Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradzi ktoś

Mróz i czerwony nos i policzki

Polecane posty

Gość poradzi ktoś

Spadła śnieg,przyszedł mróz i strasznie nie lubię jak mam taki czerwony nochal.Kupiłam 3 pudry ale są poznadziejne.Nie chcą mi zamatować nosa.Takie jakies przeźroczyste.Wystarczy ze jestem na dworze 10 min a juz cała żarówa czerwona.Ktoś może zna jakiś dobry puder na czerwony nochal.Nie pudruje sie wogóle oprócz zimy i tylko sam nos. :-(

Gość jak to puder
? Powinnas stosowac jakis krem ochronny, zebys nie czerwieniala od mrozu, a nie puder

Gość jak to puder
? Powinnas stosowac jakis krem ochronny, zebys nie czerwieniala od mrozu, a nie puder

Gość poradzi ktoś
Spróbuję z kremem ale obawiam się że to za mało.A moze najpierw krem a potem puder.?

Gość tez mam czerwony
kinol na mrozie wlasciwe to jesxcze teraz mrozu nie ma a nos juz dzis mialam czerwony. krem mi nie pomaga ani korektor ani puder :-(

watpie, aby jakis puder zakryl Ci czerwony nos... pewnie dobry bylby taki typowy krem na zime, ale one sa zazwyczaj tluste, a Ty chcesz tez zmatowic. wiec proponuje Ci isc do sephory czy douglasa gdzie daja probki i zapytac o kryjacy, matujacy podklad np. dodatkowo z filtrami. i przed wyjsciem na dwor wklepac troche podkladu w okolice nosa. ja owijam sie szalikiem tak ze mi tylko oczy wystaja ;) problemu z czerwonym nosem nie ma, a przy okazji chroni sie skore przed mrozem. mozesz tez uzywac zelu arnikowego \"ŻEL ARNIKOWY jest przeznaczony do pielęgnacji skóry z zaburzeniami krążenia, rozszerzonymi naczyniami krwionośnymi, skłonnej do zaczerwienienia i puchnięcia. Stosowany pod oczy zapobiega sińcom, podpuchnięciom i workom. ŻEL ARNIKOWY działa łagodząco, przyspiesza gojenie mikrourazów, wspomaga krążenie.\" a z pudrow matujacych polecam niedrogi joko, pure mat

Gość poradzi ktoś
dzieki,bede próbować 🌼

Gość a mi sie podoba czerwony
nos i policzki od mrozu,wyglądaja tak naturalnie :-) Ja tylko używam kremu Bambino jak ide na mroz a czerwonym nosem i policzkami sie nie przejmuje :-)

Gość poradzi ktoś
mi to niestety nie pasuje.A jeszcze do tego noszę okulary:-(

mi sie podobaja zarozowione policzki jak ktos ma ladna ciemniejsza karnacje. ale jak ktos jest blady lub ma problemy z cera to czerwony nochal i policzki nie wygladaja ladnie ;)

Ty nie szukaj pudru, tylko kremu ochronnego na zimę i kosmetyków wzmacniających naczynka krwionośne.

Gość naleczowianka23
a jaki polecacie krem na zime

tez mam ten problem.. wygladam jak rudolf czerwononosy:D :/ puder troche rozjasnia to zaczerwienie, ale to i tak nie ratuje:(

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
pfff... sluchaj no dziewczyno, każda z nas jest piękna czy to z czerownym nosem czy nie, a takie wypudrowane laski to też nie za bardzo estetycznie wygladaja ;P

polećcie jakis krem ochronny na zimę, najlepiej dla cery wrażliwej, naczynkowej

EE,żeby takim czymś się przejmować.Ja pomimo tego,że przed wyjściem z domu smaruje się kreme to i tak mam czerwony nosek. :P No,ale mi to nie przeszkadza. :)

Gość Poliki cyerwone
Kochani mam ten sam PROBLEM, DLATEGO PODAM WAM PREPARATY, KTORE MOżE IDELANE NIE są ale EFEKTY są ZADOWALAJąCE. Ponieważ mam cerę tłustą, stosuję: - Krem do cery naczynkowej "Perfecta" przeznaczony do cery tustej i mieszanej firmy Dax Cosmetics -Fluid matujacy Lirene firmy Dr Ireny Eris. Powodzenia!

Też mam ten problem i od 2 tygodni na dzień używam kremu Antirougeurs z Avene do cery naczynkowej, a na noc smaruję te najbardziej czerwieniejące miejsca kremem Diroseal. Muszę przyznać, że pomaga. Ta firma ma też bardzo dobrą serię Cold na zimę, jest w niej kremik Cold Cream, który chroni przed mrozem. Najlepiej spytać w aptece... Na pewno da się zmniejszyć ten rumień, ale chyba zawsze troszkę się będziemy czerwienić na zimnym powietrzu, taki już urok tej pory roku... :/