Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wózekjaki

na co zwrócić uwagę przy zakupie wózka? - prosze o radę

Polecane posty

Gość wózekjaki

jesteśmy na etapie poszukiwania wózka, nie wiemy jednak czy spacerówkę kupić razem z głębokim, na co zwrócić uwagę przy zakupie, dzidziuś urodzi się w styczniu. proszę o radę.

hmm ja ci powiem jakie ja bledy popelnilam i na co teraz bede zwaracala uwage. po pierwsze zeby byl lekiki bo to dla mnie wazne po 2 zeby sie sklądał tak zeby mogl mi sie zmiescic w bagazniku po 3 zeby mial amortyzacje zeby mi maluszek nie wypadl po drodze z wózka i bylo mu wygodnie po 4 zeby koniecznie mial nosidelko-fotelik dopinany bezposrednio na stelaz po 4 cena po 5 kolor to takie najwazniejsze rzeczy

Gość wózekjaki
MaMani bardzo ci dziękuję za pomoc, na pewno twoje sugestie wezmę pod uwagę, jeszcze raz dziekuję

Ja zwracałam uwagę na następujące czynniki: 1) wygoda dziecka - analizowałam ułożenie siedziska, wszelkie ustawienia podnóżków i oparć, amortyzację, wielkość gondoli itd. 2) solidność wykonania - oceniałam jakość tapicerki, plastików itp. 3) waga - stworzyłam (z pomocą kilku innych kafeteriuszek) zestawienie wózków wg wagi ich wersji głębokich: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3586882 Było to ważne, bo mieszkam w bloku, i muszę wózeczek wnosić na 2. piętro. 4) wygoda użytkowania - łatwość montażu, dodatkowe funkcje, obecność przekładanej rączki. 5) opinie innych mam o interesujących mnie modelach. 6) cena - z modeli które przodowały we wcześniejszych kategoriach, wybrałam po prostu najtańszy.

na kola zeby byly pompowane( precz z piankowymi w okresie zimowym),na to aby byla folia przeciwdeszczowa, aby gondola byla spora -to dla wygody cieplutko ubranego i owinietego kocami dziecka:) no i fajnie jak jest torba w komplecie z wozkiem,podstawa to solidne wykonanie i cala reszta co pisaly dziewczyny powyżej ...

Kolorowa - to teraz w ogóle produkują wózki wyłącznie głębokie? Ja widziałam albo wielofunkcyjne, albo same spacerówki. Podeślij link do takiego wyłącznie głębokiego, bom ciekawa. :)

Gość puszka maruszka
ja tez jestem na etapie szukania wozka....i nie moge sie zdecydowac..co myslicie o takim modelu: http://cgi.ebay.de/Quinny-Freestyle-Komplettset-Nr-36_W0QQitemZ120179440836QQihZ002QQcategoryZ45651QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem sa lekkie 16 kg..co jest dla mnie wazne, bo musze go na 1 pietro wnosic...i maja wlasciwie wszystko..fotelik do samochodu, wanne dla dziecka ..a potem spacerowke..

16 kg to nie jest lekki wózek. Zajrzyj, proszę, na \"mój\" topik (link kilka postów wyżej) - może Ci pomoże w wyborze :) (Ale się zrymowało).

Gość puszka maruszka
dobra...to ide na ten twoj topic zobaczyc twoje zestawienie...bo musze sie spieszyc...mam jeszcze 2 miesiace...a ty?

Ja już tulę swoje maleństwo :) Aha, i przed zakupem wózka obejrzyj go na żywo (nawet, jak masz zamiar kupić przez internet). Dokładnie obadaj te wszystkie ustawienia, montaże, demontaże, jakość materiałów, regulacje. Diabeł tkwi w szczegółach :) A kupno wózka to jednak poważna inwestycja, więc warto poświęcić się trochę :)

Gość puszka maruszka
a czy moglabys wrzucic jakis adres internetowy ..gdzie moge te wozki obejrzec...ja mieszkam w niemczech i tu sa : Emmaljungi..ale kosztuja na necie 400 euro...sa tez hartany i tutonie..ale one mi sie nie podobaja...w twoim zestawieniu wymienilas Quinny...czyli ten..ktory jest na zdjeciu... w dojczlandzie najbardziej popularne sa teraz te http://cgi.ebay.de/Bugaboo-Frog-in-terra-orange-Luxus-Kinderwagen_W0QQitemZ140175691713QQihZ004QQcategoryZ115330QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem leciutkie 7 kg..ale jaka cena:) !!!!

ja zwróciłabym uwagę na na to czy zmiesci się do bagaznika, bo mój wchodzi na siłę :)

Gość ld
Chemical a mozesz zdradzic jaki konkretnie kupilas wozek? Zestawienie bardzo ciekawe......

chemial no ja tez nie wiem czy produkuja:P:) w kazdym razie chodzilo mi o to ze nie zwracalabym uwagi na to zeby wozek byl superspacerowka i mial swietna gondole bo to jest niemozliwe ( no chyba ze za olbrzymie pieniadze a ja wiecej niz 1000 zł na wozek bym nie dala) wybierajac wozek teraz wybralabym taki ktory bedzie mial fajna funkcjonalna wygodna obszerna gondole, bedzie na paskach ( fajnie jakby dalo sie zmienic na amortyzatory tez:P)... no w kazdym razie ja kupilam wozek 2 w 1 i wiem ze jako spacerowki go poprostu nie uzyje

Gość puszka maruszka
ja tez szukam wozka ktory skladalby sie do formatu A4:)...no Quinny i ten co wazy 7 kg..to mieszcza sie nawet do fiata 125p.:) ...ale cena...nie wydam 500 euro na wozek..bo mi na innne rzeczy juz nie starczy:)

Ja ostatecznie kupiłam Mikado Ox-Ford (wersja 4-kołowa, tylko takie brałam pod uwagę). Wydał mi się najrozsądniejszy :) Kolorowa - yhym, też tak mi się właśnie wydawało, że ciężko z takimi, a szkoda! I tak przecież niemal każde dziecko ostatecznie ląduje w małej sprytnej i zgrabnej spacerówce.

Gość puszka maruszka
ja jestem uparta;) ...wiec chyba kupie Quinny...tam jest fotelik, gondola..a potem mozna wozek na spacerowke przerobic..i tak musze jeszcze duzo rzeczy kupic...na razie mam tylko lozeczko...wiec dzidzius bedzie mial przynajmniej gdzie spac:)

Ja miałam Deltima fokusa i przyznam że jesli chodzi o gondolę to był ekstra, gorzej ze spacerówka. Ale ogólnie byłam zadowolona. Może trochę ciężki, ale stabilny, pompowane koła, duża gondola, mozliwość założenia fotelika, oczywiscie składany stelaż ( ale raczej dużo miejsca zajmował). Jak mała podrosła to kupiłam spacerówkę. Teraz mój deltim czeka aż się zdecydujemy na drugie dziecko.

wydaje mi sie ze jak zwacasz uwage na trojkołowce to wydaje mi sie ze powinno byc koło obrotowe bo ten pierwszy wozek chyba go nie ma???a trudno chyba powiedziec do jakiego wieku bedziesz wozila dziecko czasem woza i starsze a trudno podnosic z wozkiem kilogramy dziecka,no i nie na kazdy trojkolowiec jes oslonka przeciwdeszczowa ale musze przyznac ze ceny przystepne bo zazwyczaj wachaja sie od 2000 caly zestaw

Gość puszka maruszka
a wiec Quinny ma wiele modeli...np...taki http://cgi.ebay.de/Quinny-Kinderwagen-Freesstyle-3XL-Dreami-Regenverdeck_W0QQitemZ160175310901QQihZ006QQcategoryZ45651QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem ja chcialam taki kupic ten : http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=230189318476&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=013 albo ten ... http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=110189605107&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=001 kiedy dziecko jest juz duze ..dreami czyli ta wanne mozna sprzedac...a zostawic tylko spacerowke...i do tego pasuja prawie do kazdego samochodu! ..

a ja znalazlam w hurtowni wózek podobny do quiny tylko 3 razy tanszy :) nazywa sie axel i nie pamietam co dalej ale jest tak lej=kki ze razem z gondola moge go podniesc jedna reką. Ja prawdopodobnie nabbede kiedys taki chyba z emi sie cos innego spodoba :) no i ten axel jest mniejszy i ma 4 kołka tzn te dwa z przodu sa takie male i maja waski rozstaw. mnie sie bardzo podoba

Gość wózekjaki
dzięki dziewczyny za poradę, teraz nie pozostaje nic innego jak wybrać się na zakupy. MaMani taki wózek, który ci się podoba - ten AXEL - widziałam w sklepie też za 899 zł był bardzo podobny, mam nawet ulotke i tak porównuję, na ulotce nazywa się V-3, jestem teraz na niego zdecydowana, chociaż może jeszcze gdzieś popatrzę. Koleżanka doradzała mi, żeby zwrócić uwagę, żeby przednie koła były skrętne i nie był za niski, bo trzeba się często schylać.

tezQuinny wyzej sa bez obrotowego przedniego kola a to naprawde uciazliwe jest w zimie sie bedzie ladnie skrecal bo slisko jest ale wlecie podnosisz caly wozek zebygo skrecic,mi sie wydaje jeszcze ze powinny byc kola pompowane bo te z gabki w miescie sie nie sprawdzaj bo sie scieraja moja znajomahttp://www.allegro.pl/item266106875_chicco_trio_s3_black_top_2008_z_gwarancja_od_ss.html#photo i jest zadowolona prowadzi sie jak pestka jedna reka daszek przechodzi tak ze zaslania buzie przed wiatrem a wlecie nie ograniczajac widocznosci dziecku naprawde ogranicza swiecenie w oczy http://www.allegro.pl/item262692246_quinny_buzz_spacerowka_gondola_kosz_wys_3kolory.html#photo http://www.allegro.pl/item267008296_fajny_zestaw_mutsy_urban_rider_z_fotelikiem_cabrio.html#photo

Gość bbbbvvvvvv
up

Gość gość
Mój mąz i ja jesteśmy bardzo wysocy, więc kiedy byłam w ciąży brałam pod uwagę, że maluszek może się urodzić duży i szukaliśmy dużego głębokiego wózka. Gondola była świetna, ale niestety spacerówka, w ogóle nie trafiona. Była niewygodna, miałam problem z regulowaniem pasów, ale nietstety nie kupowałam wózka sama, więc nie miałam wpływu na wybór. Ważne by maluszkowi było ciepło (bo to zima będzie) i wygodnie, fajnie gdyby miał dużą budę co by ochornić przed wiatrem czy śniegiem, kiedy będziesz zmuszona wyjsć np. d lekarza czy coś

Gość lullijjjaa
ja mam TAKO DALGA. jego minusem jest to ze jest dosyc ciezki. wazy 16 kilo. poza tym uwielbiam, jest 3 funkcyjny, pieknie i solidnie wykonany, duzy (idealny dla wysokich rodzicow a my tacy jestesmy), ma duzo ustawien, baaardzo latwo wwypiac i wpiac czy to gondole, czy spacerowke, czy fotelik, ma pompowane duze kola.. jesli chodzi o rozmiar to wchodzi mi do bagaznika bez problemu, oczywiscie sciagam gondole co zajmuje 5 sekund, to moje pierwsze dziecko i bylam laikiem jesli chodzi o wozki, zzmowilam go przez internet i sama bylam w szoku jak szybko go zlozylam, dumna jak paw bylam :P heheh, poza tym mozesz go chowac do bagaznika z zalozonymi kolami lub sciagac rowniez kola, ja nie sciagam bo nie ma takiej potrzeby :)