Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takczynie

biustonosz do karmienia-kupic większy rozmiar w obwodzie niż nosiłam kiedys?

Polecane posty

Gość takczynie

nie tyle co w obwodzie chyab ze duzo przytylas.. ale lepiej kupic wiekszy w miseczce. ja mam 75-d a do karmienia kupilam sobie 75-e bo jak jest ten nawal na poczatku to ledwo i tak mi sie zmiescilo

Gość takczynie
ja nosze 75 w obwoidzie i sie zastanawiałam czy nie kupic 80, duzo nie przytyłam wiec nie powinno byc problemu :-)

Gość Zdecydowanie NIE
Pasek po biustem jest głównym podtrzymaniem biustu. Ramiączka spełniają funkcję dodatkową. Obwód musi dobrze trzymać. Za duży powoduje, że stanik na plecach podjeżdża pod kark, a biust nie jest dobrze podtrzymywany. Wygląda to źle i szkodzi jędrności wyciągających się piersi. Większe obwody proponują niedouczone sprzedawczynie z marnym towarem (czyli 99% sklepów na rynku), bo nie mają modeli, w których miseczka się zwiększa, ale obwód wciąż można dobrać odpowiedni. Polecam profesjonalne sklepy z bielizną, głównie niestety w necie. Np. bellisima albo avocado. NIestety jest to koszt. Avocado ma też sklep, gdybyś przypadkiem była z poznania :)

ja tuż przed porodem poszłam do sklepu i po prostu zmierzyłam stanik do karmienia. Przed ciązą nosiłam 75C, w ciązy zmieniłam na 75D,(pod koniec ciązy w obwodzie troszke mnie fiszbiny juz uwierały) a do karmienia wzięłam 80D - kupiłam triumpha. Miseczki są baaardzo elastyczne, mieciutkie, bez zadnych szwów i w czasie nawału też doskonale sie naciągnął.