Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanana

co przysługuje samotnej matce?

Polecane posty

Gość mamanana

dodam ze mieszkam z partnerem ale nie mamy ślubu

To nie uznaja Cie za samotna matke chyba,ale co do tego tematu tez bym chciala wiedziec,bo ja za pare tyg.to bede 100% samotna matka :(

Gość mamanana
a co się stało? jesli moge zapytać

Gość ojejku 324567
no ladnie,nastepna co chce wyludzic pieniadze od panstwa:O

Gość limuzyna
szofer i wdzięcznośc społeczeństwa porażka:O

ojejku324567---------------Już tam odrazu wyłudzić? Płaci podatki to ma prawo mieć i domagac się swojego.Na tysiące innych głupot jest kasa to niech będzie i dla dzieci.

Gość ARRO
najlepiej samotnym matką po co wychodzić za mąż państwo pomoże znam przypadki ,że samotna matka dostała mieszkanie z gminy a ja muszę mieszkać z teściami

Gość mamanana
jak wyłudzic, całe zycie place skladki i tez utrzymuje innych, a nigdy nic nie bralam bo nie potrzebowalam, wiec daj se na luz dziewczyno...

Gość mamanana
dzieki tyna napewo sprawdze

ARRO-----Ale takich przypadków jest pełno i to nie tylko jeśli chodzi o kwestie samotnej matki.Poporostu to są naciągacze i już a co innego naprawde samotna matka.

Gość ARRO
wiem ,że takich przypadków jest dużo ale to ,że jestem mężatką mamy jedno dziecko drugie w drodze to nić sięnie nalezy bo zarobki nie mamy nawet rodzinnego a TAKA ma wszystko podwójne becikowe itd. brakuje mi słów

to twoich rodzicow nazywasz tez chyba naciagaczamy bo wiesz statystyki mowia ze nanasza emeryture nie ma już kto robić bo nasi rodzice wyłudzili na swoja emeyture co miesiac!!!madre!!!płacisz podatki????to bierz!!!jesli jestes tak przeciw niby wyludzaniu to idz pod sejm i manifestuj to moze cos zmienisz np lepsze place i nie bedzie trzeba korzystać z zasiłków,

Gość ojejku 324567
tez znam przypadki gdzie samotna matka (a mieszka z partnerem razem)dostaje co miesiac kase od panstwa i powodzi im sie niezle,bo facet tez pracuje ..i co?nie jest to naciaganie?ona nigdy nie pracowala i ma sie niezle:)

Nic na to się nie poradzi,niestety.Dlatego uważam że Polska to chory kraj inaczej tego nie da się nazwac.Ostatnio wśród znajmomych zapanowała moda rozwodów.Czysty powód bo jest kasa.Tak więc jak widac chore mamy prawo.

Hm, wydaje mi się, że żeby dostać dodatek alimentacyjny od państwa trzeba mieć zasądzone alimenty od ojca dziecka. Żadnych dodatków dla samotnych matek chyba nie ma.

Gość a..psik
jak masz chlopaka to nie jestes samotna matka... nawet jesli nie macie slubu... no chyba ze zarejestrujesz ze dziecko ma nieznanego ojca w przeciwnym razie od niego bedziesz musiala na dziecko dostawac alimenty jak sie bedziesz skarzyc :)

Gość mamanana
dobrze to ujełas:)

ja to powiem tak arra to nie dziewczyny wina ze nie dostalas rodzinnego tylko panstwa.ja urodzilam blizniaki 5 dni przed wejciem nowj ustawy i dostalam becikowego po 500 zl na dziecko a po 5 dniach zona pana ktory zarabia 5000 dostala 1000 na dziecko mimo ze zarabia duuuuuuzo wiecej niz my dwoje razem wiec jaka tu sprawiedliwosc???wzielam i dziekowalam ze cokolwiek dostalam i jak daj to sie bierze a jak nie to sie kombinuje jes dziecko w drodze to moze dostanieci teraz a i tak groszowe sprawy!!!ale zawsze coś

Gość ojejku 324567
wsrod moich znajomyc tez zapanowala moda na rozwody,masz racje ze Polska to chory kraj,dla ludzi tylko liczy sie kasa..zalosne to

ja to powiem tak arra to nie dziewczyny wina ze nie dostalas rodzinnego tylko panstwa.ja urodzilam blizniaki 5 dni przed wejciem nowj ustawy i dostalam becikowego po 500 zl na dziecko a po 5 dniach zona pana ktory zarabia 5000 dostala 1000 na dziecko mimo ze zarabia duuuuuuzo wiecej niz my dwoje razem wiec jaka tu sprawiedliwosc???wzielam i dziekowalam ze cokolwiek dostalam i jak daj to sie bierze a jak nie to sie kombinuje jes dziecko w drodze to moze dostanieci teraz a i tak groszowe sprawy!!!ale zawsze coś

Ale oświećcie mnie, jakie samotne matki mają z tego korzyści? Bo mam kilka takich koleżanek, ale z tego co wiem, dostają tylko dodatek alimentacyjny w wysokości chyba 150 zł na dziecko. Ale alimenty mają zasądzone od ojców dzieci. Niech komornik sobie z nich ściąga. No co jeszcze mogą dostać?

jezu dziewczyny jesli mowicie ze kasa sie liczy tylko dla ludzi to sie mylicie bo np. w mojej sytuacji gdzie 250 wydaje miesiecznie na pampersy i do tego jedzenie dla dzieci a wez jeszcze ubierz gdy dzieci tak szybko rosna a jeszcze jak chodza do szkoly znam ludzi ktorzy pracuja na 2 etaty zeby dac rade i co maja sie nie starac o pomoc???!!!!a wy nie chcecie dla dziecka jak najlepszego zycia zeby moc kupic chociaz cukierka niektorzy tak maj!!!

>>> ojejku, powiedz za co Twoja znajoma samotna kasę dostaje, to może mojej samotnej znajomej coś podpowiem :D