Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filiaa

Końcówka ciąży a waga

Polecane posty

Gość Filiaa

Wczoraj spotkałam koleżankę która jest w 9 miesiącu ciąży a przytyła tylko 6 kg... To chyba za mało, prawda?

Waga jest rzeczą względną .Ja w zadnej ciaży nie miałam żadnych zachcianek więc jadłam normalnie bez obżerania się . W pierwszej ciąży przytyłam 9 kg - syn ważył 3350 gr ( 2 tyg. przed terminem) . W drugiej ciąży przytyłam 17 kg - córka 4150 gr . W pierwszej ciąży po powrocie do domu ze szpitala zostało mi 2 kg , po drugiej 3 kg. W drugiej ciąży lekarka i położna \" zachwycały\" się jakie wielkie łożysko miałam ( nawet wołały jeszcze jedną i też nie mogła wyjść z podziwu) W obu ciążach nie byłam spuchnięta , nie wymiotowałam....

Waga jest rzeczą względną .Ja w zadnej ciaży nie miałam żadnych zachcianek więc jadłam normalnie bez obżerania się . W pierwszej ciąży przytyłam 9 kg - syn ważył 3350 gr ( 2 tyg. przed terminem) . W drugiej ciąży przytyłam 17 kg - córka 4150 gr . W pierwszej ciąży po powrocie do domu ze szpitala zostało mi 2 kg , po drugiej 3 kg. W drugiej ciąży lekarka i położna \" zachwycały\" się jakie wielkie łożysko miałam ( nawet wołały jeszcze jedną i też nie mogła wyjść z podziwu) W obu ciążach nie byłam spuchnięta , nie wymiotowałam....

Gość 2 razy mi się wysłało- sorry

Gość Jeśli kobieta ma dobre wyniki
badań, nie głodzi się, dziecko ma odpowiednią wagę wg usg, to nie istnieje coś takiego jak "za mało przytyła". Ja jestem w połowie 8 miesiąca i przytyłam 7 kg. Wiele kobiet na tym etapie ma już po kilkanaście. Różnie bywa, jak widać, można mieć też 6 na plusie w 9 miesiącu. NIe wymiotowałam i nie objadam się. Pozdrawiam

Gość mikamiku
nie ilosc przybylych kg ma zwiazek z ciezarem dziecka po urodzeniu, a wielkosc lozyska ja w swojej ciazy przytylam 22 kg a moj syn urodzilam sie z waga 2950 za to moja mama w kazdej nie przytylazwiecej niz 7-9 kg a wszystkie dzieci wazyly ponad 3 kg, ostatni 3,5 polozna wyprowadzila mnie z bledu, ze walsnie wcale to ile przytyjemy nie ma duzego znaczenia na wielkosc dziecka, tylko wydolnosc i wielkosc lozyska