Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Nutella light!!!!!!!

Polecane posty

Gość

kto jest za takim produktem? ja chce nutelle light, gora 200 kcal!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
w Holandii juz taka jest ale ma jakies 260kcal:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
chore moim zdaniem :O wszytskie produkty light sa jesezcze bardziej niezdrowe niz tłuste kaloryczne rzeczy, bo to czysta chemia :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
moze nutelka przyjdzie z holandii do nas:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanie na snaidanieee
mam andzieje ze nie przyjdzie :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie przyjdzie a ludzie będa sie oszukiwac, ze to kolejny produkt, który moga wpieprzac bez zahamowan bo ma napis light :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po_drugiej_stronie_lustra
Po przeczytaniu tego artykułu http://www.klubdobrejenergii.pl/dobra_energi a_dla_ciebie.html/589/Fakty_i_mity_o_zywnosci_typu_light/ już nigdy nie sięgnę po cokolwiek z napisem "light"!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ma_balerinnnkakakka
noo polecam ukryta trucizna Szkodliwość Badania sacharyny z lat 60. i 70. wskazywały, że substancja ta może być karcynogenem. W roku 1977 stwierdzono zwiększenie częstości występowania raka pęcherza u szczurów przyjmujących duże dawki sacharyny, co było bezpośrednią przyczyną zakazania stosowania tego związku w Kanadzie. Natomiast w USA protesty ze strony diabetyków spowodowały ogłoszenie moratorium na podobny zakaz, wymagane natomiast było podawanie informacji o możliwym działaniu rakotwórczym. Kolejne badania nie dały jednoznacznej odpowiedzi na pytanie o potencjalną szkodliwość sacharyny u zwierząt, natomiast nigdy nie powiązano sacharyny ze zwiększoną zapadalnością na nowotwory u ludzi. Uznaje się, że ryzyko jest znikome. Ostatecznie badania na szczurach uznane zostały za nieadekwatne do ludzi i w 2000 r. Kongres USA wycofał wymóg podawania ostrzeżeń o ryzyku zdrowotnym spożywania produktów zawierających sacharynę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×