Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paruminka

SLuchajcie...Kochalam sie i teraz

Polecane posty

Gość paruminka

Dziewczny kochalam sie na poczatku moich dni plodnych okolo 12 dc teraz jestem w 15 dc i temperatura nadal sie nie podniosla wiec owu jeszcze chyba nie bylo... Obawiam sie bo na poczatku moj mezczyzna wlozyl czlonka bez niczego wykonal pare ruchow po czym ja 'ucieklam' pozniej zalozyl prezerwatywe i dooszedl o wiele pozniej ode mnie,wiec od tego wlozenia bez niczego do wytrysku bylo daleko. Slyszalam ze preejakulat wydobywa sie na pare chwil przed wytryskiem?? Tak?? W sumie wiem to od dziewczny studiujacej poloznictwo wiec chyba w miare wiarygodne wiadomosci.

preejakulat to sie wydobywa w stanie podniecenia i pełni funkcje naturalnego lubrykantu wiec moze rownie dobrze wydobyc sie juz na poczatku stosunku

Gość a se se se
najpierw bez zastanowienia dajeszdupy a teraz na forum "zachodzisz" w głowę nie jesteś w ciązy? jak można być tak durną pizdą? żal mi cię idiotko

Gość jola87
jeszcze bowiem przed właściwym wytryskiem nasienia może być wydzielana niewielka ilość spermy

Gość kasia06
ja bym sie bala. serio. dlatego biore tabletki zeby sie nie bac ai tak sie schizuje czasem na Twoim miejscu lecialabym po postinor chyba, ze chcesz miec ewentualne dzidzi szansa 50/50 mysle. nigdy nie wiadomo jak to jest bez zabezpieczenia.

Gość paruminka
wiesz na postinor to juz mysle ze za pozno,ale wiesz tak sie zastanawiam, jak plemnik taki przecieny zyje od 48-72 godzin To jak ja kochalam sie w 12 dc a teraz jest 15dc to w tej ilosci preejakulatu jest mniej plemnikow i sa one mniej ruchliwe wiec szanse sie zmniejszaja troche... jeszcze nie wiadomo czy ten preejakulat byl bo mialam juz pare takich sytuacji i moze moj chlopiec tego nie ma

Gość kasia06
moim zdaniem jesli chodzi o 12-15 dzien to jest najwieksze niebezpieczestwo ale wiesz moja przyjaciolka ostatnio dala sobie "wsadzic" chlopakowi ktory chyba troche za bardzo sie przejal i od razu wystrzelil .. ona bbyla w 17 dniu cyklu i dzidzi nie ma farciara.

Gość paruminka
wiesz ja akurat nie wiem czy moge sie na to powolywac bo jednak nie jest to najodpowiedniejszy argument,ale moj chlopak jest doswiadczony w tych sprawach wczesniej pamietam ze tez mielismy podobna sytuacje tylko ze wtedy to byl taki prawdziwy przerywany gdzie konczyl jak czul ze sie juz podnieca. Taraz to bylo takie wlozenie na pare chwil,wiem ze to niesie ryzyko ,ale coz wtedy zaufalam tym paru chwilom teraz przychodza powtarzajace sie prawie co cykl ruminacje

Gość paruminka
w tym miesiacu ide po tebletki i chcialabym ich uzyc

Gość kasia06
facet sie podnieca juz wtedy kiedy mu staje ;p

Gość paruminka
No dobrze jak juz mu sie zaczynalo robic dobrze

Gość kasia06
haha na tabletkach tez nie jest tak kolorowo. ja juz mam je 4 miesiace i caly czas cos nowego mnie "boli" potem okazuje sie ze to od tabletek. najlepiej zrob sobie badania. ja nie zrobilam i teraz borykam sie z roznorodnymi skutkami ubocznymi:] stres jest i tak :]

albo gumki albo tabletki i nie schizuj teraz.glupoty robicie a potem wielkie cos/sluchac sie tego nie chce

Gość paruminka
ja wiem ,byla gumka my tylko na pare chwil wlozylismy bez niczego i to na samaym poczatku po czym wyszlam, w obawie przed czym niespodziewanym...

nie wiem czy jest to jest przepis na ciąże mozesz byc i koniec.pewnie ze tak.karolina 87 tak robila i jest

Gość jola87
zacznij stosować globulki anty. - KOLPOTEX- Oval jak nie chcesz łykać tab. anty.

Gość jola87
Ta grupa środków przeznaczona jest głównie dla osób, które z różnych względów nie chcą stosować antykoncepcji hormonalnej, a przy tym nie ufają metodom naturalnym lub też współżyją nieregularnie

Gość jola87
Globulkę (np. Patentex oval, Kolpotex oval, Preventex) wkłada się jak najgłębiej do pochwy na 10-15 minut przed stosunkiem (dokładny czas aplikowania i działania podany jest zawsze na opakowaniu). Musi się ona rozpuścić i utworzyć nieprzenikalną dla plemników barierę. Po rozpuszczeniu działa ok. godziny. Jeśli w tym czasie nie doszło do zbliżenia lub jeśli para chce się ponownie kochać - kobieta musi zastosować kolejną globulkę. Obowiązuje zasada: jeden stosunek - jedna globulka. Po zbliżeniu nie można stosować irygacji pochwy ani nawet głęboko się podmywać przez 8 godzin, bo zmniejsza to skuteczność tej metody.

Gość jola87
zalety: + nie zawierają hormonów + mają działanie bakteriobójcze i antywirusowe + nawilżają pochwę, zmniejszają nieprzyjemne tarcie

Gość jola87
Wady - mogą uczulać - trzeba odczekać, zanim globulka rozpuści się i zacznie działać - pienią się, czasem dają uczucie pieczenia - po stosunku wypływają z pochwy - przy częstym stosowaniu mogą wywołać podrażnienie wrażliwej śluzówki pochwy

Gość jola87
Dopochwowe środki plemnikobójcze - wskaźnik Pearla 5,0 - 30

Gość wojmac
I globulki dopochwowe beda dla ciebie najlepsze.Nie faszeruj sie hormonami

Gość mnie tez sie
wydaje ze Twoje szanse sa male, po pierwsze mowisz ze jeszcze temperatura nie wzrosla a od stosunku minelo 4 dni ,plemniki z preejakulatu potrzebuja naprawde dogodnych warunkow conajmniej powinnas byc jakos dzien przed owulacja. Pozatym nawet podczas wlasciwego wytrysku wieksza ilosc plemnikow ginie po drodze i aby w ogole dotarla mui byc ich duza ilosc w nas. Pytalas o ten preejakulat jak na moja wiedze to jest to na pare sekund przed wytryskiem wtedy zawiewra on plemniki a ten poczatkowy plyn to plyn ktory nie zawiera plemnikow,ale nie wiem nie jestem pewna tego.

ja kocham sie e swoim facetem od 6 lat za kazdym razem tak jak opisalas. stosunek przerywany. i jakos w ciazy nie bylam ani nie jestem wiec nie gadajcie e jest szansa 50/50 sansa jest ale bardzo znikoma

Gość upupupupu

Gość mondralińskie
Zula a skąd wiesz czy jesteś płodna i czy Twój partner jest płodny ? Co to za argument że wy stosujecie stosunek przerywany i nie zaszłas....wiele kobiet rok stara się o dziecko i też nie zachodzi....mimo usilnyhc starań i obliczeń owulacji zresztą jak trzeba byc głupim by uprawiac seks bez gumki a potem ją zakładac....gumka to nie kapelusz, ze raz bez a raz z kapeluszem nużą mnie już te tysiące topików zakładanych przez nierozgarniete panny macie chłopaka, chcecie współżyc to poczytajcie na ten temat i się zabezpieczajcie a nie najpierw idziecie na żywioł a potem myślicie o ewentualnych konsekwencjach, zrozumcie że jak popełnicie błąd to Wam będzie rósł brzuch a nie chłopakowi, któremu sie zachciało eksperymentów bez zabezpieczenia....

Gość paruminka
Dziewczny od dwoch miesiecy tak z chlopakiem sie kochamy pierwszy raz to nie wiedzialam ze to sa dni plodne drugi tez nie (bo poprzesuwala mi sie owulacja) a teraz wiedzialam ze poczatek plodnych ,wiem moj blad, juz nigdy wiecej tak nie postapie,ale tak mysle ze wytrysku nie bylo i bardzo daleko do niego bylo... Od stosunku do owulacji minelo 3 dni wiec ta mala jak cos ilosc plemnikow moze nie przezyla....przeciez i tak wiekszosc z nich po drodze ginie i jedynie mala ilosc dostaje sie do jajowodu.... Yhhh.....

Gość paruminka
mierze temperature i w drugim cyklu wynosi 36,5 niby niska taka jak zawsz emialam w drugiej fazie, a jakbym wbyla w ciazy to progesteron bylby wyzszy i temperatura tym samaym tez??

nie myśl o tym za dużo. Wszystko się na dniach okaże, czy dostaniesz okres, czy nie. Przecież jeśli jesteś w ciąży (na co wg mnie szanse są marne), to już tego nie zmienisz.