Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gisella

problemy zdrowotne - pomocy.

Polecane posty

Gość Gisella

Mam niespełna 16 lat. Rok i dwa lata temu byłam badana w Katowicach ponieważ lekarka rodzinna stwierdziła u mnie arytmie.. Niestety lekarze zarówno za pierwszym jak i drugim razem odesłali mnie z kwitkiem. Wiosną tego roku zaczęło dziać się jeszcze gorzej. Bardzo częste omdlenia wcześniej tłumaczone przez lekarza wiekiem dojrzewania nasiliły się znacząco. W wakacje siedząc na krześle czy stojąc po prostu zdarzało mi się po 5-6 razy dziennie tracić świadomość na kilka chwil. Ok. września zaczęłam odczuwać bóle serca. Uczucie to mogłaby porównać do czegoś w stylu przeciskanie pomarańczy przez dziurkę od kolczyka w uchu. Taki rozpierający nasilający się przy wdechu. Trwający kilka minut. Czasem kilka razy dziennie czasem tylko raz w tygodniu. Często także bez żadnego powodu serce zaczyna mi być niebywale szybko. O sytuacjach kiedy wysilam się choć troszkę fizycznie lepiej nie wspominać. Nie mam pojęcia co z tym zrobić jeśli zarówno lekarze jak i rodzice bagatelizują problem. Zaznaczam że nie pije kawy, jeśli herbatę to zazwyczaj owocową, nie pale, nie ćpam, nie odchudzam się.

Gość a bylaś...
....u jakiego lekarza? kardiologa?????