Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cholerna Tabletka

Coś nie tak

Polecane posty

Gość Cholerna Tabletka

Mam ogromny problem. Otóż zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne Diane 35, ginka przepisała mi je na trądzik. Zaczęłam brać je tak jak powinnam czyli w dniu wystąpienia okresu. Jednak zawsze miałam okres regularny, a ten był o tydzień wcześniej ( takie plamienie ) I okazało się, że okres właściwy dostałam tydzień póżniej, tak jak powinnam. Teraz kończę opakowanie, powinnam mieć tydzień przerwy, a cały czas plamię. Nie wiem co robić? Iść do gina? Nie robić przerwy? Tym bardziej nie wiem czy ta tabletka ma jakieś działanie antykoncepcyjne, tak wzięta nie w czas. Mam faceta . Na razie nie współżyję, przez to plamienie, ale co dalej.Proszę o pomoc!!!!!!

Gość ooooooooooooola
Jeżeli jestes w pierwszych 3 op. to wszystko jest dopuszczalne a zwłaszcza plamienia bo organizm przestawia się na hormony . Bierz tabsy tak jak należy potem zrob 7 dni przerwy a 8 dnia kolejna tabletka .

Gość Cholerna Tabletka
oooooooooooooola, ale jak wzięłam wcześniej niż powinnam?

to zwyczajnie nie jestes zabezpieczona jeszcze przed ciążą- bedziesz dopiero przy drugim opakowaniu, a plamienia tak czy siak są normalne na początku

Gość Cholerna Tabletka
thx za odp.