amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 Witam. Czy może mi ktoś doradzić i wypowiedzieć się na temat moich wyników w 10 dc. Estraidol 346 pg/ml faza folikularna do 160 owulacja 34-400 faza lutealna 27-246 Progesteron 0.772 ng/ml faza folikularna 0-1,13 środek cyklu 0,48-1,72 faza lutealna 0,95- 21,0 Ponadto dzisiaj miałam USG- pęcherzyk pękł natomiast cienkie endometrium ok. 7 mm. Co to może być za przyczyna cienkiego endometrium. Pomóżcie błagam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 podnoszę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 a w którym dniu robiłaś USG? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 w 17 dc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 jeśli w 10 dc nie było jeszcze owu to chyba coś z tym estradiolem masz nie tak progesteron raczej w normie- tak wychodzi przynajmniej z norm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 W dc pęcherzyk 17 mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 W 10 dc pęcherzyk 17 mm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 jeśli w 17 dc to owu wystąpiła w prawidłowym czasie (przyjmuje się między 12-16 dc) jednak moze trochę za małe endo-ale to już lekarz wyjasni po co masz sie zamartwiać najlepiej oceni to gin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 w 10 dc taki pęcherzyk to nie jest źle -do owu pewnie jeszcze podróśł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 Ale chodzi mi właśnie dlaczego cienkie endometrium. Byłam dziś u gin ale już nie zapytałam bo przeraziłam się bo umówiłam się na histeroskopię. mam problemy z zajściem w ciążę. Czy takie endo może być powodem i jaka jest tego przyczyna że endo za małe?a mówił że ertriadol piękny a progesteron niskie. Więc przepisał mi duphaston i clostilegyst. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 moim zdaniem 10dc to faza folikularna i tam jest norma do 160 wiec myślałam ze za niskie- no bo w 10 dc chyba nie miałas owu? często CLO obniża endometrium a dlaczego jest małe -cieżko powiedzieć czytałam że pomagają orzechy, czasem czerowne wino lub właśnie to sprawa hormonów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 miało być ZA WYSOKIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 bo Ty masz rzedu 300 ng/ml a norma do 160 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 9, 2007 na pewno ktoś mądrzejszy się jeszcze wypowie tmczasem ja juz uciekam i życzę aby jednak się udało mimo wszystko zajść w ciaże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 9, 2007 Wydaje mi się że owulacja była ok 11- 12 dc. To by sie zgadzało bo norma była do 400 a może jeszcze przez dwa dni urosła. Zastanawiam się czy przyczyna cienkiego endo może być jakiś hormon? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do amelusi Napisano Listopad 10, 2007 amelusia- ja tam nie jestem ekspertem- ale gdzieś ta granica musi być i jeżeli owu miałaś przypuszczalnie dopiero 11 dc to 10 dc jeszcze jej nie było i wtedy ten dc zaliczyć trzeba do folikularnej- ale moze jednak można to już "przypisać' fazie owulacyjnej - jeśli tak to wynik byłby dobry! sama nie wiem ale ja bym chyba jednak trzymała się zasady PRZED owu i PO owu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość endo 87 Napisano Listopad 10, 2007 wyniki nie sa zle, troche niski progesteron- ale mozna brac tabsy lub zastrzyki na wzrost. ja przy endo 8,7 zaszlam w ciąże :):) ps. przy clo tez endo slabo roslo:( powodzenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 10, 2007 Ja juz sama nie wiem, ale wydaje mi się , że z tym endo jest cos nie tak a po drugie lekarzowi nie podobał się kszałt endo. Tak sobie teraz myslę, że to mógł być powód mojej nieskuteczności zachodzenia w ciąże skoro jest niski. A powiedzcie mi czy endo rośnie po owulacji a jeżeli tak to ile? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dotus 0 Napisano Listopad 10, 2007 Moja koleżanka miała przy owulacji endometrium 5mm (i to naciągane) i zaszła w ciążę. Brała od 16d.c. duphaston i podobno od niego jej urosło, zanim komórka wydostała się z jajowodów i zaczęła się zagnieżdzać - tak jej wytłumaczyła lekarka. Ja też mam cienkie endo - ostatnio przy oulacji 6mm, ginekolog powiedział mi, że to wina estrogenów i przepisał mi estrofem od 3d.c. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amelusia 0 Napisano Listopad 11, 2007 No tak ja estrogen ( estriadol) miałam 346- normy są w poprzedniej części. Więc nie wiem już sama co myśleć- wiem jedno że holerne są te wszystki hormony dlaczego one tak szkodliwie działają. A jaki może być powód bolesności piersi od 10 dc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach