Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miętuska83

Czy ktoś mógłby mi doradzić jak dobrać odpowiednią suknię do figury????!!! Bardz

Polecane posty

Gość Miętuska83

Jestem niską (158 cm), zielonooką blondynką, proporcjonalną, o filigranowej budowie ciała. Czy mogłybyście mi doradzić wjakich sukniach ślubnych wyglądałabym najlepiej. Ze względu na wzrost chciałabym sie jakoś "wydłużyc", tylko nie bardzo wiem jak to zrobić. Bardzo proszę o radę.

Gość kasia2020
fason rybka, lub kształt A

Gość J.lo74
napewno nie bezy bo ''obsadzają "figurę raczej coś dopasowanego-rybka bądz A

Gość Miętuska83
Niestety ale w "rybce" wyglądam beznadziejnie. Mam wrażenie, że taki fason mnie jeszcze bardziej skraca.....

Gość och ja tez bede miala
problem z wyborem... jestem tez niska i bardzo szczupla do tego prawie zero biustu... narazie suknie ogladamm w internecie bo do slubu mam jeszcze duzo czasu... cos tam sobie upatrzylam ale dopiero jak zaczne przymierzac okaze sie w czym mi bedzie dobrze i w czym bede sie dobrze czula! moze sprobuj po prostu najrozniejsze fasony przymierzac i zobaczysz w ktorym bedzie Ci najlepiej... a moze taka bardziej zwiewna i dluzsza..? wydaje mi sie ze taka "lekka" bylaby dobra... oczywiscie wszystko zalezy od tego tez co komu sie podoba powodzenia w znalezieniu tej najpiekniejszej :)

Gość Mietuska83

Gość Mietuska83
Dziękuje za radę. "Och ja też b ęde miała" w moim przypadku moj biust to 75B więc raczej musi to być toś takiego co nie bedzie mi powiększało ani też zmiejszało piersi. Chyba masz racje... nie pozostaje nam nic innego tak tylko przymierzać i jeszcze raz przymierzać różne fasony sukien, i wybrać tą najodpowiedniejszą.

Gość Miętuska83
Bardzo ładna, jdnak ja mysłałam oo czymś bardziej delikatnym, mgiełkowym. Ostatnio znalałam na pewnej stronie coś całkowicie innego. Zobaczcie sami: http://www.szarm.pl/suknie_slubne2.htm

Gość Szczęśliwa Młoda Mężatka
Dziewczyny trzeba mierzyć mierzyć i jeszcze raz mierzyć! Do niskiego wzrostu na pewno nie pasują suknie z przedłużonym stanem, bo jeszcze bardziej skracają. A może spróbujcie z suknią odcinaną pod biustem?

Gość iwi123
hej zapraszam do obejrzenia sukni: http://www.demetrios.yoyo.pl/ jestem tak jak ty drobną osóbka a wcale tego na zdjęciach nie widac prawda? Na poczatku myslałam, że żadna suknia nie będzie mi pasować a na pewno nie taka:) Poza tym szukałam całej sukni bo tak mi wszyscy doradzali a okazało się, że z gorsetem o wiele lepiej wygladam. Wyciąga mnie w górę:) Pozdrawiam i chętnie pomogę jesli będa pytania

Gość Iwi123
Wyglądasz przepięknie... Czy Ty naprawde Jestes niska, bo w ogolne tego na nie widać. Masz pięknie podkresloną figure... Czy Ta suknia była kupiona???

Gość Mętuska83
Przepraszam, to bylo do Iwi123.

Gość iwi123
Hej! Dzięki za miłą opinie. Suknie kupowałam nowiutką z salonu ( szyta w USA). Własnie to mnie w nije urzekło, ze wcale na niska nie wyglądam, ladnie podkreśla figurę i jest poprostu inna.

Witam Mam wielka prośbe , o doradzenie mi z wyborem sukienki wieczorowej (studniowkowej ) .. Mam 19 lat , moj wzrost to 158 cm , waga ok 65 kg .. i mam duzy biusy.. :( niewiem co bylo by dla mnie najlepsze..

Gość powodzeniaaaaaaaaaaaaaaaa
najlepiej fason w A --delikatnie odcinana pod biustem:) ale aby stwierdzić w czym będzie ci naprawdę ładnie musisz po przymierzać suknie bo np. rybka rybce nierówna:)

Gość Karo_87
Mietusko83 - jesteś pewna że Twój rozmiar stanika to 75B? Z Twojego pierwszego postu "Jestem niską (158 cm), zielonooką blondynką, proporcjonalną, o filigranowej budowie ciała. " wynika, że jesteś drobną kobietką (tak jak ja) i pod biustem masz najwyżej około 70 cm, a stanik o obwodzie 75 noszą kobiety, które mają około 80(!) cm w tym miejscu. Myślę, że powinnaś poszukać stanika w rozmiarze 65 (brytyjskie 30) i dopasować odpowiednią miseczkę. Może okaże się że Twoje 75B to w istocie np. 65 E? W DOBRZE DOPASOWANYM STANIKU będziesz wyglądać lepiej w każdej sukience, a Twoja figura będzie wyglądać smuklej, a przecież o to Ci chodzi. :) Zajrzyj na forum "lobby biuściastych" albo "małobiuściastych" może na bloga "stanikomania" i znajdź swój prawidłowy rozmiar. Pozdrawiam :)

Chciałam napsiać to samo o staniku, obwód 75 to czasami nawet 85 cm pod biustem. W stanik z obwodem 75 wcisnąłby się món narzeczony, 180cm wzrostu i 83 kg wagi, więc on 'malutki' nie jest, w miejsc, gdzie kobiety mierza się pod biustem ma 83cm, więc wychodzi obwod 75-80, co do 'filigranowych' się nie zalicza. Sama mam 177 cm wzorst i pod biustem mam 69-71 cm, kupuje staniki 65, obstawialabym, ze osoba, któa ma tyle wzrostu i jest drobna powinna kupić coś z obwodem 60 albo nawet mniejszym, ale nie wiem czy są produkowane ;)

Gość Karo_87
Monikucha - świetne porównanie :) chociaż wszystko zależy od budowy ciała i rodzaju stanika i myślę, że najlepszym wyjściem jest aby Miętuska83 dokładnie SIĘ WYMIERZYŁA i ZMIERZYŁA BIUSTONOSZE (tak piszę z caps lockiem żeby każdy się połapał co jest najważniejsze) . Z moją mamą mamy podobną budowę ciała, ale ona ma ciut szersze plecy i nosi zamiast obwodu 65 - 70 (przy 158 cm wzrostu). I moim skromnym zdaniem Miętusce obwód 60 lub 65 powinien w zupełności wystarczyć (55 nie robią wiec nie ma wyjścia ;P )

Tak, wiem, ze wiele zalezy od staników i sylwetki, ostatnio kupiłam przez internet taki z obwodem 65, bez rozciagania miał 76 ;) Sporo ogladałam galerii ze stanikami i nigdy nie widzialam dobrze dobranego stanika 75B :)

Gość Karo_87
hehe kiedyś na forum małobiściastych wyczytałam, ze zdarzają się perełki w stylu" dopasowane 75B" ale to jest raczej rzadkość. Ostatnio ostanikowałam koleżankę (153 cm wzrostu i 48 kg wagi, 71 pod biustem), z 80A/80B na 65D, przeskok może nie spektakularny, ale od razu widać było różnicę. Jak czytam tematy na forum (noszę 75b,80c, itp) i widzę zdjęcia to wielu PM przydałoby się kurs z brafitingu, bo wypadający biust z gorsetu, czy spłaszczony przez zły stanik nie jest rzadkim widokiem, a pewnie i wygoda pozostawia wiele do życzenia...