Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia01231

czy to wstrząs mózgu?

Polecane posty

Gość sylwia01231

W środę będąc w szkole bolała mnie głowa. Jak szłam do higienistki dostałam spora kulką ze śniegu w głowę(nie wiem nawet od kogo) i nagle ból sie nasilił tak,że ledwo stałam. Niedługo po tym zdarzeniu (jakieś 3minuty) zemdlałam na chodniku przed szkołą- niby sie nie uderzyłam w głowę bo koleżanka mnie złapała ale straciłam całkowicie przytomność( dodam,że choruje i dosyć często mdleje ) ocknęłam sie dopiero w gabinecie pielęgniarki szkolnej nie wiedziałam przez chwile co sie dzieje i nie reagowałam - przynajmniej tak potem ona mówiła..po chwili przyjechała karetka i mnie zabrali do szpitala na oddział zrobili mi badanie krwi po czym wypuścili do domu.. myślałam że wszystko będzie ok ale głowa co chwile mnie boli a tabletki pomagają tylko na kilka minut - 10-15 .. po tym urazie w głowę było mi nie dobrze ale potem ta dolegliwość ustała niestety od soboty znowu wróciła.. jakie kroki powinnam podjąć ? czy to może być wstrząs mózgu ? proszę pomóżcie..

Gość wstrzas mózgu masz zawsze
nawet kiedy schodzisz po schodach...mozg to takie cuś co nie jest przytwierdzone do kosci niczym i z zadnej strony, plywa sobie w plynach wiecv latwo jest nim wstrzasac...

Gość taki temat na erotycznym
śniegiem ? no co ty gadasz :o też dostałem kiedyś w głowę kulką to bolało ale przestało...:(

Gość sylwia01231
byłam u lekarza ale ten odesłał mnie do domu.. i nic nawet nie pomógł ;/ taka prawda ze lekarze to tylko by kasę brali a nie pomagali...

Gość ccaa
musisz jeszcze raz zglosic sie do lekarza to moze byc krwiak jesli mozesz jedz od razu

Gość sylwia01231
ja tez dostałam nieraz w głowę kulka ze śniegu ale mnie juz bolała głowa a potem to sie straszliwie nasiliło...no i było tylko bęc na ziemię

Gość ccaa
w ktre miesjce?

Gość ccaa
zawroty glowy, bole, mdlosci to sa ba niebezpiecze objawy, z ktorymi po urazie glowy nalezy zglosic sie do szpitala i zarzadac tomografii komputerowej nikt ci tego nie odmowi, baliby sie konsekwencji jesli jest krwiak, moze sie wchlonac a moze peknac i to grozi smiercia jedz teraz na ostry dyzur tylko powiedz jakie leki przyjmujesz nawet gdyby nie pytali i co bralas dzisiaj

Gość nie sądzę że
to wstrząs mózgu-przy wstrząsie-owszem jest utrata przytomności, ale nie odzyskuje sie jej mimowolnie, a poza tym towarzysza temu wymioty . Gdybyś miała wstrząs mózgu, lekarze nie wypuściliby Cie do domu. Aha wiem to stąd bo miałam z tym urazem do czynienia live🖐️

Gość ccaa
no w kazdym razie normalne to nie jest

Gość sylwia01231
z tego co wyczytałam to nie koniecznie są przy tym wymioty.. mdłości tez mogą być a doktorka odesłała mnie do domu tylko po badaniu krwi .. może tez dlatego że niecałe 2tyg wcześniej leżałam przez ok 3 tyg w szpitalu i to była moja prowadząca..

Gość to raczej jest wstrząśnienie
mózgu, bo wstrząs mózgu jest inna jdnostką chorobową, która przeżywaja nieliczni

Gość ccaa
po prostu jedz na tomograf . nie rzyzykuj. nikt cie nie odesle

a ty bystry nie masz co robić ? :D zamiast żonkę poruchać...piszesz jakieś pierdoły :D ;) a śnieg jest dlatego taki paskudny bo mięki...;) niektóre miękie rzeczy mogę być wyjątkowo okrutne :(

Gość sylwia01231
u nas w szpitalu to naprawdę trzeba by było przenieść góry żeby zrobili badania takie jakie trzeba na zawołanie.. poczekam do jutra i pójdę do mojego lekarza rodzinnego - ona jest najnormalniejsza... bo nawet neurolog jak do niego sie idzie na badanie to cię nawet nie bada tylko przepisuje tabletki na pałę i ja nie obchodzi ze te tabletki są nie dla ciebie..

:D

Gość to nie jest forum medyczne
ale erotyczne, raczej ta sytuacja nikogo nie podnieci, rozumiem, że jestes tu stałą bywalczynią i wstydzisz się napisać pod czarnym nickiem ale zrozum że ci nie pomożemy. idź do innego lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bo to może być poważna sprawa!!!

Gość sylwia01231
dzięki wszystkim za pomoc..:) pozdrowionka :))

wiadomo...żonka zawsze coś ugotuje...zamrozi...rozmrozi...zrobi loda :D

Gość nie sądzę że
no dobrze podziękowałaś, ale problem został-tak? poza tym gdybyś miała wstrząs mózgu nie mogłabyś pisać:o nie chcę wracać do wspomnień kiedy na moich oczach dziecko w szkole pierdyknęło i uderzyło głową o terakotę-to zapamiętam do końca życia i nie zyczę nikomu takich wrażeń:o a poza tym temat wstrząsu mózgu uważam za kiche nie prowokację i "kłaniam" sie SUBS🖐️