Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość h_anka

katarek u niemowlaka

Polecane posty

Gość h_anka

ile moze trwac katarek? jak to bylo u Waszych pociech? moj malec ma juz 6 dzien i nadal nie przechodzi.. odciagam aspiratorem, daje mu kropelki, wode morska i nic..

Niestety katarek u niemowlaka musi trwac dlugo. U mojego synka trwa juz trzeci tydzien. Na poczatku mozesz zakrapiac nosek jaimis kropelkami obkurczajacymi sluzowke w nosku. na opakowaniu zwykle pisze jak dlugo je stosowac. Tak jak robisz, zakrapiaj nosek woda morska czy sola fizjologiczna w sprayu i odciagaj wydzieline frida. Podobno pomaga polozenie obok lozeczka przekrojonej na pol cebuli, ale sama tego sposobu jeszcze nie probowalam. I jak najczesciej wychodz na swieze powietrze, pod warunkiem, ze maluch nie ma goraczki. Wietrz czesto pokoj maluszka.

Mialo byc \"moze trwac dlugo\" i sorry za literowki :) Masc majerankowa pod nosek tez moze pomoc :)

Gość h_anka
kropelki stosuje ale chyba tylko do dzisiaj bo juz by za dlugo bylo, mam wode morska i aspirator no i odciagam katarek ale aly czas boje sie zeby nie zeszlo na oskrzela. Na szczescie temperaturki nie ma, je ladnie, ogolnie nie wyglada na chorego tylko ten katarek.. moze wyprobuje ten sposob z cebula choc przyznam sie ze pierwszy raz slysze :)

Gość h_anka
masci tez uzywam :) dzieki za rady :)

Gość h_anka
a w ciagu tych 2, 3 tygodni ile razy u lekarz bylyscie z maluchami? ja bym raz na poczatku i zastanawim sie czy jak po okolo tygodniu mu nie przejdzie znow nie isc?

kochane ja też mam ciąge ten problem i po osłuchaniu dziecka pediatra powiedziała ze to najczęsciej od przegżanych pomieszczeń kaloryfer mam już wyłaczony, ale to i tak nic nie pomaga, bo i tak mury są nagrzane teraz postanowiliśmy kupic nawilżacz powietrza, bo niemowlaki mają za delikatne śluzówki by samemu dać soebie rade z takim powietrzem w mieszaniu jesli i to by nie pomogło trzeba wtedy upatrywac iny w jakiejś alergii buziaki

Gość h_anka
no wlasnie nie mozna malca przegrzewac.. mi na oddziale powiedzieli ze w pokoju powinno byc minimum 22 stopnie w pokoju ale to jak dla mnie strasznie cieplo

w pokoju dziecka powino byc do 20 st.tak mi gadali w szkole rodz.i zgadzam sie z tym,(a 20 to i tak ciepltko)

noja znajoma ostatnio byla z 4 tygodniowym dzieckiem u lekaza i miala katarek i lekko pokaslywala ale lekarz mala tak wyklepal ze byla duza poprawa i powiedzial ze rodzice czesto robia blad delikatniutko odklepujac to apropos kataru ja zawsze robie wtedy inhalaaje i oklepywanie a masc majerankowa swietny wybor,kropelki sa co prawda skuteczne ale nie mozna czesto podawac dziecku 1 na noc zeby odpoczelo bo one powoduja zwezenie kanalikow w nosie ale po skonczeniu kuracji kanaliki sie powiekszaja bardziej niz byly i powoduja krwawienie wiec radze nie przesadzac!!!