Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxi22

PO ILU CESARKACH ROBIĄ NASTEPNĄ BEZ PYTANIA?????

Polecane posty

Gość roxi22

Mam pytanko dotyczące casarki,bo miałam już dwie z przyczyn odemnie niezależnych.Chodzi mi o to czy mam szansę na poród sn czy i 3 będzie juz tylko i wyłącznie cesarka????

Gość uppppppppppppppppp

Gość Szarlota de la susetita milago
nie masz ty kobieto większych zmartwień ? idź dzieci nakarm. Co to za różnica jak będziesz rodzić. Ja tam dzieci z Luśkiem jeszcze nie planuje bo dopiero się dorabiamy ale jak coś to mnie to będzie latać czy tędy czy tamtędy - aby wyszło :)

Gość licz
sztefka co ty masz za dane i skad?

ja ostatnio uslyszalam od lekarza ( rodzilam przez cc jeden raz) ze jestem w o tyle komfortowej sytuacji ze bedac po cc nikt mnie nie zmusi do naturalnego.. a jesli bede chciala rodzic naturalnie bede miala taka mozliwosc

kolorowa----> mam nadzieję, ze mój lekarz też będzie takiego zdania:p Autorko, nie boisz się po 2 cc rodzić sn? Ja po jednej się boję:(

Po dwóch cesarkach w ogóle rodzenie nie jest najlepszym pomysłem:) No ale jeśli już dziecko weszło to i musi wyjść. Jeśli poprzednią cesarkę miałaś dawno i wszystko ładnie, bez problemów się goiło to wolałabym rodzić siłami natury - nie słyszałam o przypadku, żeby blizny się rozeszły:) Natomiast kolejne cięcie w tym samym miejscu... no niewiem.

Kiwi 79: to jak dla mnie jeszcze gorzej i kolejny argument przeciw cesarce, że mi kolejną bliznę zrobią :o

ja24, oni pierwszą wycinają, z tego co się orientuję, tak że potem znów masz jedną bliznę. Może wypowiedza sie mamy po dwóch cesarkach, jak to jest z tymi bliznami.

Gość OLAIJULKA+KIELCE
ja jestem po cc i slyszalam ze jak sie mialo cc to i 2 raz tez trzeba i trzeci tez,i potem podwiazuja jajniki.Bznajmniej miala tak moja bratowa u nas w Kielcach

Gość pyzaczek26
Jak mozna komuś jajniki podwiązac to niezgodne z prawe- no chyba,że ktos chce.

kolorowa Tak Ci lekarz powiedział? No nie wiem..ja miałam pierwszy raz cc i nikt sie nie skłaniał do cc po raz drugi. Wręcz przeciwnie przebadali mnie wzdłuz i wszerz żebym rodziła naturalnie. Kolezanka miała tak samo. Ja urodziłam sn a jej niestety musieli ponownie zrobic cc (oczywiscie najpierw ja męczyli zeby urodziła \"normalnie\" ... :-0)

ja tez slyszalam ze po 2 cesarkach nie zaleca sie wieceja a tu nie chodzi oszwy bo fakt sie wycina ale o miesnie bo je sie przerywa i te wszystkie warstwy a szew to przeciez nic takiego ile operacji plastycznych ludzie robia izyja

Gość hania_30
ja czytalam ze jesli sie mialo 2 cesarki, to tzrecia ciaza jest bezwzglednym wskazaniem do cesarki.

Gość kinia74
A jest tu jakaś osoba,która po dwóch cesarkach odważyła się i urodziła siłami natury????

Gość kinia74
upppppppp

Gość kinia74
Wiesz co uboga krewno - ja nigdy od państwa złotówki nie wziełam a jestem płatnikiem składek - leczę się prywatnie, wizyty u gina tez były prywatnie więc nie wyjeżdźaj mi tu z ubogimi dobra.

Gość kinia74
a skąd ty wiesz ile jest dochodu na osobe w mojej rodzinie jesli można wiedzieć - podciągasz tu wszystkich do danych statystycznych - to niestety jesteś źle poinformaowana.A co do becikowego to należy sie ono każdej matce, która urodziła dziecko i nie ma to związku z ubogimi.Ty lepiej weź się do roboty i zapracuj wtedy dopiero pogadamy kto okrada ubogich,bo napewno nie ja.

Moja siostra miała pierwsze cc, drugie dziecko rodziła naturalnie, więc nie jest prawdą, że skoro już jedna cesarka, to zawsze trzeba. Natomiast znajoma miała 4 cesarki i jakoś żyje :)

Gość KLEMENTYNA ZADULSKA VON KARANN
4 cesarki ? no prosze.