Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _truska_weczka_

panthenol na twarz, czy mozna ???

Polecane posty

Gość _truska_weczka_

Mam podrazniona skore na twarzy, czy nie zaszkodzi jej jak uzyje panthenolu w spreyu ??

Gość _truska_weczka_

Jasne, że możesz, jest też dostępny w kremie, goi podrażnienia skóry i nawet likwiduje śaldy po trądziku.

Gość _truska_weczka_
dzieki za odpowiedz. Wiem ze pantenol jest skladnikiem prawie wszystkich kremow do twarzy. Balam sie tylko ze taki Panthenol w sprayu nie bedzie za mocny na twarz czy jej nie podrażni jeszcze mocniej.

Gość hahahahaha-lalal
truskaweczka to moze byc genialny pomysl. wypowiadajcie sie dziewczyny.

Panthenol spray jest na podrażnienia, oparzenia i też na odmrożenia więc działa typowo nawilżająco i ochronnie. ja jak zbyt wiele latem złapię słońca na twarzy to pierwsze co sięgam po panthenol spray ten z uśmiechniętą buzią tylko i naprawdę pomaga.

Gość marherita80
ja też często po kapieli używam panthenolu spray do pielęgnacji twarzy. Rewelacyjnie goi mi wypryski na twarzy. kiedys kolezanka poleciła mi bym sobie taka zrobiła maseczke z pianki panthenolu, nie wierzyłam jej, no ale spróbowałam a teraz przynajmniej raz w tygodniu spryskuje sobie twar. w ogóle nie podrażnia. teraz ja polecam innym dziewczynom

A pewnie, ze można- świetnie łagodzi podrażnienia i likwiduje zaczerwienienia. Można nim nawet zastąpić krem.

Gość margherita80
ja na obecna chwile to nie uzywam żadnego kremu. gdy chcę nawilzyć, natłuścić twarz to wklepuje sobie piankę i twarz jest milutka w dotyku. I odkąd goja sie wypryski to nie roznosi mi sie po twarzy nic ;)

Gość Karoooooola1987
Polecam maseczkę z pianki Panthenolu-> fajnie jest ją zrobić np. po solarium albo po opalaniu. Na co dzień nie będę używać, bo mam skórę mieszaną, czasami nawet tłustą i bałabym się efektu świecenia.

Gość nie podłoże
Dlatego,że skóra może się świecić robi się ja na noc,można co drugi dzień:)polecam,jasne że trzeba a nie można:)

Gość margherita80
a jakiej firmy macie panthenol spray? bo słyszałam o podróbkach tego oryginalnego? teraz czas solariów wiec taka maseczka po solarium dziewczyny wskazana nie tylko na twarz, ale na całe ciało, by je odżywić ;)

Panthenolu mozna używać tez częściej niż tylko po solarium;) Jako balsamu po kąpieli, szczególnie gdy ktoś ma b. wysuszoną skórę...

Gość k1992
a po użyciu pantenolu możliwe jest znikniecie zaczerwien spowodowanych oparzeniami juz po jednym dniu???

Gość margherita80
k1992 ja stosowałam panthenol spray latem u córki na spieczone plecki i oparzenia łagodziły sie na drugi dzień, więc myślę ze to możliwe, bo panthenol ma działanie łagodzące, kojące i gojące a czemu pytasz?

No pomoże- szybciej zregeneruje uszkodzoną skórę, choć jak wiadomo im wcześniej zastosujemy go tym lepiej

Gość Lokomotywaaaa!
Dziewczyny, wystarczy przeczytać ulotkę dołączaną do Panthenolu w Sprayu! Panthenol można stosować na podrażnienia, otarcia, uszkodzenia skóry, wysuszoną i podrażnioną skórę po solarium, na podrażnienia po depilacji, na uczulenia (np. po środkach chemicznych), na odmrożenia, itp, itd... Polecam www.panthenol.pl

Ja stosuję pantenol jako składnik kosmetyków do ciała i włosów albo nakładam czysty z kwasem hialuronowym. Kupuję tu: http://mazidla.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&category_id=7&product_id=47&vmcchk=1&option=com_virtuemart&Itemid=27 Albo tu: http://www.zrobsobiekrem.pl/?120,75-d-pantenol-w-roztworze-wodnym Mała buteleczka wystarcza na długo i mam pewność że nie nakładam na skórę parafiny :P

mrowa- dodajesz go do kosmetyów, które są na rynku? Czy tylko do tych robionych przez siebie? A z kwasem w jakich proporcjach łączysz?

Gość Panthenol w kosmetykach...
MROWA, ale Ty stosujesz ten Panthenol Spray który kupuje się w aptece czy masz na myśli witaminę w B5 w innej postaci?

Trafne pytanie... Ja od razu uznałam panthenol jako piankę;))

Oczywiście, że w innej, czystą wit. B5 w roztworze wodnym kupuję! Nie zwariowałam, żeby przepłacać za piankę i jeszcze za tę cenę pchać sobie zawartą w niej parafinę na twarz, dopiero bym "pięknie" wyglądała jakby mnie po tym wysypało!

Ja smaruje pianka buzię, zauważyłam nawet, że mam mniej wyprysków...

Gość mimniliz
To jesteś chyab wyjątkiem, jak się nie ma mocno suchej skóry to parafina czy silikony na twarz moga naprawdę mocno zaszkodzić, ja jak nie sprawdzę składu kremu i coś takiego zastosuję na twarz czy dekolt to mam jak mrowa9435. prawdziwe pole minowe, moja kumpela to samo. Na tym pantenolu też się tak nacięłam, miesiąc później doprowadzałam się do porządku :( Teraz czytam skład wszystkiego co chcę kupić i niczego z parafiną czy silikonem nie nałożę na skórę.

To niefajnie... Nie straszcie mnie nawet... Ja nie miałam takich problemów i szczerze to mam nadzieję, ze ich nie doświadczę... Póki co u mnie wszystko ok.