Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uh

jak mam szukać pracy?

Polecane posty

Gość uh

mam 20 lat, wykształcenie średnie, niedawno przerwałam studia, od 2 tygodni szukam pracy. Tzn moje szukanie to po prostu czytanie ogłoszeń z gazet i internetu w moim mieście. No ale tam nie widzę nic dla siebie. Co mogę jeszcze zrobić? Czy mam sama roznosić cv do jakiś miejsc nawet do tych co nie dają żadnego ogłoszenia? Jeśli tak to jakich? a co myślicie o pracy przez internet? pełno jest takich ogłoszeń pracował ktoś z was w ten sposób? jak to wygląda ile sie zarabia?

Gość zaryzykuj
zmien miasto na większe wielu tak robi i na tym dobrze wychodzi

Gość trzeba miec jescze na wynajem
mieszkania. W wiekszym miesice to koszt kolo 800zl ;) W malych miastach przeciez tez ktos musi mieszkac i pracowac :O Czy nasze zycie musi sie opierac na emigracji :(

Gość uh
Czy mogę sama roznosić cv do jakiś miejsc nawet do tych co nie dają żadnego ogłoszenia? Jeśli tak to jakich? czy mógłby ktoś odpowiedzieć n to pytanie?

Gość uh
czy mogę sama zostawić gdzieś cv nawet wtedy gdy nikogo nie potrzebują?

Gość uh -JASNE
NIE POTRZEBUJA TERAZ ,TO BEDA POTRZEBOWALI ZA 2 MIESIACE ,WRZUCAJ WSZEDZIE GDZIE MOZESZ ,DO KAZDEJ SKRZYNKI

Gość uh
"zmien miasto na większe wielu tak robi i na tym dobrze wychodzi" hm to znaczy że wyjeżdżają sami do innego miasta zamieszkują na stancji, pracują, nie mają tam żadnej rodziny ani znajomych? Ale czy da sie w ogóle odłożyć jakieś pieniądze wtedy? Piszcie jeżeli ktoś tak zrobił, jak sobie radzicie wtedy z samotnością?

Gość uh
wiem że głupie pytanie ale... bo z mojego cv to nic nie wynika tzn nie mam żadnego zawodu, jeżeli np złoże do szpitala to czy muszę zaznaczać że np chce pracować na recepcji albo sprzątać czy oni sami się tego domyślą i jak będzie jakaś praca obojętnie jaka nie wymagająca kwalifikacji to mnie o tym poinformują? Czy wystarczy samo cv czy trzeba list motywacyjny? Jeżeli bym składała bez ogłoszenia

Gość super te przepisy
zaznacz na jakim stanowisku chciałąbyś pracować w liście motywacyjnym napisz,dlaczego chcciałąbyś akurat na takim stanowisku pracować,dodaj że przerwałaś studia ze względó finansowych i chcciałabyś na nie porócić

Gość uh
czyli do każdego cv musi być zawsze list motywacyjny? a jeżeli chce obojętnie jaką pracę to pisac w liście że praca na każdym staowisku czy w ogóle nie pisać listu tylko samo cv?

Gość super te przepisy
napisz cv,bedzie uniwersalne, możesz w nim zaznaczyć jaka praca cie interesuje,nie zawsze jest wymagany list motywacyjny

Gość już ni etrzeba szukać
Teraz za CUDownego premiera i takiegoż rządu TO PRACA BĘDZIE SZUKAĆ ciebie !!! Don`t worry !!! Tylko POczekaj, aż Cię znajdzie :D