Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arielka13

TRZECI MIGDAŁ

Polecane posty

Jestem mamą prawie 4 letniej Amelki i podejrzewam trzeci migdał,czy ktoreś dziecko też go miało?Jakie były objawy?wycinaliście go?Czekam na odp.

mojej kolezanki dziecko mialo wycinany 3 migdał a wczesniej bardzo jej chorowało a teraz ma spokoj i jest zadowolona , lezala jeden dzien w szpitalu

Gość elis33
jestem mamą 3,5 letniej córeczki.rok temu miała zabieg usunięcia trzeciego migdałka i od tej pory jest jak ręką odjał.mała od tej pory wogóle nie choruje a wczesniej 2 razy zapalenie płuc anginy i inne paskudztwa jej się przytrafiały.miała problemy ze spaniem,całą noc spała z otwarta buzka,miała lekkie bezdechy.pomimo ,iż dwa pozostałe migdałki ma ogromne lekarze zdecydowali usunąć trzeci.ponoć jest powiązany z trąbką eustachiusza w uchu i gdyby jej za póżno wycieli miała by problemy ze słuchem.jeśli chodzi o sam zabieg to wspominam go bezproblemowo.miły i kompetentny personel,szybko i prawie bezbolesnie(oczywiście z narkoza)dziecko po dwóch godzinkach zostało wypisane do domku.ostrzegali że może być płaczliwe i miec temperaturke.moja córcia po przyjściu do domku zaraz chciała biegać bawić sie tak jakby nigdy nic.ponoć im starsze dziecko tym gorzej przechodzi.jestem zadowolona że zdecydowałam sie na usuniecie migdałka gdyż wreszcie skończyły się problemy zdrowotne mojego dziecka,ale oczywiście sa zwolennicy i przeciwnicy tej metody.najlepiej skonsultować to ze specjalistą ktory sam zdecyduje jaką droge leczenia wybrac.pozdrawiam serdecznie