Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatataka

jakie objawy ma grzybica??

Polecane posty

Gość agatataka

Gość aleksandraalaaa
serkowate upławy i pieczenie pochwy chodz na nasz topik

Gość agatataka
bo chyba ja złapałam

Gość agatataka
a czy jest mozliwe zaburzenie miesaczki przez grzybice?

Gość dontyouknow3
a czy to na pewno grzybica zaburzyła miesiączkę???

Gość agatataka
mam takie inne pytanie, jak powiem lekarzowi ze mam podejrzenia co do grzybicy to czy bede mogla zazywac tabletki??

Gość lena 1985
a jak sie chronic przed grzybica gdy bierze sie tabletki anty, dba o higiene, nie korzysta z basenów, nie siada na publicznych toaletach, przyjmuje probiotyki, nie je słodyczy i nie pije gazowanych napojów a ona i tak wraca co jakis czas,?

Gość jola87
Grzybica pochwy - Paradoksem jest leczenie grzybicy(Candida albicans) antybiotykami, ponieważ to one właśnie są przyczyną jej powstawania

Gość jola87
Antybiotyki powodują wyginięcie większości bakterii i grzybów na kilka miesięcy - również tych pożytecznych !

Gość jola87
objawy grzybicy: Swędzenie, pieczenie oraz białe upławy o konsystencji przypominającej twaróg i nieprzyjemnym zapachu to typowe objawy infekcji grzybiczej. Pieczenie i ból nasilają się po współżyciu i przy oddawaniu moczu. Często towarzyszą im: zaczerwienienie i obrzęk sromu oraz linijne pęknięcia skóry.

Gość jola87
W zależności od stopnia zaawansowania infekcji ginekolog zaleca przeciwgrzybicze środki doustne oraz kurację miejscową, polegającą na stosowaniu globulek dopochwowych lub kremów dopochwowych. Każda kobieta, która choć raz przechodziła infekcję grzybiczą wie, że leczenie jest zazwyczaj długotrwałe i mało komfortowe. Głównym problemem jest przede wszystkim długi czas trwania kuracji, powolne ustępowanie objawów, a także… plamienie bielizny, większość globulek produkowana jest bowiem na bazie masła kakaowego, pozostawiającego tłuste ślady.

Gość jola87
W tym roku na rynku pojawił się nowy skuteczny środek Gynazol, który doskonale radzi sobie ze zwalczeniem zakażeń grzybiczych i jest wyjątkowo wygodny w użyciu. Preparat ma postać kremu i umieszcza się go bezpośrednio w pochwie przy pomocy jednorazowego aplikatora. U osób prowadzących aktywne życie seksualne grzybica jest problemem obojga partnerów. Dlatego przepisanej przez lekarza kuracji powinna poddać się nie tylko kobieta, ale i mężczyzna, u którego infekcja w większości przypadków przebiega bezobjawowo. Panu specjalista zaleci zapewne przeciwgrzybiczny preparat doustny, a także stosowany miejscowo łagodny krem

Gość lena 1985
własnie sie załamałam, jesli okaze ssie ze tego cholerstwa nie da sie u mnie wyleczyc jednoznacznie....juz nie mam siły, najgorsze ze człowiek stara sie robic wszystko zeby było dobrze, tyle kasy idzie chocby na probiotyki, tyle stresu, i itak nic z tego? a słyszeliscie moze o szczepionce na grzybice? czy mozna ja dostac w polsce i za ile?

Gość jola87
Gynazol, to lek na receptę ale dzięki nowej technologii, krem zostaje tylko w miejscu zainfekowanym. Dlatego wystarcza tylko jedna dawka. Ważne, że Gynazol nie wycieka i dlatego można z niego korzystać w każdym momencie

Gość lena 1985
wiesz moze ile kosztuje, czy jest skuteczny u osob chotych przewlekle?

Gość lena 1985
i ile trwa kuracja? jutro ide do ginekologa a okres powinnam dostac w sobote...czy zdaze z leczeniem stosujac ten lek?

Gość jola87
Gynazol - To jednorazowa kuracja na infekcje grzybicze, przygotowana w łatwym do użycia aplikatorze. Strona int. tego leku http://www.gynazol.pl/

Gość sosik
ej tam , jak ktos ma przewlekłe grzybice to jednorazowo nic nie pomoże , jak pomoże to wróci. Leczenie przewlekłej lub nawracajacej grzybicy jest długotrwałe i trude. Sama lecze sie juz pół roku . masakra

Gość lena 1985
a jakie leki stosowałaś? lub moze inne kobiety napisza jakie leki stosowały i uwazaja za najskuteczniejsze...

Gość lena 1985
zapomniałam sie zapytać czy wy tez odczuwałyscie mdłosci wieczorem, bo ja od 2 dni czuje sie tak fatalnie, kreci mi sie w głowie, chce wymiotować...to raczej chyba nie mozliwe zeby ta choroba tak na mnie działała...??moze to wina tabletek anty??mam nadzieje ze jutro lekarz cos poradzi-swoja droga ide do nowego, bo poprzedni no coz...

Witam ja właśnie mam wszystkie objawy i gin przepisal mi tabletki dopochwowe metronidazol.Czy ktoraś z was stosowała je??Aha mam jesze takie pytanko czy moge iśc do gin i poprosic o tabletki lub krem dla partnera czy on sam musi udac sie do urologa???????