Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmm 123

Czy fotelik 0-13kg w ogole jest potrzebny?

Polecane posty

Gość hmm 123

Witam mam pytanie do Was, otoz przygotowywujemy sie do narodzin naszej coreczki i kompletujemy niezbedne rzeczy. Wyczytalem, ze warto kupic fotelik 0-18 gdyz starcza na dluzej niz na chwile 0-13, ale potrzebne do nich sa wkladki zapewniajace lezaca pozycje dla dziecka. Widze natomiast, ze gondola w wozku Bebecar, ktory mamy zamiar kupic, ma mozliwosc zamocowania na tylnym siedzeniu samochodu. Stad moje pytanie - czy warto w ogole kupowac taki maly fotelik, skoro dziecko urodzi sie zima i wyciaganie z samochodu, szczegolnie gdy spi, z takiego fotlika w chlodnej temperaturze bedzie dobrym pomyslem? Moze pojezdzic pol roku z mocowana gondola a dopiero na lato kupic fotelik 9-18kg? Co o tym myslicie?

Gość Mama buby
to tez zalezy od dziecka,moja córka ma teraz 7 m i wazy 9 kg,ale z fotelika o-13 wyrosła jakieś 2 miesiące temu.tez troche jezdziła w gondoli,ale uwierz,napewno nie polezy Ci w niej majac 6 miesięcy.Może lepiej 0-18 z wkładką.

Gość mandat
no a mozna wogole przewozic dziecko w gondoli?????? podobno grozi to mandatem????????

Gość Mama buby
jakim mandatem.....oczewiście,że można.Maja certyfikat ,pasy ....sa po prostu do tego przystosowane.

Gość hmm 123
no wlasnie, skoro gondole mozna mocowac na tylnym siedzeniu to chyba nie bez powodu?..

Gość mandat
czyli zostalam wprowadzona w błąd, dzieki za sprostowanie :-)

Gość hmm 123
dzieki za pomoc. faktycznie, bezpieczenstwo najwazniejsze. kupie w takim razie 0-13kg a pozniej 9-max, bo 0-18kg to rowniez rozwiazanie na krotki czas a dodatkowo trzeba "bawic sie" w specjalne wkladki itp.

ja mam teraz taki do 18 i jest ta wklądka i jest mozliwosc montowania tylem do kierunku jazdy ( tak mamy zamontowany\'0 ale pan w klepie z art dzieciecymi nam powiedzial ze on by do tego noworodka nie wlozyl. Pozatym takie nosidlo-fotelik jest fajne bo nie musisz brac dziecka na rece przenosic itd. wypinasz tylko nosidelko i w nim nosisz dzieciaczka. Dla mnie to duze udogodnienie bo wiadomo ze dziecko sie moze spocic w samochodzie a potem jak je wyjmujesz moze je zawiac... tak to stawialam Mani budke w foteliku i okrywalam nóżki kocykiem :)