciem krwi. Dokladnie jak napisałaś w Twoim przypadku obciąża Cię wywiad ginekologiczny i dlatego lekarz pomimo dobrych wyników zdecydował się podać profilaktycznie aspirynę. Jeśli masz do niego zaufanie to nie wahaj sie tylko łykaj, ale jeśli masz cień wątpliwości to skonsultuj z drugim - jeśli potwierdzi zaczniesz zażywać, znam wiele przypadków dziewczyn, która na takim leczeniu donosily i urodziły zdrowiutkie dzieci - czasem leki są koniecznością. Jeśli podzielisz tabletkę na pół to to będzie 250mg - a ginekolog przepisala polowę tej zwyklej(500)?

Rozumiem Cie Marghi, ze sie martwisz. Pisalam Ci jak ja swirowalam w tej ciazy. Wiesz, ze za kazdym razem jak cos mnie martwi to lece do lekarza a jak nie odpowiada mi jego opinia to konsultuje to z innym. Nic sie nie martw i mysl pozytywnie. W styczniu przyjade do Ciebie to porelaksujemy sie przy dobrym soczku i filmiku.

Meggi - 🌻 ok, inaczej Cię zrozumiałam - a wiem,że wiele dziewczyn czyta takie tematy i potem wyciągają wnioski,ze na własną rękę mogą sobie pomoc aspiryną a najlepiej w polączeniu z heparyną, bo skoro zwiększa szansę donoszenia to może warto spróbować!!! I tego się bałam. A co do polączenia heparyny z aspiryną to dużo szersze zagadnienie i nie można wyciągać wniosków tylko po króciutkim cytacie - wyjętym z kontekstu i wklejonym przez KOGOŚ tylko dlatego,ze mądrze to brzmi. Nie rozumiem też z góry zakładania,ze czyjś ginekolog jest nieukiem i że wskazane przez niego leczenie wymaga natychmiastowej korekty drugiego lekarza. Rozumiem,ze Marghi skoro pyta to potrzebuje porady i takiej też starałam się udzielić.

Wiesz ja nie mieszkam w polsce i jak ide do tutjeszych lekarzy to czuje nie dosyt. Zawsze wtedy dzwonie do polskiego gin. lub jade do polskiej kliniki. Sa lekarze i lekarze a ja czuje sie pewniej jak dwa razy ktos potwierdzi mi to samo. Fakt, ze w polsce mam taka gin., ze ufam jej w 100%. Uratowala mnie w zeszlym roku i dzieki niej moglam zajsc w ciaze. Tu niestety lekarz pomogl nie donosic ciaze. Dlatego stad sie bierze jest moja nieufnosc.

Doris 26 Ja też chcialabym doczekac się tak slicznej i kochanej córeczki.Boje się tej aspiryny i naprwdw ni ewiem co robic -musze sie jeszcze skonsultowac z innym ginekologiem.Uwierzcie mi ,że ni echce stracic 3 dziecka tym razem przez aspiryne

Uciekam Dziewczyny bo mi sie juz oczy kleja. Maly kopie, wiec ide do lozeczka. Pozdrawiam!!!!!