Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewusza

Podzielicie sie ze mna wrazeniami z pierwszej wizyty u gina???

Polecane posty

Jak wyglada taka wizyta... Chcialabym sie jakos do niej przygotowac... mam wyznaczony termin wizyty na srode... dzis robilam badanie krwi na HCG i wynik dodatni, wiec juz sie ciesze... Mam nadzieje ze i lekarz nie stwierdzi nic niepokojącego i wszystko bedzie dobrze... jak wyglada takie badanie ginekologiczne? czy od razu robią usg itd???

na pierwszej wizycie lekarz zadaje Ci pytania dotyczące samopoczucia,kiedy ostatnia miesiączka itp. przeprowadzi badanie i założy kartę ciąży. da skierowanie do laboratorium żeby sprawdzić mocz morfologie,krew czy nie ma konfliktu serologicznego,cukier i inne. usg pierwsze jest około 8-10 tyg ciązy ale to zalezy od gina co będzie robił...kazdy jest inny

Gość ala pękala
wogóel nie wiem po co Ci to badanie krwi. Ja nie robiłam sobie przed wizytą. Jeżeli chodzi o pobyt w gabinecie to wogóle zero stresu. Bardziej denerwuje sie przed klasówką z matematyki :) Jezeli, nie rodziłaś, jesteś dziewicą, to badanie odbywa sie przezodbyt.

Gość przeciez napisala
ze robila badanie beta hcg wiec czytaj ze zrozumienie, a ty sie czepiasz zlosliwa babo

Moja pierwsza wizyta nie była najprzyjemniejsza bo dowiedziałam się, że nad pęcherzykiem jest ogromny krwiak. Było to w 5tc i do prawie 9tc leżałam w szpitalu.

Na teście zobaczyłam 2 krechy więc chciałam potwierdzenia gina.Pierwsze co to zbadał mnie ginekologicznie a potem wykonał usg dopochwowo.Kazał zrobić badania -morfologia,mocz i grupe krwi.Kiedy były już wyniki dopiero miała zostać załorzona karta ciąży.Nie doczekałam się bo pękł mi krwiak-leżałam plackiem 7 tygodni.