Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona...

Czy działają tabletki antykoncepcyjjne kiedy biorę hormony na niedoczynnosć ...

Polecane posty

tarczycy? Odkad zaczęła przyjmować hormony na tarczyce rozregulował mi się cykl, i ginekolog przepisała mi regulon. Czy te hormony wchodzą w jakąś interakcje i spada działanie antkoncepcyjnych?

Jeżeli ktoraś z Pań ma ochote na złośliwe komentarze to przepraszam...ale sobie nie życze. Ginekolog powiedziała, że tabletki bedą działały, ale różnie to bywa, czasami jest tak, że ile lekarzy tyle opinii....Wy się z tym nie spotkalyście. Po to jest to forum aby wymieniać się doświadczeniami a nie złośliwosciami. Nie moja wina, że spędzacie sobotni wieczór w necie, ale wyrzywanie się na forumowiczach nie wydaje mi się dobrym sposobem. pozdrawiam.

A ja Yasmin i Euthyrox, sluchaj po Euthyroxie to Ci sie powinny miesiaczki wyregulowac, zaiast do gina idz do endokrynologa, niech Ci prolaktyne zmierza a nie daja antykoncepty na cos takiego :/ co za lekarze.....

Niestety ja dostałam na wyregulowanie miesiaczkie regulon, ponieważ okres potrafił nie pojawić się prze miesiac. To był lekarz ginekolog endokrynolog.

Gość wanilioweniebooo
ja rowniez biore yasmin i euthyrox juz ponad 2 lata i nic sie nie dzieje

ale mialas tak zawsze czy odkad bierzesz Euthyrox? Sluchaj ja mialam tak samo i mam problemy z prolaktyna, wyregulowanie miesiaczki tabletkami to nie jest rozwiazanie, masz najwyrazniej jakis problem hormonalny - trzeba pomierzyc wszystkie hormony plciowe i prolaktyne. Lekarz sam zazwyczaj skierowania nie da trzeba isc marudzic. Tabletki nic nie daja bo one sztucznie wymuszaja okres a np twoje jajniki moga nie pracowac - to trzeba leczyc, mam nadzieje ze wydebisz jakies skierowania :) powodzenia!

wołasnie tacy są lekarze ....po pierwszym opakowaniu regulonu było dobrze, jak wczesniej kiedy brałam regulon. ale tak się zastanawiam czy w takiej sytuacji ten regulon działa.

dziala tak ze bedziesz miec okres ale... jezeli masz problemy hormonalne to on tylko je ukryje :( na Twoim miejscu odstawilabym i chociazby prywatnie zrobila badanie prolaktyny koszt kolo 50 zl. W dzisiejszych czasach (stres itp) okazuje sie ze problemy z przysadka wystepuja bardzo czesto (pierwsze oznaki to bardzo nieregularne miesiaczki) a nieleczone prowadza do bezplodnosci. Mam nadzieje ze nie masz tego problemu i ze uda Ci sie jakos zrobic te badania.

mam nadzieje, że nie mam takich problemów, ale miałam torbiel na jajkniku, porobiły się zrosty, torbiel się rozlała i z tego co mi ginekolog powiedział, ze moze to obniżyć płodnośc d do tego jeszcze ta niedoczynnosc tarczycy, którą odkryłam bardzo pozno...:-(

ja biore euthyrox 75, wczesniej eltroxin i nie ma zadnego wplywu na skutecznosc. podobno przy niedoczynnosci jest wieksza szansa na nieplodnosc dlatego tabletki dobrze jest brac dopoki nie zdecyduje sie na dziecko poniewaz wtedy oszczedza sie jajeczka. tyle powiedzial ginekolog. natomiast nedokrynolog zalecil rozsadna diete na poprawe metabolismu czyli kilka nieduwych posilkow dziennie, zgodnie z minimalnym zapotrzebowaniem czli ok. 1700 kcal dziennie (ok. jadlam mniej) i duzo ruchu. schudlam wiec mowna, antykoncepcja dziala bez zarzutu. biore novynette juz dwa lata.