Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gghgfkhruyiyuiyuiy

ciasto na pierogi

Polecane posty

Gość gghgfkhruyiyuiyuiy

co znaczy zagniesc luźne ciasto? Mnie zawsze wychodzi zbite i twarde,gdzie błąd ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość więcej wody
dodaj

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ja gdzieś przeczytała, że można dodać sok z cebuli podobno daje obok tego, że ciasto będzie luźne to wspaniały smak i zapach. jeszcze tego nie wypróbowałam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze gdy robię pierogi
wychodzi mi twarde,niby te same proporcje co moja babcia[robi znakomite ciasto-a jednak twarde jak skała zagniatam :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nie znam zadnych proporcji
daje na oko wszyystkiego w razie potrzeby ;) I zawsze jest ok...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo do ciasta na pierogi trzab dodac cieplej wody nie zimnej:) i nie dodawaj jajka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dolewaj
ciepłą wodę, będzie sprężyste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze gdy robię pierogi
ja robię tylko z mąki i ciepłej wody i wychodzi jak skała:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zawsze gdy robię pierogi
czyli wiecej wody dodać ? thx🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiii
Zgadzam się z tym żeby nie dodawać jajka bo wtedy ciasto jest przetwarde....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dolewaj
a ja daję 1 jajko, ciepłą a nawet gorącą wodę i szczyptę soli, wychodzi dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Biały palac
Daję jajko, ale mąkę sypię do cieplej wody, a nie wodę do mąki. Albo daj leje tyle wody, że ciasto jest rzadkie, potem podczas wyrabiania dodaje maki.Zawsze wychodzi mi delikatne miekkie ciasto Jesli do twardego ciasta dodasz wody to i tak nie pomoże.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość _muza_
moja teściowa daje łyżkę roztopionego masła. Nie wiem, czy to pomaga w robieniu, bo nie próbowałam, ale jej pierogi sa miękkie po ugotowaniu i nie gumiaste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×