Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimo..

niewytrzymalam, ocencie sami...

Polecane posty

Gość anonimo..

placze, sumienie mnie meczy.Dzis moj kruszynek(3miesiace) plakal prawie caly dzien, w koncu go uspokoilam, cycek, lulanie i tak dalej, kiedy sie najadl, ubralam nas zeby zrobic zakupy, w srodku drogi maly znowu zaczal ryczec, piszczec ,panika poprostu.Wiec spowrotem do domu, nie umialam nerwowo wytrzymac, zlapalam malego za kurtke i strasznie mocno zaczelam nim trzasc, z nerwow,zamknelam sie w lazience i czekalam az przezstanie ryczec, ryczalam z nerwow i niemocy, oczywiscie po kilku minutach wzielam mojego skarba w ramoina, normalnie moj aniolek jest spokojnym dzieckiem i ma najkochansza rodzine i ludzi kolo siebie,ale tym razem nie wytrzymalam, ocencie mnie, wyzwijcie, wytlumaczcie, pomocy, jestem czarownica!!!psychopatka,!!!matka do bani.

Gość kazdy ma takie chwile
nie przejmuj sie

Gość jesteś zmęczona
Może on jest chory, skoro płakał cały dzień? Takie małe dziecko jeśli płacze to znaczy, że dolega mu coś. Może ma kolkę??

Gość zaraz niektorzy powiedza
ze dziecko pewnie widzialo ducha :P

nie jesteś do bani. Każda matka czasem nie wytrzymuje.Ważne,żeby nie przestać nad sobą panować. To trudne,ale da się zrobić :) Jesli tak daje w kość to jak czujesz,że zaraz go udusisz--wyjdź z pokoju. I meliska na uspokojenie. W gorszych przypadkach ziołowe uspokajacze, a w najgorszych Xanax, :D Nie przejmuj się-masz dopiero niemowlaka-potem nauczysz się radzić z rykiem dziecka.

prawie wszystkie matki robia podobnie ale nie kazda sie do tego przyzna wiec nie przejmuj sie za bardzo nie jestes odosobnionym przypadkiem ;)

Gość anonimo..
teraz spi moje kochene malenstwo, ale masz racje, to mogla byc kolka,nic niestety nie tlumaczy mojego okrutnego zachowania!!! Moim zdaniem tylko w rodzinach patologicznych dzieje sie takie rzeczy, nasza rodzina nie jest patologiczna, byc moze badzie taka??przezemnie!!! :(

Gość anonimo..
bardzo wam wszystkim dziekuje za pocieszenie!!!

Gość Al dżazira
na drugi raz policz do 10 :O wyrodna matka

Gość she21
dobrze cie rozumiem...kiedy moja corcia byla mala nie raz nie wytrzymywalam psychicznie-do ukonczenia 3-4 lat plakala prawie caly czas...bez powodu...potem z tego wyrosla...ale dla mnie to byl koszmar,bo nieraz zachowalam sie tak jak ty dzisiaj...a potem sama wylam w poduszke bo serce mi krwawilo.... nie mam zamiaru cie potepiac....wiem,ze kochasz swoje malenstwo nad zycie...pozdrawiam

Gość jesteś zmęczona
ale jesteś niemądra!! nawet tak nie myśl. Jesteś zupełnie normalna, tylko trochę zmęczona. No właśnie, masz niemowlaka. Jeśli karmisz go piersią - powinnaś przestrzegać diety, bo nie wszystko możesz jeść. Jeśli karmisz go mlekiem z butli, to właśnie dziecko może mieć kolkę Wyluzuj :D Pozdrawiam

Gość anetkaaaP
pocieszajcie ja bardziej dobrze ze go nie skopala zeby przestalo plakac

co innego rozhisteryzowany 2latek a co innego 3miesieczne niemowle ktore przeciez nie moze powiedziec o co mu chodzi, szok

Gość zoona
no niestetty ja cie nie pociezsze jezeli teraz nie masz juz cierpliowosci to bedzie ci o nia coraz trudniej i coraz czestrze beda twoje potrzepanie wiem to z zycie czego ci zreszta nie zycze

Gość czasami jestesmy okropne
Tez tak mam, córka 10miesięcy i bywa różnie a potem straszne wyrzuty. Polecam ci książkę Karuzela macierzyństwa, napisała ją pani psycholog również matka. Naprawdę warto a poczujesz się lepiej

Gość she21
ty aneetkaa...zaloze sie,ze nie jestes jeszcze mama? wiec nnie zabieraj glosu,gdy nie wiesz o czym mowisz

Gość no faktycznie
mysle, ze dziecko moglo widziec ducha, psy czasem tez tak maja i wyja bez powodu.

Gość normalnie masakra
to co wy wiekszosc matek bije niemowleta? trace do was szacunek jeszcze ja pocieszacie ze nic sie nie stalo jak takie male dziecko ma powiedziec co sie dzieje moze go cos bolalo!

\"ty aneetkaa...zaloze sie,ze nie jestes jeszcze mama? wiec nnie zabieraj glosu,gdy nie wiesz o czym mowisz\" wg tej \"zasady\" bezdzietni sasiedzi \"rodziców\" maltretujacych swoje dzieci tez nie mogą się odzywać? Swój swego broni...

Gość ł . . . .
niewytrzymalam, ocencie sami... 19:27 anonimo.. placze, sumienie mnie meczy.Dzis moj kruszynek(3miesiace) plakal prawie caly dzien, w koncu go uspokoilam, cycek, lulanie i tak dalej, kiedy sie najadl, ubralam nas zeby zrobic zakupy, w srodku drogi maly znowu zaczal ryczec, piszczec ,panika poprostu.Wiec spowrotem do domu, nie umialam nerwowo wytrzymac, zlapalam malego za kurtke i strasznie mocno zaczelam nim trzasc, z nerwow,zamknelam sie w lazience i czekalam az przezstanie ryczec, ryczalam z nerwow i niemocy, oczywiscie po kilku minutach wzielam mojego skarba w ramoina, normalnie moj aniolek jest spokojnym dzieckiem i ma najkochansza rodzine i ludzi kolo siebie,ale tym razem nie wytrzymalam, ocencie mnie, wyzwijcie, wytlumaczcie, pomocy, jestem czarownica!!!psychopatka,!!!matka do bani. 19:38 elenasss kazdy ma zalamania, tylko zamist tresac dziecko moglas zawolac kogos do pomocy! zostawic dziecko u rodzicow na 2 h az ci przejdzie. Napewno jestes dobra matka wierze Ci ze poniosly nerwy, ale nastepnym razem popros kogos o pom,oc nim zrobisz dziecku krzywde. 25tc 19:41 anonimo.. bardzo ci dziekuje, nie moge juz wytrzymac z ta mysla, nie mam nikogo do pomocy kolo siebie, maz pracuje do pozna, wiec jestem sama, nigdy wiecej nie chce tego zrobic!!! 19:42 _acha_ autorko ktos Ci musi pomóc .....nie jestes złą matką !! zła matka nie przyznałaby się błedu i nie wylałą morza łez .... elenasss_ zaczernij sobie nic ...bo chyba za kazdym razem wpisujesz w serduszkach tydzien ciazy a tak bedziesz miec profil i w miejscu stopki to wstawisz i zawsze bedzie Ci towarzyszyc wejdz w preferencje ... _acha_ http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=3c 01447319deddff Kocham moją córeczkę ... http://takwidzeswiat.blog.onet.pl/ I pewnego małego chłopczyka mam w sercu ...ANTOŚ -> Poznaj GO http://naszskarb.bnx.pl/news.php Jeżeli posiadacie własne strony internetowe lub znacie osoby posiadające owe proszę o kontakt --> dallas61@wp jeżeli macie ochotę umieścić baner Antosia 19:43 elenasss Wszystko bedzie dobrze tak mowie wszystkim zobaczymy mnie za kilka tygodni 25tc 19:46 elenasss dziekuje a jak sie robi kwiatki? 25tc 19:48 Ludzietak nie wolno A dlaczego żadna z was nie napisze ,że NIE WOLNO TRZĄŚĆ DZIECKIEM!!!!!To jest nie bezpieczne,możesz mu zrobić krzywde.Wiesz jak szybko tak małemu dziecku może odkleic się siatkówka oka przy potrząsaniu nim..... druga sprawa to musi Ci ktoś pomóc jeżeli sama nie dajesz rady. Przeciez takie bezbronne maleństwo ma czuć się bezpiecznie w twoich ramionach. 19:54 kwiatki i inne cuda http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=158640

zgadzam sie Sista, jakie to ma znaczenie czy ktos ma czy nie dzieci jak mozna 3miesieczne niemowle szarpac bo placze? jak nie masz cierpliwosci do dziecka to je oddaj zamiast niszczyc mu zycie co dopiero bedzie pozniej jak bedzie wieksze pasem bedziesz bic a pozniej plakac w poduszke-oj co ja zlego zrobilam:O

szarpac dziecko?? yt wiesz jaka moglas mu krzywde zrobic???? zastanow sie na drugi raz...nie masz sily zostaw pod opieka kogos innego ale tak nie rob1!!!!!!

no ja tez nie mam dzieci ale mam wyobraznie i wiem jak wyglada 3miesieczny maluszek (mam 7mies. chrzesniaka). Dzis bylo \"tylko\" potrząsniecie, a jutro? I jeszcze te durne tlumaczenia ze sama w domu itp a ile to pokoleń matek radzilo sobie same? Nasze mamy, babcie jakos daly radę. Zreszta nie o to chodzi - myślalam że NATURALNĄ reakcja matki na płacz dziecka jest przytulenie itp a nie agresja fizyczna i odtrącenie..

Gość fumfel
zaraz gorliwe bijace dzieci mamusie zaatakują

Gość anonimo..
Dzizys przepraszam ze dwa te same tematy, dlugo nikt nie odpisywal a tak bardzo chcialam uslyszec co powiedza inni, ciezko samej z taka mysla, przepraszam Dziekuje za krytyke, byc moze sprawi ze nigdy wiecej nie zrobie tego co zrobilam. fan nigdy w zyciu nie oddalabym mojego szkraba, musze tutaj swoje zdanie strzelic,straszne rozwiazanie problemu, oddac dziecko ......pierwszy raz mi sie zdarzylo zrobic to co zrobilam, nie jestem pewna czy TO zmusza mnie do oddania malenstwa

Gość fgcgfgfxgfxgfxgfxgfx
nie ma czego oceniać. To chyba normalne , że czasami puszczają nerwy (nawet najlepszym matkom) tylko nie każdy ma odwagę się przyznać, że coś takiego zrobił. Świetnie Cię rozumiem. Wiem z doświadczenia , że czasami po postu nie można sobie poradzić z dzieckiem a później ma się wyrzuty sumienia ,że się na nie nawrzeszczało. Nie przejmuj się!

Gość JAK SARKASTYCZNA
na drugi raz nie rob tego wiecej, szkoda psychiki dziecka

Gość Kazda matka...
kazda jedna chociaz raz straciła cierpliwosc...jezeli znajdzie sie taka,która tego braku cierpliwosci nie doswiadczyła to znaczy , ze albo sie faszeruje lekami uspokajającymi albo ma zawsze po ręką jedną z babc,która ją wyreczy kiedy juz nie ma siły...całkiem inaczej jest wychowywac od pierwszych dni zycia dziecko, samej i tylko samej...od rana do rana,24 na dobe , bez zadnej pomocy...nie popieram takiego zachowania ale , mysle ze to był jednorazowy incydent i brak samokontroli, zycze Ci powodzenia i ogromnej ilosci cierpliwosci bo najtrudniejsze chwile przed Toba...

Gość anonimo..
ktos napisal ze kiedy malenstwo placze trzeba je przytulic, przeciez to oczywiste, ale kiedy ono dalej placze i placze i placze, ryczy, piszczy, a ty nic nie mozesz zrobic, w domu balagan, w lodowce pustki, nawet pupy nie masz czym wytrzec, a on nadal placze, po pierwsze serce sie kroi i pytanie>dlaczego???wszystko zrobilam co moze mu pomoc, niestety nie pomoglo, ta okropna niemoc-zabija!!do tego inne drobiazgi o ktorych pisalam, jednak moim zdaniem nic nie tlumaczy mojego zachowania, NIC.